La ce să ne așteptăm în 2022: hiperinflație, plus scăderea accelerată a puterii de cumpărare a banilor

0

La ce să ne așteptăm în 2022: hiperinflație, plus scăderea accelerată a puterii de cumpărare a banilor.

De ce?

Pentru că statele s-au împrumutat masiv pentru a întreține farsa plandemiei și iluzia că se poate trăi nou-normal. Cel mai aberant a fost guvernul macronian al Franței – după dictonul iresponsabil „quoi qu’il en coûte” (oricât ar costa, plătim), Macron a îndatorat francezii pe 67 de ani și, implicit, cetățenii țărilor – colonie a corporațiilor, ca România “noastră”, România supușilor. Notă – marele risc este ca Macron să impună același stil de comportament și UE, căci de ieri Franța se ocupă și cu președinția Uniunii, pe următoarele 6 luni (la capătul cărora, probabil, UE va intra în disoluție…).

Iată și un motiv mult mai grav, mai ales că vine de la „specialiști”, adică de la bănci centrale.

Federal Reserve din SUA a tipărit nu mai puțin de 7.000.000.000.000 de dolari în 2021.

Șapte trilioane de dolari suplimentari față de masa de bunuri și servicii aflate în circulație!

Cu o ironie cruntă, acest procedeu de politică monetară se numește „relaxare cantitativă” și e practicat și de băncile centrale ale Chinei și Angliei, a Uniunii Europene și a României. Această cantitate suplimentară de bani face ca veniturile noastre, constante (sau în creștere prea lentă) și economiile noastre (cu dobânzi penibile în raport de inflație) să se erodeze ca fundația unei case atacată de termite.

Dacă sesizați că, în ianuarie 2019 puteați cumpăra cu 100 de lei ceea ce acum cumpărați cu 160 de lei, cauza nu este inflația (mincinos ținută la niveluri scăzute), ci relaxarea cantitativă și împrumuturile făcute de state, mai ales în plandemie.

PS: După cum vedeți în linkul anexat, traderii de aur și argint credeau în luna mai a anului trecut că FED va printa 7 trilioane în decurs de 2 ani, adică în 2022-2023. E, uite că le-a printat pe toate în 2021.

Autor: Gheorghe Piperea

„Numai în 2020 SUA au crescut masa monetară cu peste 20,6%, făcând ca deficitul să explodeze mai mult decât a făcut-o în ultimele 5 recesiuni… adunate . Și dacă asta nu a fost suficient de rău, FED continuă să imprime peste 120 de miliarde de dolari în fiecare lună. Dacă combinați acest lucru cu pachetul de stimulare de 1,9 trilioane de dolari al administrației Biden, programul de schimbări climatice de 1,7 trilioane de dolari și programul de infrastructură de 2 trilioane de dolari, vă gândiți că peste 7 trilioane de dolari vor fi create din aer în doar următorii 2 ani.

Imaginează-ți impactul inflaționist pe care îl va avea asupra dolarilor tăi. Și FED a declarat că nici măcar nu va lua în considerare creșterea ratelor dobânzilor timp de cel puțin doi ani. Cum ar trebui investitorii de pensionare să obțină orice randament cu ratele dobânzilor suprimate artificial la minimele istorice? Unde te poți întoarce? Aur și argint!

Din punct de vedere istoric, aurul și argintul au ajutat investitorii să rămână în fața capcanei inflației prin creșterea valorii pe măsură ce dolarul scade. Și, deoarece dolarul este tipărit cu un abandon nechibzuit, aurul și argintul ar putea fi pluta de salvare care vă poate ajuta să faceți față furtunii inflaționiste viitoare. Protejați-vă bunurile de cheltuielile Biden, deoarece inflația vine și vine rapid.

„Dacă nu deții aur, nu cunoști nici istorie, nici economie”.

Renumit investitor și miliardar, Ray Dalio”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.