Dementia medicalis

0

„În 2020 preluam de la Dan Stoica vorbele astea.

Dementia medicalis

Dacă nu știți ce e, citiți mai jos*:

Medicina există să ne ajute să trăim, să ne sprijine viața biologică și psihică, să ne ajute să fim vitali, să ne naștem în siguranță și mamele să rămână sănătoase, dar să și murim cu demnitate (orice vindecare e o amânare a sfârșitului inevitabil).

Însă medicina nu poate, nu știe să ne conducă viața. Nu trebuie și nu are ce să caute în organizarea socială și în viața personală. Poate da sfaturi, nu ordine.

Medicina nu se poate substitui libertății de opinie a fiecăruia dintre noi.

Unii cred că dacă sunt medici și oamenii făraș (adică politicienii) îi ascultă, au pus mâna pe stat și fac din toți pacienții care trebuie să stea cuminți (legați sau chiar în cămăși de forță) ca să facă ce vor din ei.

Ar fi vremea să vă treziți. De la farmacii se cumpără medicamente, nu instrucțiuni de viață.
Dați nebunii deoparte de la conducerea vieții voastre.

Când un medic dă ordine politice cu implicații adânci în viața socială, economică sau personală se vâră într-o lume pe care nu o cunoaște.

Ei cred că dacă în spitale sunt stăpâni pe viața și moartea noastră își pot lărgi autoritarea și în orașe, pe străzi, în casele noastre.

Opriții! Cât mai e timp. Altfel dictaturile comuniste (cum le spuneți voi) vi se vor părea floare la ureche, față de ce pot face medicii din voi!

Sub zâmbetul unui om care spune că vrea să aibă grijă de voi se ascunde bisturiul unui călău”.

* postarea nu se referă la sutele de mii de cadre medicale competente și cu spirit de sacrificiu pe care le respect și dintre care câte cineva știe că și iubesc personal. E împotriva unora cărora li s-a urcat la cap. Ca peste tot și în branșa asta sunt oameni sănătoși și câțiva nebuni, dar dacă ultimii câțiva ajung să decidă e vai de noi…

Flavia Groșan

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.