Frica vinde

0

La teve se „știe” deja de ce a crescut prețul carburanților și i-a pus pe rumâni la cozi kilometrice: e dă la ruși, nene. Ăia atât de diabolic de eficienți încât sunt bătuți măr cu borcanu’ de murături. Ăia conduși de un lider grav bolnav și dus cu capu’.

Un ministru de doi bani a spus, și la teve, și pe feisbuc, că e război hibrid – dacă o fi așa, înseamnă că instrumentul e o corporație deținută de un stat vecin, prieten și partener în NATO și UE cu România. Evident, inteligentul ministru nu sesizează implicațiile grave ale declarațiilor sale.

Un reporter exaltat a zis, cu canistra în mână, că nu putem pleca la război cu frică, pentru că suntem deja înfrânți. Cum mă? Dar cine zice că plecăm la război? Nu ziceau minunații noștri lideri politici că e cald și confortabil în NATO??!! Nu cumva cozile de la pașapoarte se vor tripla de azi, ca să fugă omu’ de război?

În realitate, e vorba despre frică, oameni buni. De frica epidemică. E molima care se creează cu ajutorul unui virus, inoculat sistematic, cu roșeață în obrăjori, de “jurnalistul” și de influencerul de rețea (de socializare, nu vă gândiți la prostii) plătiți pentru a cultiva frica. Manipularea prin frică e lucrul cel mai simplu și eficient, dar și cel mai puțin represibil.

Frica nu păzește bostănăria.

Frica vinde.

Prin frică, obligi omul să se pună la coadă la injectarea cu serul inutil și nociv și la achiziția de cârpe acoperitoare faciale (care nu au oprit niciunul dintre cele 5 valuri plandemice), la pașapoarte și la benzinărie.

Prin frică, obligi omul să golească farmaciile de iodură de potasiu și super-marketurile de drojdie și de hârtie igienică.

Prin frică, obligi omul să creadă că închiderea spitalelor și a școlilor, segregarea socială și foametea închiderii în colivia de acasă, sunt „pentru siguranța noastră”.

Prin frică, obligi omul să caute un dușman, ca să se poată agăța ce sforile întinse de un “salvator”. Dacă salvatorii arată ca ăștia de azi, e clar, suntem terminați, dar ce poveste frumoasă merită stricată de dragul adevărului?

Prin frică, obligi omul să cumpere ideologii și, mai ales, să accepte legi tiranice și demente, cum ar fi legea privind „starea de criză”. Ia să vedeți acum ce simplu le va fi „generalilor” de la teve să justifice acest proiect distrugător al democrației: iote, domne, criza de carburant, cum oare să o rezolvi altfel decât printr-o micuță dictatură militară, unde ordinele nu se discută, ci se execută?

PS: Doamne ajută să se termine cât mai curând ororile din Ucraina. Dacă vrei pace, te pregătești de pace. Nu te pregătești de război. Dacă vrei umanism, te pregătești de umanism, iar nu de război și câinoșenie.

Autor: Gheorghe Piperea

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.