Ura este din nou la modă

2

Poveștile care avertizează împotriva unei „reacții” bigote împotriva musulmanilor sunt practic un gen jurnalistic. Steve Sailer o numește „o reacție frontală”. Astfel de povești aruncă populația non-musulmană ca niște brute mereu în pragul unui pogrom împotriva mahomedanilor.

Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, mai degrabă decât incitarea americanilor împotriva musulmanilor, au creat acest nou cod moral. La mai puțin de o săptămână după atac, președintele George W. Bush a vorbit la Centrul Islamic din Washington DC. El a regretat că „traducerea în engleză [a Coranului] nu este la fel de elocventă ca în limba arabă originală”, dar a citat din ea oricum. El a lăudat apoi islamul, nu în ultimul rând datorită atracției sale multirasiale: „Fața terorii nu este adevărata credință a islamului. Nu despre asta este vorba în islam. Islamul este pace. Acești teroriști nu reprezintă pacea. Ei reprezintă răul și războiul”.

Când ne gândim la islam, ne gândim la o credință care aduce mângâiere unui miliard de oameni din întreaga lume. Miliarde de oameni găsesc confort, mângâiere și pace. Și asta a făcut frați și surori din fiecare rasă.

În anii de după atacurile din 2001, islamul a câștigat putere în America. Keith Ellison, care și-a dorit cândva o țară neagră separată în America, a devenit primul congresman musulman în 2006. În 2018, Ilhan Omar și Rashida Tlaib au devenit primele femei musulmane alese în Parlament. Cu greu corespund cu ceea ce credem noi ca fiind națiunea americană istorică.

„Islamofobia”, sau critica islamului, se spune că este o problemă serioasă. Anul trecut, Washington Post a spus că Facebook nu a făcut suficient pentru a elimina paginile „anti-musulmane”. Camera a adoptat recent un proiect de lege introdus de reprezentantul Omar care ar acuza guvernul federal de necombaterea islamofobiei nu doar în această țară, ci în întreaga lume. De atunci a fost introdusă în Senat.

Allah știe doar dacă George W. Bush sau Mohamed Atta au înțeles mai bine islamul, dar este mult mai periculos din punct de vedere politic să critici religia lui Atta decât a domnului Bush, chiar și în ceea ce unii americani cred că este încă o țară creștină. Acest lucru este remarcabil pentru că a fi musulman nu este o caracteristică de neschimbat, ci o credință. Insultarea convingerilor este de obicei considerată mai puțin jignitoare decât insultarea pe cineva pentru ceva ce nu poate schimba (deși, în islam, apostazia poartă pedeapsa cu moartea).

Maajid Nawaz a dat în judecată cu succes SPLC pentru că a fost inclus în A Journalist’s Manual: Field Guide to Anti-Muslim Extremists. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă a fi numit „anti-musulman” nu ar fi fost o asemenea insultă încât ar justifica un acord de milioane de dolari. Este greu de gândit că „anti-creștinii” au aceelași tratament.

Este probabil că dacă atacurile din 11 septembrie 2001 nu ar fi avut loc, islamul ar fi mai puțin puternic în America. A devenit „insensibil” să critici islamul, deoarece musulmanii puteau fi înfățișați ca o minoritate persecutată. Acum, grupurile pentru drepturile civile urmăresc cu atenție crimele, actele și chiar declarațiile „islamofobe”. Fiecare comemorare a zilei de 11 septembrie generează povești despre modul în care atacurile au rănit sentimentele musulmanilor. Când Ilhan Omar s-a plâns de cererile de a renunța la al-Qaeda sau ISIS, Vocea Americii, finanțată de guvern, a sărbătorit cu „Sfidarea lui Ilhan Omar rezonează cu activiștii musulmani-americani”.

Compară asta cu ceea ce se întâmplă cu rușii și mă refer la ruși, nu la Rusia. Mulți alții nu fac această distincție.

Războiul dintre Rusia și Ucraina nu implică în mod direct Statele Unite. Ucraina nu este în NATO și nici nu suntem obligați prin tratat să o apărăm. S-ar putea crede că prejudecățile ar fi mult mai puțin probabile decât după 11 septembrie. Cu toate acestea, oamenii din întreaga lume pot insulta liber rușii și cultura rusă.

