Cât se va mai ascunde sub preş dezastrul?

0

Dezastru în economie, provocat de modelul bazat pe împrumuturi masive și lipsa stimulilor pentru producția internă. Vulnerabilitatea externă a economiei românești atinge record după record, negativ, evident.

Datele publicate pe 13 august 2021 de BNR: deficitul de cont curent a crescut în primele 6 luni din 2021 la 7 miliarde euro (de la 4 miliarde euro în aceeași perioadă a anului trecut). Plus 75%!!!! Datoria externă a crescut și ea cu 2 miliarde euro în aceeași perioadă. Mai mult, „rata serviciului datoriei externe pe termen lung a fost 17,8 la sută în perioada ianuarie – iunie 2021, comparativ cu 20,1 la sută în anul 2020. Gradul de acoperire a importurilor de bunuri și servicii la 30 iunie 2021 a fost de 4,8 luni, în comparație cu 5,6 luni la 31 decembrie 2020.

Gradul de acoperire a datoriei externe pe termen scurt, calculată la valoarea reziduală, cu rezervele valutare la BNR la 30 iunie 2021 a fost de 81,4 la sută, comparativ cu 90,7 la sută la 31 decembrie 202” se arata in comunicatul BNR.

Oare cât va mai dura până vom citi pe bnro.ro studiul coordonat de Botzel, legat de virtuțile dezastrului modelelor de dreapta #highdebtledgrowth #profitledgrowth și #economicchaosledgrowth? Cât se va mai ascunde sub preş dezastrul?

Autor: Cristian Socol

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.