Apariția tânărului cu barbă în postura Sfintei Fecioare nu poate trezi decât milă

1

Apariția tânărului cu barbă în postura Sfintei Fecioare nu poate trezi decât milă. Nici revoltă, nici silă. Doar o imensă milă pentru o formă de degenerare a oamenilor ce se consideră ”noi”.

Cât de singur să te simți într-o lume colorată în exces, plină de minciuni frumos ambalate ca să ajungi să maimuțărești ce are creștinul mai sfânt?

Au așteptat reacții de revoltă ca să se victimizeze. Au așteptat să fie potopiți cu înjurături și o ploaie de măscări, ca apoi să se plângă la Înaltele Porți că sunt discriminați. Întoarceți-le obrazul. Nu se așteaptă la asta. Sunt mici la suflet și plini de ură. Se simt superiori și aproape divini, în comparație cu noi, ăștia care credem într-o poveste ușurică și lipsită de logică.

Doar milă trebuie să simțim. Nu vor accepta niciodată că, dincolo de ei și bucuriile lor mărunte, există Bucuria noastră. Ne vor persifla și vor râde de noi. Ne vor scuipa.Dar nu vor înțelege că nu pot răsturna lumea noastră.

Oricât de siguri sunt că viitorul le aparține, va veni momentul în care, în ciuda imensei Lui Mile, va pune punct mizeriei. Ne va reaminti că lumea e a Lui, nu a noastră și sigur nu a lor.

Nu vă supărați pe ei. Nu îi urâți. Fie-vă milă de ei și faceți exact ce nu se așteaptă: rugați-vă pentru ei. Pe unii îi va întoarce din drum. Iar pentru ceilalți nu mai putem face nimic. E Post. Întoarceți obrazul și amintiți-vă că noi nu suntem singuri. Ei sunt.

Autor: Adriana Stoicescu, judecător Tribunalul Timiș

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.