O bârlădeancă, politistă la New York: „În America am învățat cele mai dure, dar și frumoase lecții de viață”

0

MÂNDRIE … Visul american al unei bârlădence, plecată la studii în SUA în 2013 și ajunsă astăzi politistă auxiliară la New York, demonstrează că viața bate filmul! Mira Zlatan, de 35 de ani, din Bârlad, patrulează astăzi pe străzile din New York, în haina de polițist auxiliar american, însă nu uită de unde a plecat. În 2013, Mira Zlatan pornise în SUA cu gândul de a studia jurnalismul printr-un program în care avea posibilitatea să muncească într-o familie de americani, iar aceștia să-i achite studiile. Nu a fost totul ușor, viața nu i-a scos în cale doar oameni dornici să o ajute, însă Mira s-a dovedit a fi o luptătoare. Printre străini, bârlădeanca și-a făcut propriul loc, a studiat la Academia de Poliție din New York, iar astăzi este polițist auxiliar cu acte în regulă. A fost felicitată la absolvire de Benjamin Tucker, prim comisar al Poliției New York, bârlădeanca noastră obținând la examenul de licență 98 de puncte la scris și 99 de puncte la proba practică, din 100 posibile!

Dintr-o pură întâmplare, în anul 2013 am primit la redacție o domnișoară proaspătă absolventă de jurnalism, care dorea să profeseze meseria în cadrul redacției ziarului Vremea Nouă, la Bârlad. Doar că era selecționată printr-un program numit «Aupair», să meargă un an de zile la New York, în SUA, ca să aibă grijă de copiii unei familii, iar familia respectivă îi asigura banii necesari achitării studiilor pe care voia să le urmeze acolo.

„După terminarea Liceului Pedagogic din Bârlad, am urmat cursurile Facultății de Jurnalism la București. Visul meu din copilarie a fost să ajung în America și șansa a venit în anul 2013, dar nu am avut intenția de a rămâne pe tărâmul făgăduinței. Am plecat cu un program numit Aupair. Ce înseamnă acest program? Am mers în sânul unei familii americane să am grijă de copiii acelei familii, iar în schimbul jobului făcut, ei îmi finanțau școala în America. Cu un an înainte de America am mers ca aupair în Olanda pentru un an de zile, dar fiind aproape de casă, experiența olandeză a fost una reușită. Destinul, (dacă mă pot exprima clasic) m-a oprit în America, unde am învățat cele mai dure, dar și frumoase lecții de viață”, a spus Mira Zlatan.

De la disperare la extaz! SUA nu-și dezminte titlul de „Țara tuturor posibilităților!”

Mirabela Zlatan s-a născut în Bârlad în 1986 și a urmat Liceul Pedagogic din oraș cu profilul „Teatru” („ceea ce înseamnă că mi-am dorit să fiu artistă”, ne-a dezvăluit Mirabela). În perioada liceului a făcut parte, timp de trei ani, din cenaclul literar condus de poetul Cristian Simionescu.

„Destinul (dacă mă pot exprima clasic) m-a oprit în America unde am învățat cele mai dure, dar și frumoase lecții de viață, am întâlnit oameni foarte realizați, dar și oameni care n-au fost deranjați de traiul simplu. Sunt de nouă ani aici și de curând mi-a surâs oportunitatea de a mă alătura programului de Poliție Auxiliară a metropolei new yorkeze. Am mers trei luni la academie, am studiat legea New York-ului, am susținut un examen academic destul de greu pe care l-am trecut cu notă foarte mare, iar acum patrulez alături de adevărați polițiști, asigurând liniștea și siguranța oamenilor. Notele obținute la examenul de absolvire sunt 98 de puncte la examenul scris din 100, iar la cel practic am obținut 99 de puncte din 100”, a mai spus Mira.

S-a căsătorit în perioada pandemiei în 2020. Soțul ei este marocan, îl cheamă Mohamed și are 1,95 m, iar Mira are 1,65 m.  Faptul că este deosebit de înalt nu a oprit-o pe Mira să îl iubească și nici pe soțul ei să o ridice pe un pedestal. El a fost de patru ori campion național în arte marțiale în Maroc.

„Experienta ca aupair în America nu a fost una reușită. Anxietatea și-a făcut prezența rapid când am realizat că sunt la un ocean depărtare de casă și familie. Acum însă patrulez alături de polițiști adevărați. Sunt mândră de ceea ce fac! Dar mi-e dor de Bârlad, de orașul meu natal, de țara mea! Abia aștept să îmi iau concediu la vară și să vin acasă să-mi văd sora și să-i arăt soțului meu frumusețile nebănuite ale României, de care mi-e dor tare!”, a spus Mira Zlatan.

Preluare: vremeanoua.ro / Autor: Cezara Mironică

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.