Teoretic România e frumoasă, practic stăm printre gunoaie, pe care le-am și pus în fruntea țării

0

Vine acuma 1 decembrie și să vezi netu’ plin, frăție, de citate din Osho de Brăia, panseuri din Cartea Sufletului Românesc Zdrobit și suspine din romanța Vrem o Țară ca Afară, cum suntem noi cei mai buni, mai harnici și mai ospitalieri da’ n-am avut noroc în viață, că istoria a fost vitregă, dar noi miez, de altfel, și avem noroc la bunăstare ca mireasa de aperitive.

Adevărata noastră valoare este în poza asta, prieteni: suntem analfabeți de țară, patrioți funcțional.

Adică știm teoretic că avem o țară, dar nu pricepem că avem o țară. Știm teoretic că e petecul nostru, dar înțelegem să ne purtăm cu el de parcă ar aparține dușmanilor noștri. Știm teoretic că aici trăim, dar nu ne dăm seama că ăsta e pământul legumelor și fructelor noastre.

Ne punem drapelul în cap și murmurăm Deșteaptă-te ma me mi mo mu, însă credem că ordinea culorilor e roșu galben și albastru și primele două versuri sunt tot imnul.

Știm teoretic că votul poate schimba istoria, însă practic în ziua votului e lene, grătar, soacră sau mădoarenpulă.

Teoretic România e frumoasă, practic stăm printre gunoaie, pe care le-am și pus în fruntea țării.

Teoretic suntem gospodari, practic am vândut și cana de lângă fântână.

Teoretic, străinii ne vor răul, practic nimeni nu ne pune bețe în roate mai spornic decât noi.
De 1 decembrie, #alegeasumat să tragi aer în piept și să conștientizezi România cum o vrei și cum e, de fapt. Țara suntem noi și noi lăsăm în urmă fie flori, fie gunoi.

Autor: Corina Băcanu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.