S-a lucrat la subminarea culturii organizaționale

3

Desființarea serviciului militar și demilitarizarea instituțiilor a fost primul pas spre a distruge tineretul, pentru a avea vicioși, neistruiți, necăliți, tolomaci și fătălăi care să-și admire extaziați propriul cur în oglindă. Serviciul militar era legătura între popor și armată. Așa devenea oastea mare, din mijlocul poporului. S-a generalizat nepermis și s-a aruncat anatema pe dilibau și armata făcută la muncă, de parcă toată armata ar fi fost o neghiobie și de parcă Transfăgărășanul nu ar fi fost făcut de oaste…..

Apoi asaltul major se dă cu privire la școala militară în general, indiferent de grad.

La instituțiile superioare de formare militară (Academia Națională de Apărare «Carol I», Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza», Academia Națională de Apărare «Mihai Viteazul» ș.a.) s-a permis intrarea a tot felul de neisprăviți pentru a urma studii postuniversitare: fabricanți de bere și stâlpi de cafenele, pițipoance fuste scurte, pizdificați/efeminați, corupți, consilieri la Cotroceni care nu știau să deosebească un infanterist de un tr-ist. Astfel s-au ocupat locurile care ar fi trebui să fie numai ale ofițerilor de carieră. Un hârciog ghiftuit a ajuns director de serviciu secret că i-a pus nevasta o vorbă bună președintelui. La ministerele de forță n-ai loc de cuconet care plimbă hârtii.

La școlile de agenți și de subofițeri, cifrele de școlarizare au fost anual scăzute, invocându-se austeritatea bugetară. S-au tocat banii țării pe tot felul de nimicuri, școlile au fost subfinanțate, pentru a se încadra direct, din stradă. Ar mai fi fost și aici un filtru, se putea clădi o armată de strânsură, că românul e deștept, înzestrat de la Dumnezeu și se adaptează, dar și aici au lucrat cu sârg, că subinginerii au ajuns să fie puși în capul bucatelor.

Corpul profesoral a fost și el sabotat: foști inspectori-șefi au ajuns profesori, iar după aceea au poposit un pic la pușcărie. Apoi au venit traficanții de funcții, mituiții, veleitarii și gigoloii, fripturiștii, nepoții de cadre făcuți automat ofițeri după o facultate la ,,parti”, unde au completat grile x și zero, rectori au fost puși pentru trei zile, ori luați din jilț și duși la beci. Dacă aici concurența asigură intrarea unor elite, acestor copii li se taie aripile, lucru pe care mi l-au spus la lecțiile ținute la academie și școlile din Cluj-Napoca și Câmpina.

Pentru control politic, s-au ținut sine die șefi prin împuterniciri. S-a lucrat și legislativ și organizațional și s-a exploatat viciul și tentația. Din teritoriu s-au adus la centru o serie de hoți care au mutat furtul de la granițe în furt mai organizat, în Aparatul Central.

S-au adus cu nemiluita, pe filieră directă, pile și relații, care au avut cariere fulminante, au căpătat grade în ploaia de stele, au ajuns să aibă evoluții paralele cu cele ale militarilor de carieră. S-a urmărit astfel moartea lumii noastre, slăbirea atât de necesarei coeziuni militare, profesionale, fără de care o armată, un corp este un organism mort, dezarticulat. S-a lucrat la subminarea culturii organizaționale, care, ca și elitele, nu se creează peste noapte, ci necesită timp, organizare, trudă așezată, oameni pasionați puși pe căprării, fiecare la locul nimerit.

Unitățile din toate domeniile apărării, ordinii publice și siguranței naționale au fost subfinanțate, prin plata doar a salariilor și a pensiilor, fără investiții în infrastructură, iar cu logistică asiatică sau occidentală, învechită, deja venită uzată fizic și moral, că politicul și spermatozoizii eșuați de la școala de partid Ștefan Gheorghiu au intrat cu picioarele în armată.

O altă metodă mafiotă este antagonizarea categoriilor sociale civil-militar și militar/poliție/servicii, între specialități/linii de muncă/arme. Când tu la privat primești puțin peste 2.000 de lei, este ușor să ți se sădească în suflete frustrarea, când afli că un militar are 5-6 mii de lei. Ce mai contează că între tine și el n-ar cum să se pună semnul egal, noul comunism e pe cale să dea jos crucea și în locul ei va pune semnul egalității violet. Manipularea merge până acolo încât se pune semnul egal între pensia militară și cea specială….

Armata Țării Românești este esență de fibră națională și cea mai importantă instituțiune a statului român. Pentru Eminescu, armia era ,,organul puterii fizice a poporului românesc”. Dacă din muzee dispare ultima țărancă pictată de Grigorescu, dacă e arsă de invadatori ultima casă de români, tot n-am murit cu totul. Dacă din toți bărbații țării mai supraviețuiește un oștean cu muierea lui, nația română e salvată. Că militarul nostru are genă de războinic. Iar asta ne-o arată istoria, nu eu. Militarul nostru – că e biată cătană sau ofițer – singur fiind, va cânta «Trece-ți batalioane române Carpații!». Și va face prunci cu creștina lui, care și ea va cânta la fel. Și va făptui la fel.

