„Apartenența la UE a devenit o pacoste. UE are un nucleu care-și face treburile pe seama celorlalți. Unul dintre ei este România”

1

Ilie Serbanescu1Analistul economic Ilie Șerbănescu vorbește despre o posibilă criză alimentară: „Apartenența la UE a devenit o pacoste. Nu există o strategie de securitate alimentară. Un procentaj periculos de mare al suprafeței de pământ din România aparține unor indivizi din străinătate”.

Ilie Șerbănescu avertizează că România nu va putea face față unei crize alimentare severe: „Această țară are o dependență super periculoasă de condițiile meteo. România are cele mai mici subvenții din UE”.

Ilie Șerbănescu crede că vinovați pentru situația dezastruoasă a României – cu un potențial imens din punct de vedere al agriculturii, sunt atât liderii politici de la București, cât și birocrații de la Bruxelles.

„În primul rând, un procentaj periculos de mare al suprafeței de pământ din România aparține unor indivizi din străinătate.

În al doilea rând, această țară este controlată și diriguită în ceea ce privește prețurile de niște companii străine, care cu câte 10-15 salariați dictează aici munca oamenilor. Să nu ne facem că nu vedem aceste lucruri, că aceasta este situația”.

Ilie Șerbănescu: „UE are un nucleu care-și face treburile pe seama celorlalți. Unul dintre ei este România”

„În al treilea rând, această țară are o dependență super periculoasă de condițiile meteo. (…) Noi nu am compensat nu niște lucrări de irigații, un minimum necesar care să combată această secetă generalizată și în orice caz, bântuie de foarte mult timp zona României.

În al patrulea rând, această țară, care face parte din UE, pentru care apartenența la UE a devenit o pacoste, nu are o strategie de securitate alimentară. În baza acestei inexistențe, această țară poate să se confrunte cu înghețarea producției de îngrășăminte și multe altele. România are cele mai mici subvenții din UE, că UE are un nucleu care-și face treburile pe seama celorlalți. Unul dintre ei este România. Asta este situatia. Dacă dumnevoastră credeți că cu un asemenea debit vom reuși să înfruntăm cea mai îngrozitoare perioadă care e posibil să ne aștepte din cauza prețurilor la energie și a războiului, să dea Dumnezeu să fim ajutați în această direcție!”, a spus Ilie Șerbănescu la România TV.

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Exista o zicala foarte importanta: ” Daca uiti istoria, o sa fi condamnat s- o repeti. Si exact asta au facut europeni cu Germania. Cum o sa te predai sau o sa te asociez orbeste cu cine a provocat doua razboaie mondiale si a omorit 60 de milioane de europeni? E curata nebunie. Epigenetica arata ca caractere personalitatii omeneste se mostenesc nu numai prin gene, ci prin procese epigenetice. Prin urmare, o mare parte din populatia Germaniei este nazista si nu are nici cea mai mica solidaritate cu ceilalti europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.