Tinerii americani iubesc comunismul: „Marxismul nu atacă libertatea omului”

0

Efectele acaparării mediului academic american de către stânga radicală în ultimii 50 de ani, odată cu Școala de la Frankfurt și degradarea continuă a învățământului american, își arată efectele cel mai bine probabil în această perioadă. Se împlinesc poate profețiile starețului de Harbin, din anii 1930: „Ceea ce a început în Rusia se va încheia în America”.

Prin acest marxism cultural care a pus stăpânire pe mințile tinerilor americani discipolii și urmașii ideologilor neo-marxiști ai „Școlii de la Frankfurt” refugiați în SUA în anii ’30 după ascensiunea lui Hitler la putere în Germania, ideologii marxismului veritabil își iau revanșa față de eșecul revoluției internaționale comuniste. Acest neo-marxism, cu prevădere în ultima jumătate de secol, a reușit îndoctrinarea și radicalizarea noilor generații educate de tineri americani.

Astfel, nu este nimic surpinzător pentru acest mediu intelectual atunci când un grup de studenți din cadrul Universității Columbia din Statele Unite ale Americii înființează un club comunist. Sondajele cele mai recente ale organizațiilor americane arată că 74% dintre tinerii americani susțin că marxismul nu atacă libertatea omului, iar 49% dintre ei susțin doctrina socialistă.

Studenții Universității Columbia înscriși în clubul comunist dezbat ideile politice de stânga, dar nu se rezumă doar la discuții, ci le și promovează.

„Doriți să participați la dezbaterile conceptelor de stânga, să vă implicați în acțiuni de întrajutorare și să înțelegeți mai bine teoriile politice de stânga? Alăturați-vă nouă și fiți o parte a mișcării”, se arată într-o postare a paginii clubului „Columbia Communists”, de pe Instagram.

Înființarea Clubului Comunist Columbia nu este deloc surprinzătoare. „Acțiunea aceasta dezvăluie publicului ceva ce noi știm deja, anume că universitatea promovează o ideologie marxistă eșuată. Este cel puțin paradoxal faptul că studenții unei universități de prestigiu, unde sunt acceptați 3% dintre candidați, promovează teoriile comuniste”, susțin, de cealaltă parte, republicanii americani, care și-au păstrat pozițiile „de dreapta”, spre deosebire de partidele care se califică ca fiind „de dreapta” din spațiul UE.

Un sondaj realizat în septembrie 2020, de către Fundația Memorială a Victimelor Comunismului, o organizație anticomunistă din Statele Unite ale Americii, dezvăluie o creștere surprinzătoare a numărului de tineri americani care susțin doctrina socialistă.

La nivelul generației Z, adică a tinerilor născuți între anii 1990-2010, numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani care susțin socialismul a crescut, pe parcursul unui singur an, de la un procent de 40%, în 2019, la 49%, în 2020.

Raportându-ne la toate categoriile de vârstă însă, doctrina socialistă este susținută de 40% dintre americani, față de procentul înregistrat în 2019, de 36%. Numărul americanilor care au o viziune politică de tip capitalist a scăzut cu trei procente, de la 58% (2019) la 55% (2020).

Potrivit sondajului realizat de organizația americană sus-amintită, 60% dintre persoanele din Generația Y, născute între 1980-1990/1995, consideră necesară o schimbare radicală a sistemului economic, departe însă de capitalism, sub care mijloacele de producție sunt proprietate privată. Ei susțin, mai degrabă, socialismul, în cadrul căruia mijloacele de producție sunt proprietate publică.

Datele sondajului sunt grăitoare nu numai în ceea ce privește promovarea unei viziuni socialiste; ele arată, concret, o creștere a interesului față de viziunile marxiste, întrucât aceste idei formează o bază teoretică pentru conturarea unui anumit tip de organizare a societăţii, anume socialismul. 30% dintre tinerii Generației Z consideră că marxismul promovează idei care avantajează societatea. 27% dintre persoanele Generației Y sunt de acord cu această idee.

Mai mult decât atât, 74% dintre tinerii Generației Z și 70% dintre persoanele Generației Y se opun ideii că marxismul ar „suprima libertatea cetățenilor”. Conform raportului organizației americane, peste 26% dintre americani susțin „eliminarea treptată a capitalismului în favoarea unui sistem socialist”, idee cu care rezonează 35% dintre persoanele Generației Y și 31% dintre tinerii Generației Z.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.