„Lăsați (că au vândut) bogățiile țării, ăștia au vândut sufletul acestei țări”

0

Dan Puric la interviuDan Puric a vorbit la Antena 3, în cadrul emisiunii «Exces de Putere», despre conducătorii României și cum se raportează ei la popor. Actorul și-a întărit teza potrivit căreia liderii de la București ar fi impuși din afara țării:

„Gândiți-vă că România nu mai este condusă din interior de mult. Acești oameni sunt aleși din străinătate. O mână de oameni care sunt anafectivi. Cred că sunt măsurați. Îl atinge și nu-l doare. A, dacă îl atinge personal, da.

Dar pe el nu-l doare țara. Între cele două războaie mondiale sau pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza am avut, și noi, oameni responsabili la conducere. Sigur, au fost și multe lepre. Dar am avut mari oameni politici care și-au dat demisia, care au avut probleme de conștiință.

De pildă, Alexandru Marghiloman (fost prim-ministru al României), care s-a dus să semneze tratatul de pace de la Buftea (cu Imperiul German și Austro-Ungaria), și toți l-au făcut trădător. El s-a expus, s-a jertfit pentru România. Pe urmă și-au dat seama.

I-ați văzut pe ăștia că se jertfesc? Lăsați (că au vândut) bogățiile țării, ăștia au vândut sufletul acestei țări.

În criză vezi, cu adevărat, personalitatea unui om. Ăștia aruncă pe fereastră tot. Se scufundă corabia și ei aruncă bătrâni, tineri, mame, copii, idealuri, tradiții. Biserica. Numai ei să rămână“, a spus Dan Puric.

„Ăștia nu-s cu ‘A fi sau a nu fi!’. Ăștia-s cu ‘Să moară mama, mă îmbogățesc sau nu!’.

„Spuneați înainte de emisiune de actori politici. Zicea Bibanu’ (actorul Dem Rădulescu):

– Dragă Puric, dacă n-ai Hamlet, nu pui ‹Hamlet›! N-ai Laurence Olivier (actor britanic), nu poți să joci cu paznicul de la poartă.

La noi, nu mai este Vraca (George Vraca, actor român), este luat unul de pe stradă, de cea mai joasă calitate, și ăla nu știe să decline existențial ‘A fi sau a nu fi’.

Ăla zice: ‘Să moară mama! A avea sau a nu avea! Mă îmbogățesc sau nu’”, a mai adăugat actorul Dan Puric.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.