Analfabetismul funcțional

1

Analfabetism funcțional înseamnă să nu-ți pui întrebări atunci când, pentru prima dată în istorie, pentru o viroză respiratorie se modifică definiția omului bolnav astfel încât să-l cuprindă și pe „asimptomatic”.

Analfabetism funcțional înseamnă să nu-ți pui întrebări atunci când statistica infectărilor este alcătuită pe baza unor teste care au o rată de eroare fals pozitivă de 30%, a căror eficiență în acest circ mondial este contestată chiar de către inventatorul lor.

Analfabetism funcțional înseamnă să nu-ți pui întrebări atunci când gradul de pericol al virusului este stabilit prin decese declarate ca avându-l drept cauză, deși autopsiile sunt interzise (tot o premieră istorică!), și în ciuda faptului că decedații sunt, în majoritate, oameni cu boli care prezintă risc de moarte și care își dau duhul în secțiile de terapie intensivă, nu cad pe stradă ca în făcăturile de PR pandemistic de la început.

Analfabetism funcțional înseamnă să nu-ți pui întrebări cu privire la mitul periculozității virusului atunci când statisticile arată un risc vital de 0,2-0,4% dintre cei infectați și să continui să țipi, precum o găină speriată, că e nevoie de mai multe restricții.

Analfabetism funcțional înseamnă să susții această aberație pseudo-științifică (dar 100% politică) cu argumente cu valoare epistemologică (asta e partea de filozofie care se ocupă de cunoaștere) zero, de tipul „vărul Gigel știe el pe cineva care are un cuscru care a murit de covid pentru că făcea dializă”.

Analfabetism funcțional înseamnă să nu te întrebi de ce percepția asupra gradului de pericol al virusului este construită prin propagandă susținută guvernamental și bazată pe răspândirea panicii, în condițiile în care, într-o lume normală, a oamenilor cu oarecare dram de înțelepciune, în cazul unui virus periculos guvernele și mass-media este indicat să evite panica.

Analfabetism funcțional înseamnă să susții mai multe restricții cu argumentul imbecil „și alte țări fac la fel”, ignorând faptul că sunt și „alte țări” care nu fac la fel și, după aproape doi ani de demență mondială, potrivit statisticilor, sunt tot pe-acolo și la infectări, și la decese.

Analfabetism funcțional înseamnă să porți mască atunci când ești singur pe stradă nu de frica – oarecum firească – de amendă, ci din convingerea că te protejezi pe tine sau, mai grav, că îi protejezi pe ceilalți.

Analfabetism funcțional înseamnă să te lași păcălit de o minciună care, prin însăși formularea ei, arată că ăia care ți-o vând te consideră un imbecil: „scapi de restricții dacă te vaccinezi cu un vaccin aflat în stadiu experimental, care nu imunizează, ci doar oferă șansa unei forme mai ușoare a guturaiului, care nu previne răspândirea virusului, fapt pentru care nu vei scăpa de restricții, dar va fi obligatoriu să umbli prin crâșme și prin lume cu un pașaport de vaccinat, ca un câine”.

Analfabetism funcțional înseamnă, în fine, să nu-ți pui întrebarea-cheie, întrebarea-corolar a dilemelor de mai sus: „Nu cumva măsurile astea, care cică îl combat, fac mai rău decât virusul în sine?”.

Acestui tip de analfabetism funcțional îi prefer oricând înțelepciunea ultimului cocalar din Ferentari care, cu toată lipsa lui de școală ori de maniere, încă își conduce viața după o brumă de bun-simț comun ce îl împiedică să se lase păcălit. Și, mai ales, îl împiedică să dezvolte o obsesie de a schimba lumea, de a-i vedea pe toți ceilalți îmbotnițați mintal după schema de-o descrisei aici.

Autor: Alin Bogdan

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.