Întărirea sistemului imunitar

1

Un organism cu imunitate ridicată NU se contaminează cu agenți patogeni (microbi, virusuri, paraziți), deoarece are o rezistență puternică și nu poate fi infectat!

Foarte puțină lume știe că INTESTINUL SUBȚIRE al omului asigură aproximativ 80% DIN FUNCȚIA IMUNITARĂ.

Așadar, intestinul subțire joacă un rol esențial în sănătatea noastră, deoarece flora intestinală, atunci când este perturbată, produce consecințe negative în tot organismul.

Flora intestinală este influențată în mod direct și semnificativ de alimentație.

Vestea bună este că pentru reabilitarea intestinală putem reconstrui flora intestinală, ceea ce înseamnă că putem restabili un sistem imunitar puternic.

ALIMENTE CARE CRESC IMUNITATEA

Primul pe această listă obligatoriu este KEFIRUL.

KEFIRUL este o CIUPERCĂ de culoare albă, care arată ca mugurii de conopidă și conține o combinație unică de bacterii si drojdii, în amestec cu proteine, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B7, vitamina B9, vitamina B12, vitamina K, vitamina A și vitamina D, calciu, fosfor, magneziu, enzime și aminoacizi.

Kefirul, spre deosebire de iaurt și alte produse lactate, conține peste 30 de culturi de bacterii specifice – probiotice, printre care bacteriile acidului lactic, precum și drojdii și bacteriile acidului acetic, care sunt deosebit de importante pentru că refac flora intestinală și elimină agenții patogeni.

CIMBRUL este una dintre cele mai puternice plante cunoscute, care stimulează foarte puternic imunitatea, distruge bacteriile, virusurile și ciupercile, fiind un puternic antibiotic natural, antibacterian, antiviral, antifungic și antiseptic.

IARBA DE ORZ VERDE regenerează flora intestinală, restabilind colonizarea bacteriană naturală și crescând imunitatea. Iarba de orz verde are efect vindecător asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului respirator și a sensibilității sporite la infecții. Se găsește „Pulbere de orz verde” la magazinele naturiste. Acest produs conține 100% iarbă de orz verde, din care s-a extras apa printr-o tehnologie specială care nu permite pierderea proprietăților plantei. Această pulbere se prepară în combinație cu apă de izvor sau apă plată – 1 linguriță cu vârf de pulbere la 1 pahar cu apă.

TĂMÂIA fortifică sistemul imunitar, stimulând multiplicarea și activarea celulelor străjer a sistemului imunitar, cele responsabile cu anihilarea atacului germenilor infecțioși din sânge, înainte ca aceștia să se replice și să producă boala. ESTE COMESTIBILĂ doar tămâia naturală, care se găsește NUMAI ÎN MAGAZINELE NATURISTE și pe care scrie că SE POATE CONSUMA INTERN.

Tămâia cumpărată de la biserici este TOXICĂ. Se pot administra la fel de bine, capsule cu Boswellia, care este extract de tămâie și se găsește în magazinele naturiste și în unele farmacii.

CURMALELE întăresc sistemul imunitar și contribuie la regenerarea celulară, fiind un tezaur de vitamine, minerale și antioxidanți care protejează organismul de boli.

CHIMENUL NEGRU (Nigella sativa) stimulează sistemul imunitar și menține sănătatea aparatului respirator. Se găsesc în magazinele naturiste și în farmacii, capsule cu ulei de chimen negru ( negrilică).

OREGANO în primul rând, întărește sistemul imunitar. Oregano este EXTREM de bogat în antioxidanți, valoarea sa ORAC fiind impresionantă – 200,129.

Pentru comparație, voi aminti câteva valori ORAC:

cireșele Acerola – 70,00;

fructele de goji – 25,300;

zmeura – 4,882;

merele roșii – 4, 275;

merele Golden – 2,670;

strugurii negri – 2,830;

portocalele – 1,819;

ceaiul verde – 1,253.

Valoarea ORAC arată cu exactitate puterea antioxidantă a unui produs vegetal și capacitatea lui de a elimina radicalii liberi, care îmbolnăvesc organismul.

ROZMARINUL stimulează sistemul imunitar, are efect antibacterian și antiseptic.

SCORȚIȘOARA stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral și antibacterian remarcabil. Din cele mai vechi timpuri scorțișoara a fost folosită împotriva „bolilor reci”, în special în tratarea plămânilor și a ficatului.

GHIMBIRUL rădăcina de ghimbir stimulează puternic imunitatea și este un foarte bun antiviral.

ECHINACEEA accelerează funcțiile sistemului imunitar și combate afecțiunile aparatului respirator.

USTUROIUL și CEAPA ROȘIE stimulează puternic sistemul imunitar și protejează organismul de agenți patogeni.

VITAMINA C NATURALĂ din ACEROLA, MĂCEȘE, CĂTINĂ, LAMÂIE. Vitamina C sintetică nu are aceleași beneficii ca și vitamina C naturală. Vitamina C NATURALĂ întărește puternic sistemul imunitar și oferă organismului rezistență în fața agenților patogeni.

