Iată cine a venit la noi…

1

Mare mândrie pentru politrucii locali cu această ocazie, când au fost călcați de „șefa” lor, adică „șefa Comisiei Europene”, cum este numită, în realitate un personaj ajuns în fruntea acestei instituții europene tocmai pentru lipsa de personalitate și a altor atribute care dau consistență noțiunii de „șef”.

Reprezentanta la vârful birocrației europene a cercurilor de interese care produc și coordonează politicile suprastructurii organizatorice numită UE este la București, „cu sacul de bani”, cum ar spune presa mioritică, în realitate pentru a acorda alte împrumuturi României, datorii care vor înrobi țara și vor știrbi până la anulare suveranitatea națională, predată deja de slugile autohtone structurilor supranaționale coordonate, la nivelul UE, de bănci și corporații.

Dar cine este această Ursula von der Leyen? Un personaj politic care intră în tiparul celor care populează astăzi la vârf spațiu așa-ziselor „democrații occidentale”: controversată, coruptă, incompetentă, cu nenumărate schelete în debara (gata să fie scoase la nevoie…), după chipul și asemănarea celor care i-au prezentat „onorul” la București.

Înainte de a ajunge în fruntea Comisiei Europene cariera politică a Ursulei von der Leyen a fost plină de scandaluri de corupție și nepotism.

„Ursula von der Leyen este cel mai slab ministru al nostru. Evident că asta este sufficient să devii șeful Comisiei Europene”. Asta spunea, pe 2 iulie 2019, ziua nominalizării lui Von der Leyen la șefia executivului european, fostul lider social-democrat german și fost președinte al Parlamentului European, Martin Shulz. Ca întotdeauna, se poate suspecta că este declarația interesată a unui adversar. Dar vin probele, indubitabile, ale incompetenței și corupției.

În 2015, grupul de activiști în educație VroniPlag a descoperit că 43,5% din paginile tezei de doctorat în Medicină a lui Von der Leyen sunt plagiate sau conțin surse citate greșit. Comisia Germană pentru Învățământul Superior a analizat teza, dar a afirmat că nu a descoperit decât trei culpe grave și alte câteva mai mici, în 20% din lucrare, care nu sunt de natură a afecta meritele autoarei. În acest caz, ca și în „balcanica” noastră România, au funcționat relațiile: corectitudinea analizei a fost pusă la îndoială, dat fiind că Ursula von der Leyen se cunoștea personal și lucrase împreună cu șeful Comisiei.

În decembrie 2013, Angela Merkel o numește pe Von der Leyen ministru al Apărării. În cei cinci ani de mandat, doctorița specializată în ginecologie reușește să pună armata germană pe butuci. La modul cel mai propriu. Când și-a încheiat mandatul, în 2019, doar 27% din transportoarele blindate Puma, 23% din elicopterele de atac Tiger și 17% din submarinele germane mai funcționau.

Spre cea mai bună exemplificare a stării în care a fost adusă armata germană, avem întâmplarea din septembrie 2014, când, cu ocazia unor manevre NATO în Norvegia, din cauza penuriei de echipament, soldații germani au fost nevoiți să folosească cozi de mătură în loc de puști. Incidentul icredibil, relatat de o televiziune germană, a făcut înconjurul lumii, iar oficialii din Ministerul german al Apărării nu l-au putut nega. „Situația Bundeswehr este catastrofală. Întreaga capacitate de apărare a Republicii Federale se află în suferință, ceea ce este total iresponsabil”, declara Rupert Scholz, fost ministru german al Apărării în timpul lui Helmut Kohl.

În decembrie 2018 Parlamentul german a deschis o anchetă în cazul lui Von der Leyen, acuzată de corupție, proastă administrare și nepotism. O comisie parlamentară a anchetat modul în care ministrul Apărării a ocolit regulile pieței publice acordând preferențial contracte de milioane de euro anumitor companii. Mutarea lui Von der Leyen la Bruxelles a lăsat ancheta în coadă de pește…

O altă afacere marca Von der Leyen care a ridicat uriașe semne de întrebare a fost renovarea vasului școală cu trei catarge Gorch Fock. Lucrările de reabilitare au ajuns să coste de zece ori mai mult decât fusese prevăzut inițial.

