Nu-mi pot închipui un popor mai ratat ca cel din care fac parte

1

„Nu am reușit într-o sută de ani de la Marea Unire să devenim un popor, suntem încă doar o populație”, spune Mircea Daneliuc.

Da, acesta este adevăratul și unicul motiv pentru care azi suntem doar o imensă hazna colorată accidental, când și când, cu câteva minuni bipede pe care ar trebui într-un moment utopic de luciditate să le canonizăm.

Nu-mi pot închipui un popor mai ratat ca cel din care fac parte …indiferent cât privești în lume, alții ca noi nu vom găsi …suntem unici și inimitabili.

Dovadă că nu bat câmpii sunt cei 32 de ani irosiți.

Cei peste cinci milioane de români care au părăsit România, nu datorită vreunui război, molimă ori cataclism natural, ci de sărăcie ori frustrări.

Că 2021 a fost primul an în care au văzut lumina zilei mai mulți copii cu părinți români născuți pe alte coclauri, depășind ca număr pe cei născuți în România și cum se vede din lumea largă populația rămasă în România la 32 de ani de la Marea Păcăleală din ’89.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Din păcate constatările sunt CORECTE!
    Suntem din vremurile trecute, o populație cu capu’- n gard și fundu’- n sus!
    Poporul român a fost decimat (moștenire istorică, sic!) până aproape de dispariție, de către TOATE guvernele ( nu numai de către cele de după ’90!!!), care s-au perindat la conducerea acestei țări!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.