Omul inteligent nu ocolește sursele de informare care-i zguduie certitudinile

1

Dimpotrivă, le analizează, le compară cu sursele care îi alimentează credințele. Și are puterea de a face judecăți critice. De a accepta chiar și ceea ce n-ar fi vrut să accepte. Dacă rațiunea și evidența impun…!

Prostul, cum dă de o informație care l-ar determina să-și schimbe opiniile, reacționează: e fake news. Ăsta e troll.

Pe asta se bazează propaganda celor care controlează peste 80% din mass media de astăzi la nivel global. Pe prostia de masă. Cunosc perfect psihologia maselor. Indignarea mea este că în masele astea găsești foarte mulți intelectuali.

În weekend, poate ați sesizat, nu postez. Citesc România literară și toate revistele publicate sub egida Uniunii Scriitorilor (Viața Românească, Luceafărul de dimineață – la București, Apostrof, Steaua – la Cluj, Convorbiri Literare – la Iași, Ramuri – la Craiova, Orizont – la Timișoara), Dilema Veche, Revista 22, Observator cultural etc.

E, mă îngrozește lipsa echilibrului, a gândirii critice la unii intelectuali remarcabili. Zici că sunt rupți complet de realitatea factuală internă și internațională, de parcă n-ar citi decât publicațiile care sunt în solda forțelor globaliste.

Pe-ăștia, de prostie nu-i poți suspecta. De aliniere la curentele occidentale, progresisto-neomarxiste, da. Unii se declară conservatori, dar tot Occidentul neomarxist susțin.

Autor: Angelo Davidescu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. De acord! Omul inteligent trebuie să le demonteze! Mai ales pe acelea care NU au legătură cu realitatea! Pe de altă parte, există o inadvertență aici: dacă inteligența se manifestă, atunci opiniile sunt foarte bine conturate, posibilitatea de-a-i zgudui certitudinile fiind nulă!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.