The New York Times a raportat că restaurantele „rusești”, chiar și unele deținute sau administrate de non-ruși, au fost aruncate la gunoi online și au suferit anulări și chiar daune materiale. Oamenii au amenințat și angajații și proprietarii. The Times explică că într-un restaurant sub foc, „angajații ruși își exprimă opoziția față de invazie”, iar magazinul sprijină public Ucraina. CBS raportează problemele cu care se confruntă proprietarii de restaurante „ruși”, dar se pune mult accent pe pozițiile pro-ucrainene ale muncitorilor și proprietarilor. „În timp ce copertinele lor scriu ‘rus’, lucrătorii lor declară că inimile lor sunt cu Ucraina”, se spune în articol. Acest lucru sugerează că boicoturile sau vandalismul ar putea fi justificate.

În Washington DC, vandalii au lovit restaurantul Russia House, potențial să-l scoată din funcțiune. Cineva a pus un panou în afara clădirii pe care scria „Casa ucigașilor”. Un proprietar spune că restaurantul a primit telefoane hărțuitoare, chiar dacă proprietarii nu sunt ruși. Proprietarul a dat jos steagul rusesc la restaurant. O femeie care închiria un apartament deasupra restaurantului a spus: „Dacă nu sunt ruși, în primul rând, sau dacă sunt ruși și nu sprijină invazia, îmi pare foarte rău pentru ei”. Acest lucru sugerează că există un test politic pentru simpatie.

Un raport NBC care acoperă amenințările cu moartea și sperieturile cu bombă împotriva proprietarilor de afaceri ruși subliniază, de asemenea, opoziția multor victime față de război. Din nou, dacă scopul hărțuirii a fost de a forța declarații politice, este reușită. Un restaurant din Texas numit Taste of Europe a eliminat chiar și cuvântul „Rusia” dintr-o parte a siglei sale.

Muzica clasică rusă este atât de glorioasă, chiar și comuniștii nu au putut-o elimina. Cu toate acestea, Metropolitan Opera a spus că va tăia legăturile cu artiștii ruși sau instituțiile „aliate” (pentru a folosi cuvântul NPR finanțat de stat) cu președintele Vladimir Putin. O victimă a fost soprana Anna Netrebko. Este asta chiar legal? Legea drepturilor civile din 1964 interzice discriminarea bazată pe originea națională, nu doar rasă.

O altă victimă a fost dirijorul Valery Gergiev, care și-a pierdut slujba la Filarmonica din München. „M-aș fi așteptat să-și reconsidere și să-și revizuiască evaluarea foarte pozitivă asupra liderului rus”, a spus primarul orașului München. „Nu a făcut-o.” Chiar și într-un articol care se presupune că este împotriva „căii periculoase” de a impune „un test moral muzicienilor”, dirijorul trebuie să plătească pentru „legăturile sale strânse cu regimul rus”. Dacă un rus nu este dispus să-și denunțe președintele și țara în timp de război la ordinul străinilor, el își poate pierde locul de muncă.

În Țara Galilor, o orchestră l-a îndepărtat pe Ceaikovski. Problema nu a fost doar focul de tun și militarismul «Uverturii 1812», ci și piesa lui, «Micul Rus». A fost neexplicat în acest articol Newsweek, dar „Mica Rusie” poate fi considerată un mod înjositor de a se referi la Ucraina. Articolul a citat un utilizator de Twitter care a spus:

„Ceaikovski a murit cu 129 de ani înainte ca Putin să decidă să invadeze Ucraina. Era gay, liberal și, în cele din urmă, a respins naționalismul rus. Nu trebuie să permitem ca ura noastră dreaptă față de invazie să se transforme în dezgust față de toate lucrurile rusești sau poporului rus”.

Ceaikovski primește permis nu doar pentru că a murit, ci pentru că se presupune că era „gay, liberal și în cele din urmă a respins naționalismul rus”.

O orchestră japoneză lansează, de asemenea, «1812 Overture». Acesta include cel puțin o altă piesă Ceaikovski, împreună cu un poem simfonic al unui compozitor care a susținut independența Finlandei în 1899.

