„Nu am văzut țară, nici Bulgaria, nici Polonia, nici Ungaria, să se ducă cu pâra atât de des la forurile europene”

1

Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop, a criticat clasa politică pentru criza din ultima vreme, afirmând că instabilitatea nu este în interesul poporului.

El a adăugat că dacă ar fi bine condus, poporul român ar face minuni.

„Ceea ce face clasa politică e în afara interesului poporului. Dacă ar fi bine condus, dacă ar avea o elită de încredere ar putea face minuni, așa cum s-a întâmplat de câteva ori în istoria noastră”, a spus el la emisiunea lui Marius Tucă.

Ioan-Aurel Pop a criticat faptul că românii se duc să se pârască unii pe alții forurilor europene. El a explicat că această apucătură a fost cultivată și inspirată de puterile care au dominat România în istorie, pentru a-i putea controla mai bine pe români:

„În perioadele noastre lungi, de stăpânire străină, și de dominație otomană, și rusească sau austro-ungară, stăpânii aceștia au cultivat delațiunea. Au cultivat ura unuia față de aproapele său. Ceea ce credința nu permite. Credința și Biserica ne îndeamnă să ne iubim aproapele. Pâra istorică, turnătoria, pâra la împăratul, toate vin din perioada istorică de ticăloșire. Știți că istoria noastră a avut perioade de ticăloșire, când am căzut, moral vorbind. Nu am mai respectat principiile pentru că singurul care conta era cel de ‘care pe care’.

Nu am văzut țară, nici Bulgaria, nici Polonia, nici Ungaria, să se ducă cu pâra atât de des la forurile europene sau Statele Unite ale Americii.

E vremea să ne revenim, să îndemnăm la construcție, nu la distrucție”.

În ceea ce privește viitorul, președintele Academiei Române a spus că și-ar dori ca Țara să fie condusă de către oameni care să apere cu-adevărat interesele românilor, inclusiv a celor din afara granițelor, conducători care să manifeste demnitate în relațiile internaționale:

„Mi-ar plăcea și mie să văd în fruntea Țării Românești oameni care, nu doar declară, dar și apără interesele românilor din preajma granițelor. Aș vrea să văd momentul în care români din jurul granițelor nu mai sunt numiți vlahi sau moldoveni, deși știu că-s de aceeași limbă și același neam cu mine.

Suntem încă cel mai numeros și cea mai mare țară din sud-estul Europei. Conducătorii noștri ar trebui să impună respect pentru naționalitatea noastră. Noi suntem obligați să avem o demnitate. Suntem obligați de statutul nostru european și de membri ai alianței nord-atlantice. Trebuie să găsim o soluție de demnitate în Uniunea Europeană. Suntem parteneri egali. Rușii ne-au considerat o rudă săracă. Am intrat în UE cu speranța că vom da de demnitate. Acum vedem că sunt țări de-acolo ne privesc superior. Nu doar în privința noastră”.

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Noi romanii suntem de regula niște profesioniști in ale trădării semenilor la curțile celor puternici …doar cei puternici au pus șefii in România !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.