Cum vreți să am încredere în Uniunea Europeană?

3

Cum vreți să am încredere în Uniunea Europeană, cînd de atîția ani ne tratează drept cetățeni de rang secund?

Cum vreți să am încredere în UE, cînd de atîția ani ne ține cu subvențiile agricole mult mai reduse decît cele pe care le primesc fermierii din țările vestice?

Adică cum: dreptate să fie, dar doar pentru căței? Noi, dacă sîntem săraci, trebuie să rămînem săraci? Tractoarele noastre consumă cumva mai puțină motorină decît ale voastre? Îngrășămintele chimice costă mai puțin decît la voi?

Țăranii noștri merită mai puțin decît ai voștri? Produsele agricole vestice să fie competitive pentru că sînt subvenționate mult mai generos, să le dea la o parte de pe raft pe cele românești?

Cum vreți să am încredere în UE, cînd de atîția ani ne găsește mii de pretexte absurde să nu ne primească în Schengen?

Cînd de fapt e doar pofta de monopol a deontologilor de olandezi, care nu vor ca portul Constanța să însemne ceva pe harta de transporturi a Europei?

Cînd își bat joc de transportatorii noștri, de TIRiștii noștri, inventîndu-le tot soiul de pretexte absurde, doar ca să nu poată intra pe piața comună? Le-am securizat toată granița de est, cheltuind miliarde.

Degeaba. Dreptate să fie, dar nu pentru căței.

Cum vreți să am încredere în UE, cînd de atîția ani ne găsește mii de pretexte absurde să ne definească drept penali, să fie ei superiori și morali și noi să fim ca milogii pe lîngă ei?

Îndeplinim toate condițiile să fie ridicat MCV. Degeaba. Nu, nu se poate. Se inventează alte condiții. Mereu altele. Doar ca noi să nu fim în rînd cu ceilalți.

Dreptate să fie, dar nu pentru căței.

Cum vreți să am încredere în UE, cînd ei ne acuză că sîntem corupți și că n-avem voie să influențăm economia, iar ei imediat ce se întîmplă ceva, hoarde de ambasadori se prăvălesc asupra oficialilor noștri, să facă presiune pe față, deșănțată pentru a-și privilegia firmele care comit infracțiuni în țara noastră, dar trebuie iertate, mereu iertate?

La ei nu-i mai zice corupție, la ei îi zice lobby. Ei au voie. Noi nu. Doar ei au voie să-și bage deștele în economie, să influențeze, să tragă sfori. Ei nu mai sînt penali. Ei sînt doar sistemici.

Dreptate să fie, dar nu pentru căței.

Cum vreți să am încredere în UE, cînd vine să-mi bage cu de-a sila propagandă pe gît, la fel cum făceau comuniștii pe vremuri?

N-am voie să mai mănînc carne de vită, trebuie să mă simt vinovat pentru asta.

N-am voie să mai tai porcul, nici măcar să mai cresc porci, trebuie să mă simt vinovat pentru asta, primitiv și medieval.

N-am voie să mai fac foc cu lemne sau să dau foc la frunze în curte, că imediat sînt etichetat primitiv și medieval.

N-am voie să mai fiu heterosexual sau creștin, că deja o hoardă întreagă de sorosiști sar cu gura, să ne demonizeze, să practice ritualuri de superioritate morală și de shaming.

La ei, dacă se ia cineva de obiceiurile lor, sar imediat de zece prăjini în sus, că sînt agresați valoric. Doar nouă se poate să ni se îndese progresism pe gît cu de-a sila.

Mă, voi sînteți întregi la cap? Ne-ați primit în Uniunea Europeană că aveați nevoie de slugi? Voi nu înțelegeți că și noi sîntem oameni, avem tot două mîini, două picioare? Că dincolo de generozitatea voastră disprețuitoare și selectivă, de pomenile voastre date cu condiționalități parșive, avem în primul rînd nevoie de respect?

Voi nu înțelegeți că englezii v-au dat cu flit tocmai din aceste motive, că vă mănîncă între buci să vă impuneți valorile voastre asupra tuturor, să fiți voi superiori și deontologi și să proiectați hegemonie simbolică și economică, să-i tratați pe ceilalți ca pe niște slugi?

Voi chiar credeți că s-a întîlnit hoțul cu prostul? Că românii o să se lase păcăliți întru veșnicie?

N-am cum să am încredere în Uniunea Europeană, atîta timp cît judecă cu dublă măsură și cît încearcă să ne mențină într-o situație de vasalitate. Înțeleg că-i place zicala „dreptate să fie, dar nu pentru căței”. Doar că mie nu-mi place.

Ghinion.

Autor: Mirel Palada

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

  1. Da….partial este ecorect ce se spune in articol…Partial, spun pentru ca sunt anumite conditii pe care totusi nu le indeplinim mai ales in partea cu MCV-ul si anume pe Justitie independenta, ceea ce la noi nu EXISTA…!!!
    Se vede si din avion cum sunt mitutiti Judecatorii si Magistratii cu mii de Euro salarii si Pensii Speciale doar pentru a da verdicte cat mai usoare atunci cand Politrcuii infractori ajung pe mana lor….Asa ceva nu exista nicaieri in Lumea civilizata unde Magistratul are salariul corespunzator si mai ales este Pasibil sa raspunda Penal pentru fapte de coruptie, la fel ca si oricare Functionar Public….Cati Magistrati au fost Condamnati in Romania pentru Erori de procedura ori pentru dosare ajunse la CEDO unde Statul este obligat sa achite daune de Milioane de Euro….??? Deci Statul, adica noi toti, pentru Gafele controlate ale Magistratilor…??? De ce nu raspunde acel Magistrat care a dat Verdic eronat….????Ca sa nu mai vorbim despre Coruptia Endemica in Ministerul de interne….Politie …Jandarmerie….SRI….Etc…etc….!!! Toate acestea si multe altele pe care le vad si acei Oficiali de la Bruxelles….ne trimit in coada clasamentului unde acum nu se mai afla nimeni….adica si Bulgarii au inceput reforme ale Statului ceea ce la noi nu se intampla….Atunci cand esti un infractor imbracat in costum Armani si te asezi la masa Europenilor civilizati….vei fi catalogat tot un infractor de Duzina…..asa patim si noi acum cu ai nostri infractori Politicieni…Nimeni nu ne va lua in seama….Adica vom fi vazuti mereu …..Romania o Tara a Mafiei Politice…..!!!!!!!!!!!!!!

    • Domnu’ Dan – nu au legatura „de consecinta” masurile de distrugere a Tarii cu manevrele unora dintre judecatori, selectionati de Cabala ca si in alte parti, sa fie cat mai santajabili.

  2. De acord, aproape cu toate cele expuse.

    Dar, semnatarul textului beneficiază, în memoria mea, de o atât de groaznică imagine, încât poate spune adevărul adevărat, de zeci de ori ; nu-l voi crede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.