Turnul Babel european așteaptă Afganistanul cu porțile deschise

2

Afganistan razboiFRONTEX – Agenția europeană de pază a frontierelor – nu păzește nimic – UE nu mai are frontiere demult. FRONTEX numără! În primele 7 luni ale anului, Frontex a numărat 82.000 de imigranți clandestini care au intrat în UE, cu 59% mai mulți ca în tot anul 2020.

În timp ce Salvini este anchetat și judecat de justiția italiană, pentru „sechestrare și rele tratamente aplicate imigranților”, grănicerii italieni și-au reînceput și ei numărătoarea întreruptă vremelnic de acesta, în perioada în care fost ministru de interne. Astfel, în iunie au debarcat pe insula Lampedusa 857 de clandestini africani, iar în iulie 4.307, majoritatea tunisieni! 4.307, adică, tradus, criza tunisiană! În Tunisia e criză politică și o parte din populație încearcă, sau începe, să fugă. Partea care nu s-a stabilit în Franța și în Italia până acum. Fuge cum au fugit înaintea ei, spre Europa, o parte din Siria, o parte din Irak, din Magreb și din Sahel. Părți care fac parte acum din UE!

Martine Aubry, primarul orașului Lille, îi cheamă pe cetățeni să dea dovadă de solidaritate și ospitalitate și să contribuie cu fonduri pentru a-i primi cum se cuvine pe refugiații afgani, care fug de talibanii ce înaintează în golul lăsat de plecarea trupelor NATO. Și, cu siguranță, cetățenii orașului Lille, care au dat dovadă, de-a lungul anilor, de ospitalitate și solidaritate, și au scăpat nejefuiți, netăiați, neîmpușcați și neviolați, de oaspeți, vor răspunde chemării! Asta se mai numește și lavaj cerebral. Și în timp ce în UE se numără, sau sunt anchetați cei care au încercat să întrerupă numărătoarea, și se pregătesc mesele pentru viitorii oaspeți, welcome!, Talibanii cuceresc oraș după oraș și se apropie de Kabul. La fel cum, cu zeci de ani în urmă, și la mii de km depărtare, ”talibanii” lui Marx se apropiau de Saigon! L-au cucerit! Aceeași soartă o va avea și Kabul!

Afganistanul are 38 de milioane de potențiali cetățeni europeni. O parte dintre aceștia, talibani sau nu, vor fugi în perioada imediat următoare spre „numărătoarea Frontex” și mesele întinse. Nu vor veni cu mâna goală: își vor aduce cu ei obiceiurile și cuțitele. Merkel pleacă, dar Turnul Babel european așteaptă Afganistanul cu porțile deschise. Welcome!

Autor: Bogdan Calehari

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.