Bâzâitul muștelor fără cap

1

Horia Roman Patapievici„Uite cine vorbește!”… „Trei (patru), Doamne și toți trei (patru)”

Cei doi ani purtători de botnițe pentru astuparea gurilor, impuse ilegal de „Comandantu’ acțiunii” -, (după cum a judecat și hotărât CCR) nu l-au lăsat inert pe asasinul „cadavrului din debara”.

Horia Roman Patapievici a ieșit de după perdea lovind cu sârg, nu cu palma, ci cu limba sa purtătoare de otravă anti-românească, balega occidental-globalistă, pentru a-i stropi pe toți care nu sunt de aceeași părere idioată cu a lui. Și nu de unul singur. „Cele trei muște-tari”, muștele fără cap: Horia Patapievici, Theodor Baconschi și Alexandru Lăzescu au fost invitate în sâmbăta Paștelui ortodox la TVR1 – nici nu se putea găsi un loc și un moment  mai (ne)potrivit  – unde s-au dat în spectacol, citându-l pe antipodul lor, evreul-român Nicolae Steinhardt: „Trebuie să ne păstrăm luciditatea și criteriul acela de adevăr extraordinar […] Dacă Dracu vine la mine și-mi spune, hai să semnăm o hârtie care are o singură propoziție, « Dumnezeu există » – cu Dracu nu semnezi nimic!, nici măcar propozițiile riguros adevărate. Putin nu poate apăra nicio valoare, nicio tradiție, niciun creștinism pentru că într-un sens este exact contrariul lor. […] Ce legătură are ortodoxia cu Putin?! […]” (Horia-Roman Patapievici).

Chiar dacă cei trei au semnat cu mulți ani în urmă „Pactul cu diavolul”, iar acum se fac că plouă, i-aș întreba în același registru: ce legătură aveți voi, Horia Patapievici, Theodor Baconschi, Alexandru Lăzescu cu ortodoxia, cu poporul român, cu capra vecinului și cu realitatea?

Să ne amintim că pe vremea când, „filosofu’” Horia Roman Patapievici era șef la Institutul Cultural Român, iar Theodor Baconschi era bulibașă la Ministerul de Externe, cei doi au pus „10 prăjini” să reprezinte România la Pavilionul Românesc din cadrul Expoziţiei Mondiale de la Shanghai – 2010 cu „Ridică Tanţo picioru’, ca să-ţi văd televizoru’ “?[1]. O fi fost vorba de TVR1?

„Ce se întâmplă acum în Ucraina este ca în Germania (nazistă) în Polonia în Al Doilea Război Mondial, e un război de exterminare”, a glăsuit Horia-Roman Patapievici la finalul emisiunii, „uitând” să amintească de Iugoslavia, de Irak, de Libia, de Afganistan… Același scenariu, alți criminali. Prin asociere, întreb: ce legătură aveți voi, Iohannis, Ciucă Ciolacu, Aurescu și Cîțu În numele cui s-au deplasat cei trei +1 pe cheltuiala românilor la Kiev și în numele cui au promis actorului saltimbac „arme și bagaje”? Au mers de capul lor fără a-i întreba pe români ce vor.

Emisiunea de la TVR1 și spectacolul lamentabil al celor trei-patru măscărici la  ușa lui Jeleski, mi-au amintit de titlul comediei „Uite cine vorbește!”, regizate de Amy Heckerling, în anul 1989, având în rolurile principale pe John Travolta și Kirstie Alley. În 2022, scenariul rămâne același, doar „actorii” s-au schimbat. Unii (Ciucă, Ciolacu, Aurescu și Cîțu) prezintă spectacole de trădare de țară, ceilalți se dau în stambă pe „sticla” națională.

Decât să irosiți timpul privind gugumăniile muștelor fără cap, mai bie ascultați fetița vorbitoare de adevăruri dureroase[2].

