„Dacă conflictul nu se încheie într-o lună, Africa va răbufni!”

0

Natalia Narocinițkaia este politician, istoric și politolog rus. Specialist în relațiile internaționale. A fost deputat în Duma de Stat. Din 2008, locuiește în principal la Paris, unde conduce Institutul European pentru Democrație și Cooperare. Ea relatează, pe canalul său de Telegram, despre un eveniment destul de relevant pentru viața Europei de astăzi:

Clubul de dezbateri Cercle des Nouveaux Mondes, din Paris, a găzduit, la 12 martie 2022, o seară în onoarea lui Lionel Zinsou, fost prim-ministru al Beninului, absolvent al Școlii Superioare de Științe Politice din Franța, finanțist, angajat al grupului Rothschild.

În elegantul salon Fosh, situat pe strada Fouburg Saint-Honore, la numărul 33, s-au adunat cu precădere descendenți ai familiei Rothschild, bancheri, diplomați, câțiva miniștri în funcție.

Gazda le-a adresat invitaților un bun-venit și, pentru că așa este la modă acum, s-a folosit de prilej pentru a-și exprima susținerea pentru „nefericitul popor al Ucrainei”. Apoi a dat cuvântul oaspetelui de onoare, pentru care a fost organizată seara respectivă.

După care ceva nu a mers cum trebuie. Lionel Zinsou a pomenit, la rândul său, despre criza ucraineană:

„Acum nu auzim decât despre această criză, despre sancțiunile anti-ruse, despre petrol, gaze… Dar înțelegeți ce înseamnă această criză pentru Africa? Rusia ne livrează grâu și porumb. Toată logistica trece prin Marea Neagră. Iar lumea africană a încremenit de groază pentru ceea ce se întâmplă. De groază pentru acțiunile Statelor Unite și ale Uniunii Europene.

Nu-i puteți păcăli pe africani cu povești despre democrație. Astea sunt basmele voastre pentru consum intern. Majoritatea elitei africane s-a format în Uniunea Sovietică – medici, ingineri, piloți, profesori, oameni de știință. Rușii au fost singurii europeni care au decolonizat Africa. Și Africa nu uită acest lucru. La fel cum Africa nu uită atrocitățile europene. Dacă ați observat, țările africane nu au susținut rezoluția ONU care condamnă Rusia. Și niciodată nu vor susține nici un fel de rezoluții împotriva Rusiei. Acest lucru este încris în subconștientul fiecărui african: Rusia face bine, indiferent ce credeți voi despre ea. Este o constantă. Toată Africa urmărește Republica Cetrafricană și Mali. Ceea ce nu au reușit să facă europenii în decenii, rușii au făcut într-un an. În locul Republicii Centrafricane erau grupări de bandiți, acum acolo este un stat adevărat.

Știu că în sală sunt diplomați, angajați ai ministerelor afecerilor externe. Mă adresez vouă, diplomației franceze: căutați soluții la problema dumneavoastră cât mai repede posibil, pentru că, dacă peste o lună acest conflict nu se încheie, Africa va răbufni!

Pentru voi problemele energetice sunt primordiale. În cel mai rău caz, veți avea mai puțină căldură și mai puține mașini, dar pentru Africa va fi foamete! Ascultați ce vă spun, o criză în Africa va atrage după sine distrugerea Europei.

Treziți-vă, căutați soluții diplomatice! Și nu uitați că țări precum India, China, susțin Rusia. Africa susține Rusia.

Nu vreau să vorbesc despre democrație și nu mă veți calma pe mine, un african, cu povești despre nefericita Ucraină și cu apeluri la umanitate. Democrația voastră este treaba voastră. Nu trebuie să ne impuneți nouă ideile voastre despre cum trebuie să trăim noi, africanii.

Încă o dată! Căutați compromisuri, lăsați diplomați să muncească! Timpul este împotriva noastră. Avem 30 de zile. Treizeci! Nu mai mult!”

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.