Aleg adevărul

0

Odată cu apariția presei private (zisă liberă) toate eforturile au fost îndreptate spre dobîndirea dreptului la liberă exprimare. Fiecare a trebuit să aibă dreptul la punctul său de vedere și acest drept a fost garantat de Constituții.

De peste 70 de ani, oamenii se luptă pentru dreptul de a-și exprima punctul de vedere, fără să își mai pună întrebarea ce este, pînă la urmă, punctul de vedere pentru care luptă?

Am învățat prea mult despre dreptul de a ne exprima punctul de vedere și prea puțin despre punctul de vedere ca atare.

Evenimentele din ultimii trei ani ne-au arătat că avem toată libertatea să ne exprimăm punctul de vedere atîta timp cît el corespunde cu punctul de vedere al celor care ne conduc. De îndată ce începem să ne formăm un alt punct de vedere, libertatea noastră devine dușmanul nostru.

În viață trebuie să ne răspundem la întrebarea: ce este mai important – dreptul de a exprima un punct de vedere, sau puterea de a pricepe și de a avea un punct de vedere, chiar și cu riscul de a nu-l putea exprima?

Între a exprima liber ceea ce nu mă reprezintă și a cunoaște adevărul, fără a-l putea exprima liber, aleg adevărul.

 

Autor: Savatie Baștovoi

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.