Fă-ți părinții mândri, dușmanii geloși și pe tine fericit

0

Părinții nu dau naștere și cresc copii pentru ca aceștia, la maturitate, să le împlinească visele sau să le suplinească vreo lipsă. Aceasta este o pretenție absurdă.

Copiii sunt crescuți pentru ca, la un moment dat, să se poată desprinde de părinți și să-și asume în chip liber relația lor cu Dumnezeu și cu întreaga lume. Bucuria părinților trebuie să fie mare atunci când văd cum copiii se „rup” de ei și devin niște adulți responsabili și realizați.
Fericiți. Asta ar trebui să își dorească un părinte de la copilul său… Nu casele, mașinile, profesia ar trebui să ne facă mândri de copiii noștri, ci să îi vedem că sunt liniștiți, să îi vedem înconjurați de dragoste, de o familie frumoasă, de grijă și că ei la rândul lor duc mai departe învățămintele noastre cele mai de preț.

Se spune că nu există oameni fără dușmani… Este posibil ca în lumea aceasta de lipsuri și dezamăgiri să nu descoperim prea mulți prieteni în preajma noastră ci doar indivizi care se agită în jurul nostru râvnind la o bucățică din viața noastră gata făcută pentru a fi trăită. Nu trebuie să vă cramponați prea mult de ei. Trăiți-vă viața în așa fel încât să fiți pe placul lui Dumnezeu și a celor dragi, orice ai face și oricât ai încerca nu vei putea fi pe placul tuturor.
Nimeni nu știe mai bine decât TINE ce te face fericit, ce mâncare îți place, ce haine vrei să porți sau ce fel de haine sau machiaj vrei să porți. Viața m-a învățat că nimic nu contează mai mult decât felul în care te simți TU cu TINE. Întâlnesc tot mai mulți oameni cărora le este frica de părerea oamenilor din jur, iar asta mi se pare tare trist, pentru că încercăm să fim cum vrea societatea și uităm să fim cum vrem noi să fim.

Trebuie să te gândești că nimeni nu te poate face nefericit, decât dacă tu permiți lucrul ăsta, tot ce pot să facă oamenii este să îți creeze o stare de disconfort. Atât. Fericirea ta depinde numai de tine, de deciziile pe care le iei, de oamenii pe care îi ai în jur și de felul în care alegi să îți trăiești viața. Nu uita că relațiile și prietenii tăi te reflectă pe tine însuți! Așadar, fă exact ceea ce te face PE TINE fericit, învață să te respecți atât pe tine, cât și pe oamenii din jurul tău, astfel încât să fii împăcat sufletește.

Preot Constantin Necula

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.