Vrăbiile lui Mao sunt acum polițiștii Americii

0

Fenomen extrem de grav peste ocean, cu tendința de a se amplifica de la o zi la alta: furturile din magazine. Marii retaileri americani cer congresului să ia măsuri urgente și acuză firmele de comerț on-line că încurajează furturile. Cum s-a ajuns la această situație ciudată? Simplu: de la vrăbiile lui Mao Zedung.

Directorii principalelor rețele de magazine de vânzare cu amănuntul din America au trimis o scrisoare Congresului în care cer să se ia măsuri urgente privind valul de jafuri care s-a produs în ultimul an.

Home Depot, Best Buy, Target, Levi Strauss, Nordstrom și CVS se numără printre cele 20 de companii care solicită o legislație care să împiedice și să descurajeze infractorii să fure și apoi să revândă online cu ușurință marfa.

De la ce a pornit totul? De la marele scandal din 2020, când un cetățean de culoare a fost ucis de polițiști în timpul unei operațiuni, ceea ce a declanșat un val de indignare națională și solicitări de reformare la sânge și chiar desființare (?!) a Poliției.

În fața indignării, în special a mișcărilor Black Lives Matter, Equal Justice Initiative ori ACLU, Poliția americană, intimidată, a făcut un pas înapoi, cedând teren infractorilor. Consecința a fost că a crescut brusc numărul furturilor din magazine, nu puține fiind cazurile în care reprezentanți ai unor minorități etnice plecau sfidători cu mărfuri din magazine fără să plătească invocând compensații pentru anii de sclavagism și exploatare de către albi etc.

În paralel, un alt fenomen care a luat amploare în ultimul an este comercializarea bunurilor furate prin intermediul comerțului online, îngroșând conturile Amazon, eBay șamd.

Într-un material difuzat de Fox News, Sean Pritchard, președintele Asociației Ofițerilor de Poliție din San Jose, atrăgea atenția că mulți dintre liderii de corporații care se plâng acum congresului au susținut financiar masiv anul trecut mișcările civice care cereau măsuri dure împotriva poliției, acuzate de rasism și de violență și solicitând în special reducerea fondurilor alocate acesteia și a numărului de polițiști.

Astăzi, toți aceștia pretind că nu au cerut atunci definanțarea poliției, ci doar reformarea ei.
Craig Lally, președintele Ligii de protecție a poliției din Los Angeles, are altă opinie, declarând pentru Fox News:

„Aceasta e o minciună, Black Lives Matter Los Angeles a susținut literalmente reducerea bugetului LAPD cu peste 90% și a numărului ofițerilor de poliție la sub 1.000, de la 9.700”.
„Nu vom uita asta”, mai dă asigurări Lally.

America pățește asta pentru că a uitat povestea legendară a vrăbiilor lui Mao, liderul Chinei.

Prin anii 50, acesta a cerut, nervos, stârpirea vrăbiilor, vinovate pentru pagube consistente produse agriculturii. Mai exact, Mao acuza vrăbiile că rup hrana de la gurile chinezilor. După ce vrăbiile au fost exterminate, recoltele au fost atacate de lăcuste, spectaculos înmulțite după dispariția dușmanului natural, adică păsările, iar pagubele au fost infinit mai mari decât cele produse de vrăbii, declanșându-se Marea Foamete dintre 1959-1961. Finalmente, China a trebuit să importe urgent vrăbii din Rusia ca să repare situația.
Vrăbiile lui Mao sunt acum polițiștii Americii.

Preluare: inpolitics.ro / Autor: Bogdan Tiberiu Iacob

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.