[1] https://www.art-emis.ro/analize/obscenitati-si-porno-manele-cu-rang-ministerial – 17 octombrie 2010

[2] https://www.facebook.com /videos/729607981562181/?extid

Preluare: art-emis.ro / Autor: Ion Măldărescu

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Excelent articol! Măldărescu are dreptate în ceea ce-i privește pe Patapievici, Baconschi Et Comp. numai că nu doar la ei am întâlnit exprimări de genul: „Ce se întâmplă acum în Ucraina este un război de exterminare”, ci și la alți oameni de cultură, printre ei- inclusiv profesori, care au protestat în fața Ambasadei Rusiei în favoarea eliberării Ucrainei.
    Soluții existau, dacă la Kremlin s-ar fi dorit evitarea războiului. Că V. Putin a dorit să atace Ucraina, aici, la acest capitol, nu încape îndoială! Motivele îi aparțin – în opinia mea, multe sunt inventate. Dacă chiar deții armament și tehnologie militară avansate, atunci n-ar trebui să-ți fie frică de nimeni! Nici de SUA, nici de NATO, nici de nu știu care alt stat care-i decis să comită vreo agresiune împotriva ta. Practic, ai cu ce să te aperi, ai o armată capabilă, ai generali experimentați. Ești Rusia imperială, ești cea mai mare putere nucleară la ora actuală, arsenalul tău fiind alcătuit din aproape 5000 de focoase nucleare, depășești Washingtonul în multe privințe; prin urmare, nu te comporți ca o banana republic. Dacă tot te-ai decis să te iei la trântă cu NATO și US prin teritoriile ucrainene, atunci trebuia s-o faci cât mai repede. Aici se regăsește greșeala Moscovei: la timp. Ceea ce putea fi un blitzkrieg, a devenit un război de uzură, cu vieți secerate și de-o parte și de cealaltă, cu foamete, cu valuri de imigranți, cu posibilitatea de-a oferi noi fronturi de acțiune americanilor. Yankeii împreună cu MIC (Military Industrial Complex) câștigă enorm de pe urma operațiunii Z a Federației Ruse! Doar cine-i orb, nu vede că piața neagră a fost invadată de armament american, iar „distribuitorii” lor (să-i numim elegant totuși, pentru că suntem pe un blog cu pretenții) obțin sume colosale din cel puțin două părți (dacă am presupune că s-ar vinde numai la 2 mâini).
    Neîndoielnic, mulți consideră Rusia drept stat agresor, uitând de conflictele Americii, de loviturile de stat, de operațiunile de tip false flag, de revoluțiile colorate, de Afganistan, Irak, Libia, Siria, Iugoslavia etc. precum și de dâra groasă de sânge care se întinde până la The United States Capitol.
    Pentru ce se gândește astfel? Deoarece Rusia a pierdut războiul informațional! Propaganda americană (culmea, efectuată după model sovietic!!!) a fost peste așteptări, reușind să-și ambaleze minciunile la perfecție și să atragă de partea sa comunitatea mondială. Kremlinul NU a oferit probe justificative tuturor organismelor de decizie internaționale, NU și-a motivat operațiunea militară specială, ceea ce a atras după sine încălcarea dreptului internațional precum și a dispozițiilor prevăzute în Carta ONU. Nicio diferență între faptele Moscovei și ale Washingtonului, atunci când acesta din urmă a atacat Belgradul, spre exemplu! Ani de zile administrația Putin a evidențiat „practicile” necinstite ale Departamentului de Stat. Rușii au sfârșit să procedeze similar cu cei pe care i-a arătat cu degetul la aproape fiecare conferință de presă, în aproape fiecare interviu susținut de diferite oficialități de la Kremlin! Inclusiv de Vladimir Putin!
    Prin urmare, probabil, acestea sunt motivele (pe lângă rusofobia acerbă) care determină diverse persoane mai mult sau mai puțin cunoscute, atât din România, cât și de prin Occident, să gândească negativ la ceea ce se întreprinde Moscova în momentul de față. Dacă Federația Rusă ar fi oferit dovezi ale bio-laboratoarelor, ale genocidului populației din Donbas și ar fi grăbit operațiunea de denazificare, cu siguranță, lucrurile ar fi fost sesizate și înțelese dintr-o cu totul altă perspectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.