ZINCUL, alături de vitamina C, fortifică sistemul imunitar. Sunt bogate în zinc semințele crude de dovleac, năutul, nucile caju, ciupercile și stridiile.

MIEREA DE CONIFERE, din BRAD, PIN crește imunitatea și protejează sistemul respirator, în special plămânii.

PROPOLISUL este considerat „farmacia albinelor”, cu ajutorul căruia ele își protejează stupul. Propolisul crește imunitatea și restabilește majoritatea funcțiilor din organism.

CAISELE DESHIDRATATE sunt foarte bogate în polifenoli care cresc imunitatea organismului.

RODIA, sucul de rodie fortifică sistemul imunitar și protejează organismul de răceli, gripe și infecții.

La menținerea unei imunități ridicate NU contribuie DOAR ALIMENTAȚIA.

APA – o hidratare corespunzătoare înseamnă un sistem imunitar puternic. Apa consumată în cantitate suficientă, protejează organismul împotriva gripei, infecțiilor și a altor boli cronice. Apa intră în componența tuturor organelor. Fără apă, organele nu pot funcționa. Lipsa apei în organism pune în pericol mare sănătatea și viața noastră.

SOMNUL – somnul insuficient sau somnul care nu este odihnitor scade rapid imunitatea, de aceea, numai un om odihnit poate avea o imunitate puternică. Nimic nu compensează lipsa somnului.

SPORTUL – activitatea fizică crește imunitatea și protejează organismul în fața bolilor.

POSTUL – două zile consecutive de post negru (se bea doar apă) regenerează întreg sistemul imunitar și ajută organismul să combată infecțiile. Postul intermitent (de exemplu din 24 de ore, într-un interval de 8 ore se poate mânca, iar 16 ore se ține post – se bea doar apă și cafea neîndulcită) este un alt mod de a restarta întreg sistemul imunitar.

STAREA LĂUNTRICĂ – supărarea, nemulțumirile, frica, stresul, furia, mânia, îndoiala, ura, gelozia, invidia etc SCAD DRAMATIC SISTEMUL IMUNITAR și lasă omul descoperit în fața bolilor.

La polul opus, iertarea, compasiunea, iubirea, recunoștința, bunătatea, smerenia, CRESC SISTEMUL IMUNITAR.

Există oameni care fac sport și mănâncă numai sănătos, dar totuși se îmbolnăvesc. Se întâmplă asta datorită agresivității interioare pe care o au.

Orice sentiment negativ este o stare de agresivitate a sufletului nostru, o stare din care lipsește IUBIREA. De aceea, orice tulburare sufletească trebuie conștientizată și înlăturată urgent. CREDINȚA – oricât ar părea de fantasmagoric pentru atei, CREDINȚA ÎN DUMNEZEU CREȘTE IMUNITATEA!”

Autor: Deheleanu Cristian

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

 1. Autorul aduce elemente samanice aici – minciuna naturista, alaturi de cele firesti, NATURALE.
  Imunitatea nu se face doar prin a aduce ceva in viata ta ci si in a indeparta altceva din ceea ce faci, mananci.
  Sfatul consumarii de tamaie este aberant insa il ajuta sa formuleze un mesaj negativ (pentru binele pe care pretinde ca il promoveaza) fata de Biserica… ar fi toxica tamaia… DA, pentru cine are idei din asytea sa o consume, …. desigur – naturist, adica samanic.
  … foloseste amagitor si incorect termenul de „post” care in mod complementar are conotatie alimentara.
  Ce sfatuieste aici este INFOMETAREA, se refera doar la „animal”.
  Spune de alimente dar nu pare sa cunoasca originea histaminica a socului/furtunei citokinelor.
  Daca era atent (si mai complet informat) ar fi stiut ca sint aliment care cresc productia de histamine, dintre care lactatele FERMENTATE sint cap de lista.
  Kefirul NU SE CONSUMA.
  Lapte proaspat, branza proaspata – da insa celelalte: NU.
  NU SE CONSUMA (mentionez in special din lista din articol):
  – rosii
  – fructe uscate… curmale
  – nuci
  – spanac
  – afumaturi
  – citrice
  – ceai verde, …. negru, cafea, ciocolata, alcool
  … cautati lista cu ce NU se consuma datorita productiei de histamine.

  In astfel de preluari este corect sa se spuna „doua vorbe” despre cine este autorul, din ce „partida” provine… de exemplu, este „credincios” teoriei sistemului imunitar, nu a „functiei imunitare” pe care o manifesta TOATE celulele organismului, … este „credincios” pasteurian, ori…. covidian – fie faucist, fie wuhan-ist… iromnize, desigur dar in vremuri tulburi si cei care mai discern au probleme de echilibru.
  Altfel, cei mai putin informati sau chiar creduli pot urma sugestiile disimulate in afirmatii pretentioas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.