În numele cui finanțează UE războiul din Ucraina?

0

Videoconferința organizată, ieri, de președintele SUA, Joe Biden, pe tema Ucrainei a fost un lătrat la Lună pe timp de furtună. Pe absolut nimeni nu interesează cauzele, doar efectele! SUA și partenerii europeni au renunțat la ultima fărâmă de decență, reevaluând organizațiile extremist-naziste din Ucraina, devenite aliate, pe care le alimentează cu armament și suport informațional în lupta cu Rusia.

Pe nimeni din Occident nu mai interesează că Ucraina, până la data de 24 Februarie 2022, reprezenta o uriașă pată neagră a Europei în materia extremismului, gravelor încălcări ale drepturilor și libertăților, ale democrației.

Dincolo de toate, trebuie să ne întrebăm în ce bază legală finanțează UE războiul din Ucraina? În numele căror interese furnizează UE 1,5 miliarde euro pentru finanțarea livrărilor de arme, chiar dacă aceasta este o contribuție în mare parte germană, așa cum declară cancelarul Olaf Scholz?

Țara transformată în spațiu al spălării miliardelor de dolari, al experimentelor bio-militare derulate de SUA și Germania în zeci de laboratoare cu activități secretizate, a devenit cel mai apropiat și susținut aliat al SUA, UE, NATO, nu neapărat pentru că a fost atacată militar de Rusia, ci mai ales pentru că războiul din ultimele luni a scos la lumină toată mizeria finanțată și dezvoltată de SUA, UE, NATO în Ucraina: corupție, mafie, corupție, crimă organizată, genocid etnic!

La discuții au fost invitați doar o parte dintre aliați și parteneri, mai exact cei mai slugarnici: premierul Canadei, premierii Italiei, Marii Britanii, Japoniei, cancelarul Germaniei, Secretarul general NATO, șefa Comisiei Europene, președinții Franței, Poloniei și României! În mod așteptat, mesajele transmise au fost cele deja cunoscute: agresiune militară ilegală și nejustificată, escaladarea sancțiunilor la adresa Rusiei, creșterea sprijinului militar și logistic pentru Ucraina. Absolut nimic despre forțarea dialogului de pace, despre oprirea conflictului. Nu insist absolut deloc asupra mesajului transmis de slugarnicul Klaus Iohannis, mesaj în care nu a făcut decât să confirme că deciziile pe care le susține duc România în dezastru economic și social.

Așa cum arată declarațiile făcute, Occidentul nu este îngrijorat de soarta oamenilor din Ucraina, de soarta țării distruse de război, de efectele economice cu uriașe reverberații în plan alimentar și energetic. Occidentul are o singură și principală problemă, evidențiată de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, care a declarat că Rusia nu ar trebui să câștige în Ucraina!

„Încă odată, semnalul clar pentru președintele rus: încetați să bombardați orașele ucrainene. Faceți posibil un armistițiu imediat. (…) Opriți acest război teribil. (…) Împreună cu partenerii noștri din UE și din NATO, suntem complet de acord: Rusia nu trebuie să câștige acest război” – Olaf Scholz

Pe când de justificată este poziția Occidentului, pe atât de neagră este soluția propusă de SUA, Marea Britanie, Germania: furnizarea de arme Ucrainei, nicidecum așezarea la masa negocierilor de pace!

În fond, această idee a fost prezentată ca linie directoare încă de la anunțarea videoconferinței inițiate de președintele Joe Biden, derulate sub tema: sprijin internațional pentru Ucraina în fața agresiunii ruse. (vezi AICI)

Prin urmare, solidaritatea Occidentului și țărilor satelit din Europa de Est echivalează cu escaladarea conflictului și sancțiunilor ilegale la adresa Rusiei, cu acutizarea distrugerilor și provocarea riscului de extindere a conflictului dincolo de granițele Ucrainei.

