Este șocantă ușurința cu care toată presa occidentală, cu aceea americană în frunte, vorbește despre al Treilea Război Mondial

0

Irak razboi Armata americanaEste șocantă ușurința cu care TOATĂ presa occidentală, cu aceea americană în frunte, vorbește despre al Treilea Război Mondial, de parcă ar fi o petrecere cu artificii și bere multă! Poate că un rol, aș zice esențial, în acceptarea acestui posibil război îl are industria jocurilor video. Care face să dispară granița dintre real și imaginar în rândul unei generații care n-a cunoscut războiul, n-a stat cu sabia holocaustului nuclear deasupra capului, în timpul Războiului Rece.

Veți spune că au fost războaie și în Irak, și în Afganistan, sunt în Siria, Libia, prin Europa. Da, sunt! Dar ce impact au avut ele asupra societății românești, spre pildă? Trecerea la armata profesionistă a rupt orice legătură între societate și realitățile militare. Nu mă înțelegeți greșit. Dar în Afganistan am avut, în aproape 20 de ani, 27 de morți și circa 200 de răniți, iar prin rotație am avut pe teatrul de operațiuni 32.000 de militari! Ce șoc au putut genera aceste pierderi în societate? Credeți că, în afara rudelor lor, știe vreun român numele celor căzuți la datorie? Știți care a fost reacția tinerilor și a celor de până la 45-50 de ani: „Ce treabă avem noi cu războiul? Sunt oameni plătiți pentru asta, să-și facă datoria! De asta plătim noi taxe și impozite!”. Tipic unei societăți de piață, în care totul este marfă! Mereu se vor găsi oameni care cred că niște unii, morți de foame, vor lupta, contra cost, cu rușii! Să fie sănătoși! Noi nu avem o societate pacifistă, ci o societate indiferentă, care trăiește într-o altă dimensiune, una fără solidaritate, patriotism, valori naționale.

Să nu credeți că la alții din NATO sau în SUA este altcumva. De ani buni Pentagonul nu reușește să-și facă „norma” de recruți. Aviația americană duce lipsă acută de piloți, deși este cea mai mare „consumatoare” de simulatoare de zbor pe calculator! De ce credeți că sunt disperați să creeze, pe bază de IA, avioane de luptă fără pilot (a nu se confunda cu dronele), care să acopere această lipsă?!

Dar războiul pe calculator aduce bani! Foarte mulți bani. Veste bună a zilei este asta: „Microsoft Corp said on Tuesday it would buy „Call of Duty” videogame maker Activision Blizzard for $68.7 billion in cash, the largest deal in the sector making the Xbox maker the third-largest gaming company by revenue”.

Bănuiesc că e plin Occidentul de experți digitali în lupta cu rușii. N-are cum fi altfel! Experți care sunt gata să dea dovada expertizei lor prin stepele rusești. Aștept și șarjele diviziilor românești de trotinete blindate, conduse călare de Bulai! Va fi chiar ca la război!

Autor: Constantin Gheorghe

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.