Eliberarea poverii

0

Lacrimile sunt un râu către altundeva. Apele lui înconjoară barca sufletului nostru, o saltă și o duc departe de stânci, de pâmântul arid, spre un alt loc, mai bun.

Sunt oceane de lacrimi pe care noi nu le-am plâns niciodată. Am fost învățați să ducem cu noi în mormânt secretele mamelor, ale taților, ale bărbaților, ale femeilor, ale societății, și proprile noastre secrete. Aceste lacrimi sunt considerate periculoase, căci deschid zăvoarele secretelor. În realitate, însă, pentru binele sufletului, este mai bine să plângem.

Pentru fiecare dintre noi, lacrimile sunt începutul inițierii cicatrizării rănilor, semnelor că, deși, ca nație, am trecut prin multe de-a lungul secolelor, ne-am păstrat, totuși, mândria. Uneori, mă gândesc că n-ar fi rău dacă ne-am calcula vârsta nu în ani, ci în cicatrici. Sunt întrebat uneori câți ani am, iar eu răspund: „Am șaizeci și opt de cicatrici”. De regulă, oamenii pricep imediat și, cu bucurie chiar, încep să-și calculeze vârsta în mod similar.

Cu toții avem poate povești personale profunde, puternice, dure. Pentru cei mai mulți dintre noi, aceste povești sunt încrustate nu ca nestematele într-o coroană, ci ca un pietriș negru sub pielea sufletului.

Oricui i se poate întâmpla să greșească cu cuvântul sau cu fapta, din ignoranță, fără să știe care ar putea fi consecințele. Dar nimic, pe această planetă sau în univers, nu e de neiertat. „Ah, nu!” veți spune. „Ce am făcut eu nu poate fi iertat”. lar eu vă spun că nimic, dar absolut nimic din ceea ce a făcut sau va face un om nu este de neiertat. Este adesea dificil pentru noi să „acționăm corect”, mai ales dacă ne-am rupt de instinctele noastre fundamentale, inclusiv de intuiție. Este de asemenea greu să ne gândim la consecințe înaintea faptelor, nu după. Dar sufletul nostru are o latură profund iubitoare, plină de căldură, care ține cont că, în final, suntem cu toții o sumă a lacrimilor pe care le-am vărsat, și a zâmbetelor pe care le renaștem după ce ne eliberăm.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.