„Trebuie să revenim la magazinele de cartier!”

0

CAI Curtici 1Fermierii români trebuie să se îndrepte din nou către magazinele de cartier, pentru a-și comercializa marfa în condiții bune, fără concurența neloială a produselor din import și a condițiilor impuse de marii retalieri. Este convingerea lui Dimitrie Muscă, director general al Combinatului Agroindustrial Curtici.

Într-un dialog cu realizatorul emisiunii «Agricultura la Raport», cu Ovidiu Ghinea, de pe Agro TV, Dimitrie Muscă a subliniat necesitatea ca fermierii români să se unească în contextul economic actual.

„Trebuie să ne batem cu ei!”, a spus el despre competiția cu marile magazine, care în prezent au 64% din cota de piață. „Până la urmă și oamenii noștri vor trebui să înțeleagă, să cumpere marfă românească, de la firme serioase, de la oameni serioși”.

„Problema cea mai gravă este că nu vor avea oamenii bani să-și cumpere mâncare. La cum au ajuns prețurile, românii nu vor avea bani decât să-și cumpere cea mai ieftină carne. Pe toate planurile ar trebui fermierii să se unească. Trebuie să ne unim, să facem magazine și să-i sabotăm noi pe marii retaileri. Românii noștri vor trebui să înțeleagă și să meargă să cumpere marfă românească.

Eu am 37 de magazine. Este greu acum, pentru că știți cum fac prețul la 150 de produse din carne? Ne ducem și ne uităm la ceilalți, pentru că chiar dacă am calitate, nu se calculează un cost plus profit, se calculează prețul mediu în zonă. Dar singura soluție este ca toți fermierii să facem treaba aceasta și să revenim la magazinele de cartier. Românii se vor trezi până la urmă și se vor duce după marfa românească. O parte au început să înțeleagă acest lucru. Nu avem altă soluție

Acum ori niciodată! Trebuie să facem presiune pe Ministerul Agriculturii și pe Guvernul României. Nu avem cum să facem altceva. Trebuie ca fermierii să se unească și să facă magazine, pentru că trebuie să luptăm pe toate planurile. Trebuie să le deschidem ochii celor care sunt adormiți”, este apelul lui Dimitrie Muscă pentru fermieri.


Citește și: 

CAI Curtici 5„Niciun guvern fără acest partid! Să fim stăpâni în țara noastră!”

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.