Discurs de slugă al lui Rareș Bogdan în Parlamentul European

2

NU VĂ MAI SĂTURAȚI, TRĂDĂTORILOR?

Rareș Bogdan, un semidoct care nu încetează să facă pe vedeta, o pițipoancă, tocmai a citit în Parlamentul European (PE) o scrisoare către Macron, România fiind prezentată ca o colonie. O batjocură împotriva istoriei și demnității naționale.

Să vedem ce-a spus Rareș al lor. Că România datorează Franței cam toată istoria sa începând cu secolul al XIX-lea, fiind citați Edgar Quinet, Julles Michelet, Napoleon al III-lea și generalul Henri Berthelot. Și, desigur, rolul de „avocat” al României în ultimele două decenii, în cadrul UE.

În acest context, dl. Rareș îi cere lui Macron să ne dea voie și în spațiul Schengen, cu toate că România îndeplinește de mult condițiile de admitere, potrivit tratatului!

Dar, ce cuvinte folosești dl. Rareș? „Domnul președinte, interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată!” Cum adică să intervină, când este vorba despre dreptul nostru legitim de stat membru care și-a îndeplinit obligațiile? Ce, suntem la mâna lui Macron, hahalero! Și, cum adică „să ne îndatoreze încă o dată”? Care ar fi prețul acestei datorii? Câte miliarde? Sau vreo funcție de președinte, prim-ministru, ceva ape, aer și pământ?

Scrisoare continuă, cu o cerșeală dezgustătoare, ca Macron să rezolve și problema cu „extremismul” și „anti-UE” internă, făcând referire evident la războiul personal pe care îl are cu liderul AUR George Simion! Și, totodată, punând la zid toată mișcarea suveranistă din România, care vrea să salveze ce se mai poate salva dintr-o țară dezintegrată de globaliști! Ce vrei, dle Rareș, să dea Macron un telefon să fie arestat Simion, pentru că te-a călcat pe bombeu? De ce n-o rezolvi cu Simion bărbătește, într-un dialog în direct? Și cam cât ar costa o asemenea intervenție, câți bani și avantaje, carevasăzică, pentru „investitorii” francezi?

La final, dl. Rareș numește îl numește pe Macron însuși, iar nu Franța, „Fratele cel mare” al „nostru”, într-un gest de slugărnicie absolută, pupatul mâinii și pulpanei în mod explicit. Nici măcar Franța nu este așa, pentru că „suntem o națiune independentă!”, așa a spus Kogălniceanu, iar nu dl. Rareș!

Să clarificăm: Franța a fost un aliat al României pentru o lungă perioadă de timp, având interese politice, economice, culturale și militare concrete. În numele acestor interese Franța a sprijinit România în momente dificile și, prin urmare, îi suntem recunoscători. Dar istoria României nu este un cadou făcut de Franța, istoria României a fost făcută de români, cu prețul sângelui și contribuția unor uriași politicieni, liderii istorici ai PNȚCD fiind monumente ale acestei istorii, eroi și martiri! Iar noi, românii, am apărat interesele Franței în această zonă mereu! O vom face în continuare, dar pe bază de reciprocitate și respectarea demnității naționale.

În contextul conflictului SUA, UE – Rusia cu privire la Ucraina, înțeleg că Macron, „Fratele mai mare” al lui Rareș Bogdan, iar nu al „nostru”, vrea să trimită trupe franceze pe teritoriul României. Hmmmmm… A anunțat Cioloș. Nu cumva la solicitarea lui Cioloș, alt Rareș Bogdan? Nu ar fi trebuit să anunțe asta guvernul sau parlamentul României, după o decizie „suverană”? Că, dacă nu, ce sens mai au? Suntem Africa, deși nici acolo nu se mai prea poate. Și, odată cu trupele franceze, câte contracte și câți bani, că, de, „Fratele cel mare” trebuie musai să fie și omenit, nu-i așa?

Asta o știam, însă, de la Eminescu: „Tot ce-n țările vecine e smintit și stârpitură,/ Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,/ Tot ce e perfid și lacom, tot Fanarul, toți iloții,/ Toți se scurseră aicea și formează patrioții,/ Încât fonfii și flecarii, găgăuții și gușații,/ Bâlbâiți cu gura strâmbă sunt stăpânii astei nații”

Autor: Aurelian Pavelescu

Din discursul lui Rareș Bogdan în Parlamentul European:

Încep prin a spune răspicat că România datorează enorm Franței, încă din veacul 19. De la istoricii Edgar Quinet și Julles Michelet, prieteni și susținători ai României, până la Napoleon al III-lea, fără de care nu am fi avut o dinastie. Fără Franța, modernitatea și modernizarea României ar fi durat mai mult. Vă suntem recunoscători.

În ultimele două decenii, Franța a fost avocatul permanent al aderării României la UE. Vă mulțumim pentru sprijin!

Domnule președinte, interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată! Continuați tradiția prieteniei țărilor noastre și deveniți avocatul românilor pentru aderarea la Spațiul Schengen! România îndeplinește din 2011 toate condițiile tehnice de aderare, dar este blocată pe criterii politice de neînțeles, este ținută, practic, la ușa Schengen.

Din păcate, această situație nedreaptă față de români accentuează virulența manifestărilor extremiste în țara mea. Până anul trecut, România era excepția pozitivă, fără formațiuni parlamentare ostile UE. Astăzi, lucrurile se schimbă, din păcate. Situații vădit nedrepte, precum aceasta, alimentează din plin retorica antioccidentală.

România devine un poligon de încercare pentru populismul extremist antieuropean, pentru antisemitism. Fiți fratele nostru mai mare, așa cum a fost în istorie, țara dvs pentru noi, într-o Europă a valorilor și a solidarității!

Schengen este prioritatea zero pentru România Europeană. Nu abandonați România în afara zonei Schengen.

Vive la France! Vive la Roumanie! Vive L’Europe!

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.