Noul marxism, ca spital psihiatric

0

În țata „catolică” Irlanda, Dumnezeu a ajuns să fie acuzat că este prădător sexual.

Irlanda politică nu mai este un stat- simbol al catolicismului în Europa după ce „corectitudinea politică” a transformat-o într-o prelungire aproape firească a unui ospiciu de boli nervoase. S-a văzut batjocorirea creștinismului în Irlanda în timpul celui mai recent Referendum pentru legalizarea avortului (mai 2018), în timpul căruia primul papă marxist de la Vatican, Francisc 1, și-a părăsit senin oițele, în timp ce ONG-urile „progresiste”, larg sprijinite de administrația pro-neomarxistă a lui Leo Varadkar, au avut toată libertatea să-și finanțeze agresiv campania din ultima mare redută catolică a Europei: Italia, Franța și Spania căzuseră demult. În prezent, singurele state din Uniunea Europeană unde mai guvernează „pro-viața” sunt Malta și Irlanda de Nord, în timp ce Polonia face pași semnificativi în această direcție.

În ajunul Anului Nou 2020-2021, un așa-zis grup satiric din Irlanda numit Waterford Whispers News a prezentat la televiziunea națională irlandeză RTE 1 un sketch în care însuși Dumnezeu era prezentat ca prădător sexual: idioții utili ai neomarxismului găsiseră calea spre principala stație de televiziune din țară într-un moment în care creștinii din Irlanda și din Europa se strângeau laolaltă pentru reculegere, toleranță și planuri de viitor, iar spălarea pe creier ajunsese politică editorială la RTE. Ulterior, în iulie 2021, BAI (un fel de CNA irlandez) s-a trezit să anunțe că a admis opt (sic!, n.) plângeri împotriva respectivei „emisiuni”: după jumătate de an, BAI decisese care plângeri se „înscriau” pentru investigații în procedura birocratică a televiziunii susținute din bani publici. Se impunea întrebarea: cât va mai dura atunci judecarea mizeriei difuzate de CNE1?

Care din aceste două aspecte arătau mai grave? Imoralitatea unui sketch odios, de „post național de televiziune”, cu un Dumnezeu „arestat” pentru infracțiuni sexuale sau lentoarea cu care comisia BAI a admis (doar) 8 plângeri în 6 luni de zile?

Se observă în ultimii ani, îndeosebi după anul 2015, o intensificare a atacurilor împotriva „creștinismului”, atacuri lansate de fii eșuați ai „democrației”. Care ar fi la o adică diferența între membrii Waterford Whispers News și niște activiști ai extremei stângi comuniste care denunță religia ca fiind „opiul popoarelor”?

În orice atlas, Irlanda apare ca „democrație”, dar azi găzduiește atacuri bolnave care în alte state (acuzate de obicei ca fiind „totalitare”) nu există.

Creștinii au o speranță, un sistem de valori bazat pe moralitate și bun-simț, și nu pot fi manevrați dupa bunul plac al unor conducători sau „formatori de opinii” vicioși: aceasta deoarece creștinismul înseamnă discernământ, echilibru și eliberare.

Din Irlanda până în România, excesele semnalate în unele state europene – unde guvernele încearcă limitarea unor drepturi (inclusiv la Credință) folosind ca pretext pandemia COVID-19 sunt lamentabile. Seninătatea cu care guvernul din Irlanda (prim-ministru Leo Eric Varadkar) găzduiește atacuri extremiste asupra credincioșilor creștini și a valorilor în care aceștia cred sugerează că se încearcă inclusiv o dezbinare, o dihonie a religiilor: la urma urmei, anul COVID-19 a excelat în tehnici de manipulare guvernamentale, în condițiile în care, pe bani publici, guvernele au acuzat ipocrit și discreționar așa-numitele „teorii ale conspirației”. Să mai reamintim azi că multe dintre aceste „teorii ale conspirației” s-au confirmat?

Comportamentul rușinos și denaturat al comisiei irlandeze BAI care a avut nevoie de șase luni ca să admită plângerile unor petenți de confesiune creștină asupra unui fapt extrem de grav, descrie foarte bine un model românesc, de tipul „timpul trece, leafa merge”. Probabil, personajele din comisie nu au copii, nu au părinți, nu au valori: se au pe ei înșiși și pe cei care îi manipulează din spate. Când nu vor mai fi utili, cei din BAI vor fi aruncați la o ladă de gunoi a Istoriei, înainte să se dumirească: chiar lângă „apostolii urii” de la Waterford Whispers News.

Preluare: blogtraianhoria.wordpress.com

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.