Toate aceste antecedente care făceau proba unui caracter corupt și a incompetenței ar fi trebuit să determine reticență în nominalizarea și apoi alegerea Ursulei von der Leyen în cea mai importantă funcție executivă de la Bruxelles. Însă tocmai aceste calități par să o fi făcut demnă de suportul șefei sale de partid și de guvern, Angela Merkel, care a avut-o subalternă în toate guvernele sale, la Muncă, la Familie, la Apărare.

În fruntea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen pare că nu și-a uitat năravurile. Pe 20 mai 2021, ea a semnat un al treilea contract cu companiile farmaceutice BionTech și Pfizer, pentru achiziționarea altor …1,8 miliarde de doze de vaccin, între sfârșitul lui 2021 și sfârșitul lui 2023. Prețul negociat pe doză este de 19,5 euro. Dezvăluirea a fost făcută de premierul bulgar Boiko Borisov, în condițiile în care Von der Leyen și echipa sa au evitat să dea publicității valoarea contractului. De remarcat că prețul este cu 4 euro pe doză mai mare decât cel din primul contract încheiat de UE cu Pfizer. Ca și în România, unde Guvernul Cîțu a cumpărat 120 de milioane de doze de vaccin, această uriașă comandă cu angajare de cumpărare ar fi trebuit să fie anchetată. Nu se va întâmpla, totul fiind acoperit și mușamalizat în cel mai specific mod „democratic”. Numărul vaccinurilor este triplu față de populația actuală a Uniunii Europene. În România numărul a fost de șase ori mai mare decât populația țării. Sfârșitul lui 2023, când expiră contractul, coincide cu sfârșitul perioadei de testare a vaccinurilor, acestea fiind în prezent autorizate să fie administrate în regim de urgență. O întrebare bună este de unde știe Von der Leyen că pandemia va dura până în 2023.

Însă este evident și ar trebui să se constituie în probă la dosar, în cazul în care statul de drept și justiția ar funcționa așa cum doar spune teoria, faptul că Ursula von der Leyen are interese în această achiziție fabuloasă de „vaccinuri genetice” și, în general, în domeniul farmaceutic.

Soțul său, Heiko von der Leyen, de asemenea medic, este, din septembrie 2020, directorul medical al societății biofarmaceutice Orgenesis Inc., specializată în dezvoltarea de terapii celulare și genetice. Heiko von der Leyen a venit la Orgenesis de la Universitatea din Hanovra în 2019, ocupând un post în consiliul științific al companiei americane. În iunie 2020, Orgenesis a lansat Programul BioShield, cu scopul de a ridica nivelul de pregătire în lupta împotriva epidemiilor emergente și a evita o pandemie mondială. Programul urma să combine diferite tehnologii aflate în stadiul preclinic pentru a induce o reacție a sistemului imunitar prin descoperirea de anticorpi neutralizatori. Vincent Vandamme, vicepreședinte la Orgenesis din septembrie 2020, și coleg cu Heiko von der Leyen, a lucrat timp de 11 ani la GlaxoSmithKline, inclusiv ca vicepreședinte.

Cu un an înainte de venirea lui Vandamme la Orgenesis, și cu trei luni înainte de izbucnirea pandemiei COVID, în august 2019, GSK a încheiat un Joint Venture cu Pfizer, trustul rezultat devenind lider mondial în domeniul afacerilor de îngrijire a sănătății. Înainte de a veni la GSK, Vandamme a deținut timp de opt ani (aprilie 1997-martie 2005) funcția de ofițer pentru calitate la… Pfizer. Pentru că lumea farmaceuticii pare să fie foarte mică, numeroși alți oficiali ai Orgenesis au lucrat anterior la GSK sau Pfizer. O simplă căutare pe Google este lămuritoare.

Asta ca să știți cine a venit la București… Un personaj la fel de corupt și mizerabil precum liderii locali, dar care operează, într-adevăr, la un alt nivel al imposturii. Motiv pentru a primi respectul și considerația mafiei politice autohtone, care, precum Iohannis în această imagine, se face, literalmente, sluj în fața reprezentanților structurilor mafiote globale, de care țin și care, în realitate, i-au desemnat.

 

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.