Rolul actual al presei: instaurarea fricii

0

Scriitorul Alexandru Petria a declarat în cadrul emisiunii «Ce-i în Gușă, și-n Căpușă», faptul că: „Presa, precum în pandemie, a jucat rolul teroristului de serviciu. Rolul acesteia a fost de răzpândire a fricii în rândul populației”.

Alexandru Petria susține că o mare parte a presei din România ar fi înscrisă în propagandă de război prin răspândirea unui număr mare de informații menite să inducă sentimentele de frică și de neliniște în rândurile populației. Acesta subliniază ideea că presa prezintă un „război barbar în care mor civili”. Numerele din 20 martie arată că cel puţin 902 ucrainieni, printre care și 64 de copii, şi-au pierdut viaţa de la începutul invaziei ruse în Ucraina, din 24 februarie 2022, potrivit Înaltului Comisar Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru Refugiaţi (OHCHR).

„Bineînțeles, fiecare viață contează, iar faptul că un singur om a murit de pe urma conflictului ăsta este foarte greșit! Însă în timpul Revoluției din Decembrie 1989 câți oameni au decedat în trei zile? Ei bine, peste 1000 de oameni au murit atunci. În Ucraina nu au murit atâția în aproape o lună, potrivit ONU, însă dacă te uiți peste presa de la noi situația și atmosfera este una la superlativ” – spune scriitorul.

Deșteptarea

Acesta încurajează la o informare din mai multe surse și căutarea unora sigure și de încredere, fie din România sau din afară.

Legat de jurnalismul de la noi și de starea pe care ar prezenta-o acesta, Alexandru Petria atrage atenția asupra posibilelor efecte emoționale ca reacții adverse în procesul de căutare a adevărului.

„Însă o parte dintre oameni își va da seama de aceste minciuni și fake-news-uri” – a adăugat scriitorul. „Cu timpul, sătui de amalgamul de informații, oamenii vor începe să-și pună întrebări și să găsească răspunsuri logice. În prezent, domină o isterie, însă când dovezile vor ieși la iveală, atmosfera se va calma încet-încet”.

Războiul informațional și victimele sale

Valul acesta de panică în rândul oamenilor ar fi pornit din partea occidentală, conform lui Alexandru Petria, iar rușii ar fi pierdut acest „război informațional” în momentul de față. De suferit de pe urma asta ar urma să o facă tot oamenii simpli care nu ar mai știi în cine și în ce să aibă încredere și cum să reacționeze.

„Eu aștept să se spargă bula în toată Europa, iar clasa politică să fie luată la întrebări și apoi măcelărită la vot și trimisă acasă” – declară scriitorul.

Emisiunea «Ce-i în Gușă, și-n căpușă», moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

Preluare: solidnews.ro / Autor: Adrian Lambru

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.