Scârba

4

Începând cu anul acesta, din manualul de istorie care se predă la gimnaziu a dispărut Răscoala lui Horea. În schimb, în centrul Sibiului, a răsărit statuia lui Samuel von Brukenthal, torționarul lui Horea și Cloșca. La inaugurare a participat Plăvanul, căruia i-au fost ridicate osanale precum lui Ceaușescu. „Cel mai greu lucru – spunea servil directorul muzeului Brukenthal – va fi faptul că nu voi mai discuta în fiecare dimineață cu dumneavoastră, domnule președinte”. Aproape că-mi vine să vomit. Așadar, Plăvanul a fost implicat personal în ridicarea acestei statui, chestiune simplu de intuit și fără autodenunțul slugoiului de la muzeu.

Ce se întâmplă, totuși, cu țara asta? Ce se întâmplă cu noi? Ne-am pierdut chiar în halul ăsta demnitatea? Mihai Viteazul a dispărut de la Oradea și pe zi ce trece o plagă deznaționalizează țara. Pas cu pas – vorba cretinului ăluia. Chiar în halul acesta de nevolnici am ajuns? Nu mai ai voie să mai fii român în țara ta?

Copiii sunt tembelizați de mici, în posturile cheie stau doar alogeni. O lege nescrisă pare a spune „fără români în funcțiile publice”. Ce-i cu noi, oameni buni? Am redevenit iobagi la noi în țară?

Țin minte că în urmă cu ceva vreme niște sibieni s-au inflamat spunând că nu poartă ei vina pentru Iohannis. De acord, dragii mei, nu purtați nicio vină, doar că statuia aia a lui Brukenthal, e o flegmă pe obrazul României întregi. Însă, înainte de a fi o flegmă pe România, e o flegmă pe statutul vostru de români. Cu statuia aia acolo, Plăvanul – pe care voi, sibienii, l-ați ales primar atâta amar de vreme! – s-a pișat pe voi. Uite-așa a ajuns tâmplarul Klaus să se comporte la fel de imbecil cu voi ca și înaintașii săi. Nu știu dacă tâmplarul a ajuns să se creadă baron, dar, cu siguranță, în capul său normalitatea e aceea în care voi stați cu capul plecat în fața sasului semeț, iar dreptul de circulație vă e drastic limitat.

Așadar, dragi sibieni, e de datoria voastră să faceți presiuni asupra autorităților locale astfel încât acea mizerie de statuie să dispară de acolo. La fel cum misiunea orădenilor este aceea de a face tot posibilul ca statuia lui Mihai Viteazul să revină pe amplasamentul inițial. Știu, nu se va întâmpla nimic. Iar pentru asta suntem vinovați noi cu toții, noi, ăștia care locuim pe-aici și care-am ajuns fără naționalitate. Nu știu de ce, parcă văd cum unii dintre noi vor redeveni iobagi și nici naiba nu-i va mai scăpa!

Mi-a scârbă să constat că am ajuns toți o gumă, o formă fără fond pe care orice cotropitor o întinde cum vrea. Mi-e scârbă de voi, legumelor! V-ați uitat înaintașii, i-ați uitat pe cei care și-au dat viața pentru ca voi să fiți liberi. Însă nu mă mai miră nimic. Horea, Cloșca și Crișan au fost trădați de românii lor, de țăranii pe care voiau să-i elibereze. Avram Iancu a fost trădat de-ai lui. Și-acum România asta pentru care toți înaintașii au luptat ca s-o facă independentă e trădată de noi, cei mai degenerați născuți pe-acest pământ. Mi-e scârbă și mi-e rușine. Nu încercați să mă contraziceți. Mai bine puneți-vă o oglindă-n și întrebați-vă ce vedeți acolo? Vă spun eu: un trădător sau o trădătoare. Fiți mândri de ceea ce ați ajuns!

Autor: Dan Diaconu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

 1. Bună dimineața, nu știu dacă cineva are VOCAȚIA DE A JUDECA ACUM, ÎN CONDIȚIILE ACTUALE, treburi care s-au întâmplat acum 300 de ani. Nu uitați că datorită lui Brukenthal și a multor altora ca el, Ardealul a fost până în 1918 singura provincie cea mai dezvoltată din punct de vedere economic și cultural față de țările române/moldova, după care au apărut în peisaj miticii care au început sărăcirea sub „luminata conducere” a unora și altora. Vreau să citesc despre UN SINGUR ORAȘ care să rivalizeze cu ORICARE oraș din Ardeal (de ce i se tot spune „transilvania”, rămâne de ghicit)…
  Deci ISTORIA CARE A FOST nu are nimeni posibilitatea să o interpreteze după cum îi dă în gând, timpurile NU se întorc pentru a evita oarece evenimente…
  Adevărurile trebuie aflate, dar nu partinic!
  O zi mai bună să aveți.

  • Mister, umblă o vorbă pe la noi românii… ăștia într-atât de iertători, încât tolerează toate liftele păgâne de nu știu să scrie-n românește, dar au mâncat o pâine albă (ba unii, chiar cozonac) de pe meleagurile românești: câinii mor de drum lung și proștii de grija altora! Nu înțeleg ce-o dai cotită tovarășe, cu nume „pur” românesc, că istoria NU minte!!! Dacă îți pute aci, în Românica, atunci valea în Germania ta nazistă și ridică-ți-l pe Hitler FIX ÎN UȘA Reichstag-ului, pardon, Bundestag-ului!!! Ne-am săturat de un trădător de sas, care ne-a vândut jurând să apere interesele României de pe urma căreia și-a făcut averile, dar pe care a umilit-o și-a scuipat-o ori de câte ori a avut ocazia, acu’ te-ai găsit să ne prostești cu o psudo-istorie „cântată” după ureche ca lăutarii???
   Ia d-acilea de citește, ca să nu mori… neinformat: https://www.activenews.ro/stiri/STATUIE-PENTRU-UN-CRIMINAL-DE-ROMANI.-Se-va-pune-o-tablita-pe-soclul-baronului-Brukenthal-care-sa-explice-ca-i-a-tras-pe-roata-pe-Horia-Closca-si-Crisan-si-a-fost-antiroman-rasist-si-xenofob-Iohannis-prezent-la-Sibiu-lipsa-de-Ziua-Imnului-168999
   Ți se pare că Ardealul e mai cu moț față de celelalte orașe ale țării??? Asta se întâmplă, fiindcă au investit în el naziștii tăi, pentru ca apoi să-l ia și să-l alipească imperiului… Interesul poartă fesul, mortăciunilor!!! Că la voi acasă v-a omorât Mutti Merkel cu refugiații, iar acum migrați peste alții.
   Ascultă musiu ce-ți zic: au mai stat românii din Transilvania sub dominație maghiară, austriacă și austro-ungară vreme de aproape 1000 de ani și au continuat să vorbească românește. Toate neamurile voastre hune și germanice au salivat să ne cotropească, dar NU le-a mers! Așa să știi, că nu mor caii pursânge când vor câinii maidanezi aciuați prin țărișoara asta!!!! V-aș băga pe toți în ghetouri și v-aș pune să vă plătiți glonțul! Din păcate și spre norocul vostru de alogeni spurcați, nu sunt eu la conducere. Marș de aici!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.