Cuvinte cheie care pun opinia la zid

0

Am trăit să o văd și pe asta. Departamentul pentru Situații de Urgență – job-ul lui Raed Arafat – a luat inițiativa. Dă de pământ cu libertatea de opinie. A raliat în jurul său tot ce poate fi mai bun: Guvernul, CNA și câteva ONG-uri. Împreună au creat o platformă, care a început chiar azi să funcționeze. Prin intermediul acesteia, sunt vânate opiniile. Și, prin definiție, opinii pro-Putin au toți cei care critică Guvernul. Ori pe președinte. Cenzură, frate, în toată legea.

Această platformă scanează mediul online, site-uri, bloguri, orice tip de postări și, utilizând câteva cuvinte cheie, cum ar fi de pildă „corupție” sau „incompetență”, stabilește care sunt persoanele care desfășoară o propagandă pro-putinistă. După care, firește, urmează punerea acestora la zid și executarea lor sumară.

Partea cea mai interesantă a acestui demers unic în istoria României este asocierea pe care o stabilesc inițiatorii între politica pro-rusă și opiniile unor persoane, conform cărora reprezentanți ai unor autorități importante ale statului, cum ar fi de pildă un prim-ministru, miniștri, șefi de instituții și, firește, președintele republicii, sunt taxați drept corupți sau incompetenți. Eu, de pildă, dacă comit și azi ceea ce am comis și ieri, adică dacă repet afirmația că Virgil Popescu, ministrul Energiei, și-a dovedit din nou din plin incompetența, neacționând pentru a preveni specula la carburanți, voi fi imediat taxat pe această platformă drept pro-rus. Se înțelege că, în viitor, vor exista și consecințe. Vor fi aplicate fel de fel de pedepse, ca persoana respectivă să fie îndreptată. Să-și schimbe radical atitudinea. În caz contrar, probabil va fi biciuit în piața pubică. Sau bătută cu pietre. Sau executată.

O repetiție generală tocmai s-a desfășurat într-o ședință de la Consiliul Național al Audiovizualului, care cu certitudine va intra în analele instituției. Un post de radio care nu are aproape niciun fel de venituri, pentru că așa stau lucrurile în ceea ce-i privește pe salahorii acestui domeniu al audiovizualului, Gold FM, a fost sancționat cu fabuloasa amendă de 50.000 de lei. Printr-un vot în unanimitate. Conform acestui vot, s-a apreciat că Gold FM promovează o politică redacțională pro-Putin. Și au fost nominalizați în acest sens, în mod repetat, de către vajnicii inchizitori ai audiovizualului, Mircea Toma și Dorina Rusu, două personalități în fața cărora trebuie să ne scoatem de mai multe ori pe zi pălăria, Adrian Severin, Petru Romoșan, Iosefina Pascal, Ion Cristoiu și, desigur, Cozmin Gușă. Nu-mi vine să cred că eu am scăpat. Ciudată amnezie. Aceștia sunt acuzați că ar susține prin comentariile și opiniile lor „diversiuni și conspirații”. Iar Dorina Rusu chiar a făcut afirmația că Gold FM ar trebui să-și schimbe numele în Kremlin FM. S-a întâmplat în ziua de 10 martie 2022, o zi neagră în istoria libertății presei în general și a libertății de opinie în special.

Eu unul m-am învățat minte. Învăț din greșelile criminale ale altora. Învăț ca în niciuna dintre analizele mele să nu mai folosesc cuvintele cheie, care ar putea fi transformate în gloanțe împotriva mea, cum sunt „hoție”, „incompetență”, „mizerie legislativă ori nelegislativă”, „corupție” și încă câteva zeci de asemenea expresii, care formează plasa de cuvinte în care de acum încolo vor fi prinși peștii mari sau peștii mici care, în viziunea înțeleaptă a guvernanților noștri, se vor face vinovați de delict de opinie și vor trebui internați eventual într-un lagăr de concentrare. Pentru a fi împiedicați să-și mai critice guvernanții, făcând astfel implicit propagandă în favoarea Moscovei. Asta da lume liberă!

Preluare: corectnews.com / Autor: Sorin Roșca Stănescu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.