Klaus Iohannis, acest Forrest Gump ajuns președinte

3

Arde spitalul, președintele tău pleacă la schi …să se răcorească. Cresc prețurile și cetățeanul cel sărac sărăcește și mai mult, președintele tău te cheamă la golf, un sport al bogaților și celei mai extravagante elite. Se declanșează o grozavă criză energetică, cu explozia prețurilor la gaz și electricitate, mulți concetățeni de-ai tăi trag frig, președintele tău e preocupat adânc și le vorbește despre încălzirea globală, în care se va implica …”călduros”, alături de Greta trotineta, și alți nebuni îngrijorați de acum că ne-am putea îmbolnăvi de „încălzire climatică”, devenită diagnostic medical și boală în Canada… Se întrevedere războiul chiar la granița țării, președintele tău se implică primul în luptă, dar nu politic și nici diplomatic, pentru că nu are nimic de spus, nici în interior și nici în afară, el se implică într-o luptă, dar cea pentru prevenirea cancerului, în România lui lansându-se miercuri, 19 ianuarie 2021, planul național de combatere a cancerului, care, cel mai probabil, va avea succesul programului prezindețial „România educată”, adică rezultatele vor fi admirabile, sublime, dar vor lipsi cu desăvârșire.

Toate acestea, în limbajul pretențios al ‘telectualilor s-ar putea numi „inadecvare”, iar în percepția populară ar fi toate exemple de cum un președinte poate fi total pe dinafară. Exemplele pot continua la nesfârșit și toate creionează un portret al unui individ pus într-o funcție și care nu înțelege ce i se întâmplă, nu știe, nu pricepe, nu are nicio legătură cu ceea ce presupune rolul său și ceea ce trebuie să facă. Amințiți-vă cum eram în plin val al infecțiilor pandemiei, valul patru, toate televiziunile urlau numai despre moarte, iar președintele vostru (nu al meu!) se gândea și el la moarte, dar la cea a faraonilor, cocoțat pe piramidele din Egipt.

Dacă agenda lui Iohannis avea ca motto „cum să fii complet pe dinafară”, nici nu se putea să-i reușească ceva mai bine. Pentru că acum, când Rusia își retrage corpul diplomatic din Ucraina și suntem mai aproape de război decât am fost vreodată în ultimii 50 de ani, Iohannis a plecat primul la luptă …cu prevenirea cancerului. Despre ce se va întâmpla cu/în România, alegătorii lui Iohannis pot afla de la Emmanuel Macron, președintele Franței, care a anunțat el primul că Franța va trimite trupe în România. Încercați să înțelegeți ce statut are o țară ai cărei cetățeni sunt informați din cancelarii străine că acestea au dispus trimiterea de trupe în țara respectivă… Totul e deplorabil!

Neamțul de la Controceni e complet defazat, e în afara jocului, nu are nici cea mai mică legătură cu adevărat cu țara în care a fost așezat în funcție supremă.

Filmul prost cu mulți proști

Dar eu cred că el nu a înțeles mai nimic nici până acum din ceea ce i s-a întâmplat. Pare cât se poate de veridic un scenariu pe cât de „idiotic”, pe atât de umoristic în care un cetățean, cu calitatea principală de „german” a fost luat de către unii, liberalii, și făcut președinte, pe un fond general de delăsare și abandon de sine al unui întreg popor, incapabil să mai poată crede și spera că va putea produce un lider veritabil. Pe un fond psihologic în care un popor devenit defetist și nihilist se încredințează unor simboluri goale: germanul „altfel”, „corect”, cu legături în Occident, care ne va aduce aproape de „mirificul” occidentului, ne va „băga” în Schengen, va schimba percepția occidentalilor despre români, ne va răscumpăra ascultarea și supunerea în euro, miliarde de euro.

Însă regele era gol, simbolul nu reprezenta nimic decât o fantezie autohtonă, iar cu adevărat nimic altceva decât o ridicolă nepotrivire cu locul și rolul său. Un personaj gol, lipsit de caracter și personalitate, încadrat într-o schemă, mai mult ocultă, să ocupe o poziție de „președinte” despre care, el însuși, și alții pe lângă el, n-au priceput nimic: nici că trebuie să participe la o dezbatere, să-și înfrunte adversarul, „pe persoană fizică”, precum un veritabil om politic. Nici că trebuie să abandoneze lupta politică partizană după ocuparea funcției, una administrativă, nici că trebuie să fie în mijlocul evenimentelor, nici că trebuie să fie alături de evenimentele din viața cetății, a poporului. Nimic, nimic din ceea ce presupune rolul de președinte.