Un militar nu e un om cu ifose. El mănâncă ghiveci călugăresc și trăiește.

Pământul țării noastre e frământat la tot pasul cu oase de ostași. Urcați-vă în mașină și mergeți doar un pic. Peste tot există cimitire, morminte, gorgane din Evul mediu. Ei s-au bătut pentru pământul țării, moșie care azi e dată pe nimic la străini, în vreme ce românii se sfâșie.

Așa cum elevul nu e egal niciodată cu dascălul său, așa cum fiul nu e egal niciodată cu tatăl său, un militar nu va fi niciodată egal cu un civil.

Oștirea țării a pus România pe hartă.

P.S:

Când eram la Direcția Operațiuni Speciale (DOS), investigam pe unul pentru evaziune fiscală mare. Avea o vilă și un BMW. După doi ani, iar era investigat. Avea trei vile și un Ferrari.

Autor: Florin Șinca

Loading...
loading...

3 COMENTARII

 1. Domnule colonel,
  La postul OTV și, apoi, după închierea lui, la postul 6TV, am spus că, întrucît gradul meu de colonel îni permite să comand un regiment, le sugerez conducătorilor viitoarei revoluții a românilor pentru români să mă numească la conducerea regimentului de execuție, fiindcă avem mulți de executat. Vă rog să mă avți învedere cîd vețiorganiza iminenta revoluție.

 2. În sfârșit, citesc ceva admirabil, după o luuuungă perioadă de parcurs nutreț informațional!!!
  Autorul pune clar și precis punctul pe „i”!!! Mai era necesar să adauge că România este singurul stat de pe Flancul Estic al lui NATO care nu a luat măsuri suplimentare de întărire a capacității sale militare naționale, cum ar fi: reintroducerea stagiului militar obligatoriu, constituirea de trupe paramilitare, achiziția de sisteme și armamente performante, pentru că junk-uri tehnologice avem din plin. Și scuturi inutile!
  Rusia este superioară NATO în cazul unui conflict, realitate susținută încă din 2015 INCLUSIV de către revista americană Forbes: https://www.forbes.com/sites/lorenthompson/2015/12/11/war-in-europe-why-the-army-is-worried/#337bd61467bc Că mai sunt și alții care afirmă același lucru!!!
  Și-atunci, îmi pun întrebarea ce s-ar întâmpla dacă s-ar miza pe factorul-surpriză și în Transilvania liderul etniei maghiare ar proclama alipirea Ardealului de Nord la Ungaria, solicitând ajutor militar de urgență – sub pretextul stopării atrocităților – Ungariei ticsită de trupe rusești, dacă ținem cont că V. Orban s-a decis brusc să fie prieten la cataramă cu V. Putin??? Dar dacă sârbii vor alipirea Banatului românesc, cunoscută fiind realitatea că în Serbia sunt staționate trupe și tehnică rusești în virtutea parteneriatului militar dintre cele două țări? Pentru că Rusia și-a asumat obligația de a sprijini necondiționat Serbia în cazul în care este agresată militar, așa cum și NATO are aceeași obligație față de România! Diferența este că-n primul caz, sarcina va fi onorată, în vreme ce Alianța va replica României că NU și-a schimbat statutul în 112 și că Articolul 5 trebuie dezbătut cu toți membrii și abia apoi acționat. Până se întrunesc băieții veseli, noi ne-am transformat de multă vreme în cenușă. Nu radioactivă, că nu prezentăm atâta importanță încât Putin, Șoigu și Gherasimov să-ncerce pe cocoașa noastră ultimele lor găselnițe în materie de armament nuclear! Doar ne vom poziționa mai aproape de… chinezi prin abisul căscat pe teritoriul nostru. Prin urmare, DA, omul are PERFECTĂ dreptate: „Oștirea țării a pus România pe hartă”!!! Dar fiindcă am devenit un stat în captivitate, o colonie numai bună de exploatat am ajuns să ocupăm locul 60 în lume în materie de personal militar și tehnică de luptă, de la un onorabil loc 17 pe care-l dețineam înainte de lovitura de stat din 1989. De la o armată populară, singura capabilă să mobilizeze întreaga populație aptă de înfruntare în caz de nevoie, am ajuns la o gloată de mercenari (care luptă DOAR pentru bani) incapabili să apere națiunea. Este exact ceea ce au nevoie transnaționalii și „partenerii” pentru a ne ține prizonieri și pentru a ne jefui. Nu-i frumoasă democrația???

 3. V.Zărnescu:În dec 1989, românii au fost forțați să se revolte, altfel nu mișca nimeni. Cei care i-au forțat au venit cu fluturași, armament,aparatură sofisticată, au strigat jos Ceaușescu, au spart geamuri, au atacat pe milițieni, trupe de securitate și militari, au spart mitingul la București,au paralizat sistemul militar și de partid scăpându-ne de Ceaușescu.
  Acum puteți aștepta degeaba, o repetare de așa ceva nu mai este posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.