Vladimir Putin a pierdut. Puțin îmi pasă. Problema e că odată cu el a pierdut „lumea veche”

0

Indiferent de deznodământul militar al conflictului din Ucraina, începând de azi Putin a devenit pierzător.

Deși e încă posibil ca armata Rusiei să câștige pe teren… chiar și o posibilă viitoare victorie militară, aceasta a devenit de azi lipsită de glorie și efecte. Și asta deși numărul victimelor civile din rândul populației ucrainiene este unul relativ mic, deși rușii nu au distrus clădirile civile și guvernamentale pe model american în Serbia, deși… Degeaba! De azi Putin a pierdut.

Economic, imagologic la nivel mondial, și mai ales în fața propriului popor, Putin a pierdut. Asta e atât de clar încât nu vă voi mai răpi din timp să le dezvoltăm acum. Voi reveni pe acest subiect.

Pentru mine e clar: Putin a pierdut.

Puțin îmi pasă…

Cert însă e că Putin a riscat soarta unei lumi, a „lumii vechi”, pentru niște mize infime în raport cu riscul asumat. Risc care însă nu e unul personal.

Și de asta îmi pasă. Și ar trebui să ne pese multora.

Problema mea nu e că Putin a pierdut. Problema mea e că odată cu el a pierdut „lumea veche”. Prin această aventură militară al cărui scop real mi-e imposibil încă să îl dibui, Putin a reușit să tragă cu el în mormântul istoriei tot ce înseamnă „lumea veche”.

Ce vreau să spun cu asta?

Chiar ieri am auzit la A3 spunându-se că „Putin este un conservator și negaționist”. Este noua marotă a propagandei de război a vestului.

Orice conservator, orice sceptic sau oponent al propagandei și ofensivei progresiste, orice credincios (în special ortodox), deja etichetat ca putinist, de azi a pierdut și el războiul odată cu Putin. Deși conservatorii nu au fost întrebați dacă vor să fie implicați acum și așa în acest război aberant… cu toate astea au căzut n tabăra pierzătorilor.

După înfrângerea lui Putin de azi Marea Resetare se va instala și se va realiza cu o forță zdrobitoare. Veți vedea. Cenzura instituționalizată și intrată în normal este doar începutul. Începutul Soft a ce va însemna eliminarea „elementelor dușmănoase” din noua societate „multilateral dezvoltată” și „metavers integrată” a noii normalități.

Nu-i așa că de când cu „războiul” ați uitat că sunteți în dictatură, că sunteți obligați să respectați niște reguli inepte fără niciun rost… doar ca să vă conformați, doar pentru a dovedi că sunteți obedienți?

Veți uita multe… veți uita tot ce însemna normalitate până în 2019! se pricep să vă facă să uitați, vă vor ține ocupați!

Ați văzut cum ieri un protest antirestricții s-a transformat într-unul „corect politic” împotriva războiului?

Așa se va întâmpla cu tot ce însemna „opoziție” până acum.

Căci dacă tabăra globalista voia să dea o lovitură de moarte „lumii vechi” nu ar fi reușit să o facă mai bine decât a dat-o Vladimir Putin. Nu spun că ar fi fost o înțelegere. Nu știu și nici nu îmi pasă. Să analizeze asta istoricii.

Ceea ce mă doare este că azi, 28.02.2022, putem începe să scriem ferparul „lumii vechi”.

Am putea începe așa: „Vladimir Putin a pierdut. Puțin îmi pasă. Problema e că odată cu el a pierdut „lumea veche”.”

*

Post script: Concluzii la sfârșit de lume:

Putin a pierdut, chiar dacă va câștiga războiul.

Oricare va fi deznodământul militar al războiului, Lumea veche a murit odată cu înfrângerea imagologică a lui Putin.

In cazul in care Putin pierde și militar, lumea multipolară va fi murit înainte sa se nască și singurul real câștigător va fi… China! Al doilea pol a lumii care începe!

Autor: Dan MV Chitic

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.