Pierdut, rătăcit, anacronic, în afara lumii în care trăiește, de la cele mai mici detalii interne ale exercitării mandatului, până la evoluția pe plan internațional. Un personaj anost și nepotrivit, inadecvat care colorează mai degrabă un portret al idiotului ajuns președinte, dacă un asemenea film s-ar putea produce la Hollywood. Îl umple prin autism și neîndemânare, lipsa oricărei empatii (președintele care pleacă la schi imediat după ce un spital a luat foc), a oricărei corespondențe cu realitatea. Pelicula ar trebuie să fie una de mâna a doua sau a treia, cu actorii principali angajați haotic din rândul figuranților. Dacă scenariștii de la Hollywood ar avea idea unei comedii proste și nesărate în care un personaj complet idiot, de genul lui Forrest Gump, ar ajunge președinte, România și al său „președinte” Klaus Iohannis ar fi o nesecată sursă de inspirație.

Iar dacă filmul ar fi chiar „inspirat din realitate”, cea românească, ar fi și mai bun, pe cât ar fi de prost (sau invers) dacă actorul din rolul principal ar fi cel mai slab actor, cel mai străin de meseria sa. Dacă principala calitate a unui actor bun este să te facă să uiți prin prestația sa că urmărești un film, Iohannis nu te lasă să uiți nicio secundă că urmărești un film prost, cu mulți proști, așa cum demonstrează necontenit că sunt cei care astăzi alcătuiesc „clasa politică românească”…

Ce ar putea să spună ei despre ce se întâmplă la Est? Nimic, nimic în afară de ceea ce se spune în Occident. Nici nu știu, nici nu înțeleg altceva. Alte țări, precum Polinia, Ungaria sau Bulgaria, au avut poziții nuanțate, Bulgaria, spre exemplu, respingând atât prezența militară sporită a NATO, pentru a nu încuraja tensiunile, dar și cererea Rusiei de retragere a trupelor străine, motivând prin dreptul suveran de a lua propriile decizii privind apărarea. România ce a făcut? A repetat ce se spune în cancelariile occidentale.

Iată ce spune Aurescu, ministrul de Externe, de exemplu: „Aşa cum am prezentat poziţia României în cursul zilei de vineri la reuniunea extraordinară a miniştrilor de Externe NATO, există îngrijorare din partea României cu privire la masarea de trupe în regiunea Mării Negre, nejustificată”. „Poziția României” este, de fapt, poziția NATO, pentru că, deși e în prima linie, România nu are nimic de spus în plus.

De unde altădată România se implica cu succes în a media conflicte internaționale, cum a făcut-o în Orientul Mijlociu sau în relațiile din China și URSS sau China și SUA, acum România nu mai este în stare să producă o poziție nici măcar în ceea ce o privește și afectează cel mai mult…

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

 1. Critici voi, cu flori deșerte
  Care roade n-ați adus
  E ușor a scrie versuri,
  Când nimic nu ai de spus

  P.S: Nu prea ai înțeles nimic din film
  „…un personaj complet idiot, de genul lui Forrest Gump…”

 2. Scuze pentru întârziere: Să îl compari pe Iohanis cu Forrest Gump este o blasfemie la adresa personajului din film. Cum scrie cineva mai demult, autorul nu a înțeles filmul! Forrest Gump (personajul) este un geniu în felul lui. Iohanis ce este, în afară de președintele vremelnic al unui stat pe care l-a considerat (el, cu gura lui!) eșuat!

 3. Daaaa, este o impietate sa-l compari pe klaun wiermer Muianus cu Forrest Forrest Gump ! Prostalanul asta din capu la statu eșuat, aceasta statuie a prostiei solemne (mai mult lemne decat sol) trbuie trecut in cartea recurdurilor pentru realizarile din cei zece ani negri , ani ai prosiei solemne din capu la guvernul solemn și el, guvernul capetelor de lemne…Gump este om de știința comparativ cu wiermer muianus…klaun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.