„În acest moment, construim șosele și autostrăzi, însă acestea nu vor avea nicio valoare dacă pe acele șosele nu va avea cine să conducă”

0

2,551 de euro pentru primul născut. Aceasta este suma pe care o va primi o familie în Serbia.

„Avem aceste mijloace, deoarece aceasta este prioritate și poate cel mai important lucru pe care-l vom realiza în perioada următoare. În acest moment, construim șosele și autostrăzi, însă acestea nu vor avea nicio valoare dacă pe acele șosele nu va avea cine să conducă. Aici nu sunt la întrebare banii, ci o politică economică corectă. Deci, 300.000 de dinari (2.551 euro – n.) pentru primul copil născut, iar în perioada ce urmează vom ieși și cu măsuri pentru al doilea și al treilea copil”, a spus ministrul Finanțelor din Serbia.
Siniša Mali a anunțat că de la 1 ianuarie 2022 pentru primul nou născut toate cuplurile vor primi un ajutor de 300.000 de dinari.

O politică de sprijinire a natalității și mai bună există deja în Ungaria, unde, de la începutul lui 2020, tratamentul de fertilizare în vitro este gratuit pentru toate femeile, după ce guvernul conservator condus de Viktor Orban a preluat cinci clinici de fertilizare, care au fost declarate de „importanță națională strategică”.

De când a venit la guvernare, 2010, premierul Viktor Orban a făcut o prioritate din sporirea natalităţii şi a acordat stimulente menite să încurajeze cuplurile să facă mai mulţi copii, precum scutiri de taxe sau împrumuturi subvenţionate, astfel încât pe termen lung Ungaria să nu ajungă să-şi acopere deficitul de forţă de muncă prin imigraţie.

În România nu numai că astfel de politici lipsesc, dar chiar și cea mai mică preocupare, în vreme ce numai în anul 2020 țara a pierdut 143 de mii de locuitori. Tot în 2020 numărul decedaților a fost de 2 ori mai mare decât numărul născuților în 1.240 localități, de 3 ori mai mare în 574, de 4 ori în 232, de 5 ori în 112, de 6 ori în 69 și de 7 ori și mai mult în 98 de localități. Aceste localități ale țării se șterg, pier în vreme ce politruci imbecili și ticăloși se luptă pentru bani, putere și privilegii și doar atât.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.