Universitatea din Milano-Bicocca a amânat o serie de prelegeri despre Fiodor Dostoievski „pentru a evita orice controversă”. Universitatea a dat înapoi după ce profesorul a protestat public, deși cu comentarii obligatorii despre situația „oribilă” din Ucraina. Este oribil, dar este necesară o astfel de declarație? Dacă da, de ce nu este necesar de la cineva ca reprezentantul Ilhan Omar când vorbește despre islam, având în vedere sprijinul ei pentru sentințe blânde pentru recruții ISIS?

În Germania, unele magazine nu vor vinde produse fabricate în Rusia. Cu toate acestea, un restaurant a mers mai departe și a spus că nu va servi persoane cu pașapoarte rusești, deși nu am auzit niciodată de un restaurant care să vă verifice pașaportul înainte de a vă permite să comandați. Un proprietar de restaurant rus din Germania s-a confruntat și cu anulări, în ciuda faptului că a pus un panou pe care scrie „războiul nu are loc în comunitățile noastre” (în engleză). O clinică de frumusețe din Australia cu numele «Killer Russians» își schimbă numele pentru că a primit amenințări cu moartea. (De asemenea, sprijină Ucraina.)

Alcoolul este politic. Guvernatorul Chris Sununu din New Hampshire a semnat un ordin executiv prin care le cere magazinelor de stat să nu mai vândă produse rusești. Ohio, Pennsylvania și Utah au făcut același lucru. Mărcile de vodcă care nu sunt rusești fac publicitate cu voce tare pentru acest fapt. Au existat multe știri care instruiesc cititorii care mărci sunt rusești și care nu.

Ceea ce se mândrește ca «Organizația Națiunilor Unite ale federațiilor de pisici» (FIFe) a interzis pisicile deținute și crescute de ruși din toate competițiile, deoarece „nu poate fi martoră la aceste atrocități și nu poate face nimic”.

FIFA a interzis Rusia pe termen nelimitat, ceea ce înseamnă că țara nu va putea concura la Cupa Mondială. Comitetul Internațional Paralimpic a interzis și sportivii ruși.

Unii jucători ruși din Liga Națională de Hochei primesc amenințări cu moartea. Ruso-americanii din Las Vegas se confruntă cu hărțuire și amenințări. Un raport al Societății pentru Managementul Resurselor Umane susține că există multe cazuri de hărțuire a rușilor la locul de muncă.

Corporate America se retrage – cel puțin 124 de companii până acum. Spotify elimină conținut din RT și Sputnik. Rusia a interzis Facebook, iar Facebook a tăiat utilizatorii din UE de la RT și Sputnik. YouTube a blocat reclamele de la companiile media de stat ruse. Facebook a schimbat politica cu privire la unitatea militară „nazistă” ucraineană-naționalistă interzisă anterior, Batalionul Azov. Acum „va permite lăudarea Batalionului Azov atunci când își va lăuda în mod explicit și exclusiv rolul său în apărarea Ucrainei SAU rolul său ca parte a Gărzii Naționale a Ucrainei”. Înclinându -se în fața unei campanii mass- media, Amazon a interzis cămășile cu litera „Z” care ar putea fi interpretate ca susținând Rusia. Nu sunt cele mai ofensive lucruri vândute pe site.

O mare parte din aceasta se datorează tonului acoperit de media, dar poate exista un context mai larg. Președintele Barack Obama și secretarul de stat Hillary Clinton au vrut să „reseteze” relațiile cu Rusia, spre deosebire de tonul mai șocant al republicanilor precum Mitt Romney. Rolul Rusiei de țap ispășitor pentru victoria președintelui Donald Trump din 2016 a schimbat asta, deoarece ilea permis democraților să dea vina pe un inamic străin. Keith Olbermann a țipat (nu a spus, a țipat) chiar înainte de învestirea președintelui Trump, că America era pe cale să fie guvernată de „mizerie rusă”. Rușii sunt acum oamenii pe care este OK să-i urăști. După ce musulmanii au atacat această țară, mass-media a denunțat chiar și o șoaptă de critică.

Publicația rusă în general anti-Putin «The Moscow Times» a publicat un articol despre situația din Rusia intitulat «Ea a semnat o scrisoare deschisă care cere pace. Apoi a fost concediată». Autoritarismul îi costă pe unii ruși locurile de muncă; în această țară, rușii și chiar nerușii primesc amenințări cu moartea și violență pentru că nu au făcut nimic. Putem dezbate care sistem este mai rău.

Preluare: American Renaissance / Autor: Gregory Hood

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.