„De ce presa din România spune la unison același lucru?”

0

Fosta membră a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), jurnalista Narcisa Iorga a declarat, în cadrul emisiunii «Ce-i în Gușă, și-n Căpușă», moderată de Cozmin Gușă, că: „Presa nu mai este de foarte multă vreme câinele de pază al democrației. Jurnaliștii au uitat să-și respecte profesia”.

În cazul conflictului armat dintre Ucraina și Rusia, propaganda ar exista de ambele părți, potrivit Narcisei Iorga. În această privință, fiecare parte ar încerca să-și propage propriile interse prin mass-media.

„De mai bine de 10 ani, presa din România este un animal speriat și hrănit la comandă, iar asta se vede și în prezent. Presa nu mai este de foarte multă vreme câinele de pază al democrației” – spune fosta membră CNA.

Narcisa Iorga atrage atenția că jurnaliștii din România nu și-ar mai respecta profesia, subliniind că în țara noastră ar fi foarte puțini entități mass-media care să ofere libertatea de opinie. La mijlocul acestui fenomen ar sta interesele politice și factorul financiar: „În momentul în care nu îți mai poți face meseria într-o instituție de presă, pleci de acolo și găsești în altă parte. Dar astăzi, unde să pleci? Majoritatea presei este un instrument al puterii”.

Ministerul dezinformării

Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat, la care s-a alăturat și Guvernul României, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri au anunțat la începutul lunii martie 2022 că pregătesc o platformă informatică care va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale. Platforma are în vedere „fake news-urile”, sursele de dezinformare și propagandă în contextul conflictului militar din Ucraina.

„Se dorește un Minister al Adevărului, dar posibil o să avem parte de un Minister al Dezinformării” –  Narcisa Iorga.

„Unii se pot chinui ani de zile să construiască un brand în domeniul presei și vine un domn de la DSU care nu are nicio legătură cu știrile. Pe lângă asta, mai mult ca sigur respectivele ONG-uri vor fi sponsorizate gras din partea statului român sau din partea Uniunii Europene”.

Emisiunea «Ce-i în Gușă, și-n căpușă», moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.