„Ați transformat UE, dintr-un spațiu al libertății, într-un lagăr și ați uitat că valorile creștine stau la fundația proiectului european!”

0

Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș în fața Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene: „Ați transformat UE, dintr-un spațiu al libertății, într-un lagăr și ați uitat că valorile creștine stau la fundația proiectului european!”.

Vorbind despre starea Uniunii Europene pe data de 14 septembrie 2021, Ursula von der Leyen, Presedinta Comisiei Europene, a explicat în fața Parlamentului European stadiul în care se află UE în acest moment, sub mandatul său.

Citându-l pe Robert Schuman, von der Leyen a spus: „Europa are nevoie de un suflet, de un ideal și de voința politică de a servi acest ideal”.

Idealul despre care a vorbit Schuman, însă, a fost un ideal bazat pe valorile creștine, din care s-a născut respectul pentru drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Pornind de la acest lucru, europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș i-a spus Ursulei von der Leyen în Plenul Parlamentului European:

„Stimată doamnă președintă Von der Leyen,

În 2019, când ați candidat pentru poziția pe care o ocupați acum, ați spus în acest plen, și citez: «fundația civilizației europene este filozofia greacă și dreptul roman».

Ce nu ați menționat în acel discurs este rolul fundamental pe care creștinismul și, implicit, valorile iudeo-creștine l-au avut în dezvoltarea «civilizației europene».

Pe baza acestor valori creștine și a credinței că toți oamenii sunt creați dupa chipul și asemănarea lui Dumnezeu s-au dezvoltat «drepturile fundamentale și inalienabile», care au fost ulterior specificate în tratate și convenții, precum și în constituții și legi naționale.

Reducând civilizația europeană doar la filozofia greacă și dreptul roman, și ignorând valorile iudeo-creștine, veți găsi argumente pentru inechitate și sclavie, cum era în Grecia antică, și tiranie, cum a fost în Roma antică.

Sub conducerea dumneavoastră, din păcate, Uniunea Europeană a devenit, dintr-un spațiu al libertății, un lagăr, în care oamenii nu mai pot călători, mânca în restaurante sau merge la un film dacă nu au «certificatul verde».

Vă solicit să promovați și să apărați în Uniunea Europeană moștenirea și valorile creștine, conform cărora toți suntem creați egali de Dumnezeu și născuți liberi.

Mulțumesc!”

Cristian Terheș a transmis că PNȚCD susține o Românie națională suverană într-o Europă puternică a națiunilor, în care drepturile fiecărei persoane sunt respectate și garantate, iar moștenirea creștină protejată.

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.