Dacă SUA și Marea Britanie au refăcut în totalitate alianța post-Brexit, este inimaginabilă abordarea sinucigașă a Germaniei și Franței, total obediente în fața pericolului extrem pe care Washingtonul în prefigurează la mii de kilometri distanță de propriile granițe.

Simultan cu confirmarea că bugetul Uniunii Europene este folosit pentru finanțarea războiului din Ucraina, cancelarul Olaf Scholz ridică miza cerând „industriei germane de armament să ne spună ce material poate livra în viitorul apropiat”.

„De altfel, atunci când Uniunea Europeană furnizează 1,5 miliarde EUR pentru finanțarea livrărilor de arme, aceasta este o contribuție semnificativă și în mare parte germană, pe care trebuie să o refinanțam și din propriul nostru buget. Ei servesc și pentru asta. Vom continua să facem acest lucru dacă există lucruri care pot fi livrate, pe care le putem sprijini și care au resursele adecvate” – Olaf Scholz

Mai mult, cancelarul german vorbește despre un sprijin financiar uriaș acordat Ucrainei, în valoare de 50 de miliarde euro.

„În cadrul președinției noastre G7, suntem pregătiți și ajutăm în mod activ guvernul ucrainean, în conformitate cu solicitarea acestora ca ajutor financiar să fie disponibil în volumul corespunzător. După cum știți, este vorba despre un total de 50 de miliarde de euro. O parte semnificativă a fost deja acoperită de angajamente, dar încă lipsește ceva. Considerăm că este sarcina noastră în cadrul președinției G7 să facem acest lucru posibil acum”.

Ca o dovadă că discuțiile au fost pierdere de vreme, președintele Emmanuel Macron, aflat pe ultimii pași ai alegerilor prezidențiale, a însărcinat un consilier să transmită concluziile videoconferinței inițiate de Biden. Aceasta deși Macron are ca principal subiect electoral războiul din Ucraina.

Astfel, Franța este pregătită să ofere garanții de securitate Ucrainei, simultan cu furnizarea de echipamente militare. Însă, ca o noutate, Franța supralicitează și transmite că „dacă este necesar am putea evalua modalități de a o asista pentru a-i permite să își restabilească suveranitatea și integritatea teritorială”, a anunțat consilierul Palatului Elysee.

Acordând o atenție minimală dialogului inițiat de Joe Bide, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj pe Twitter, în care a arătat că:

„Liderii lumii sunt ferm împreună în sprijinul Ucrainei. Vom înăspri și mai mult sancțiunile împotriva Rusiei și vom intensifica asistența financiară și de securitate pentru Ucraina. Mulțumesc @POTUS (President of the United States) pentru convocarea acestei importante convorbiri” – Ursula von der Leyen

În mod firesc, în calitate de executant militar al intereselor economice ale SUA-UE, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a prezentat „activitatea de consolidare a descurajării și apărării NATO”, subliniind că NATO va face tot ce este necesar pentru a proteja și a apăra toți Aliații. De asemenea, a informat cu privire la „activitatea aliaților de a oferi Ucrainei mai mult ajutor militar, economic și umanitar”, subliniind încă odată faptul că organizația a nu este una defensivă, ci una direct implicată și interesată în conflictele militare din afara granițelor sale.

Dincolo de sancțiunile ilegale impuse de SUA și UE la adresa Rusiei, care încep să aibă afecte în cascadă la nivelul economiei mondiale, dar mai ales asupra țărilor sărace, rămân fără răspuns o serie de întrebări:

În numele cui finanțează UE războiul din Ucraina?
Dincolo de ajutorul umanitar și economic, în numele cui și când a decis Uniunea Europeană să finanțeze războiul din Ucraina?
Cum sprijină UE cetățeanul european obligat să suporte costurile în creștere galopantă la energie și hrană, determinate de deciziile abuzive adoptate de Bruxelles-ului doritor de război și destabilizare?

Trebuie observat că UE a ajuns un actor implicat fără menajamente în destabilizarea europeană și globală, știut fiind că înghețarea abuzivă a activelor Rusiei afectează stabilitatea economică globală, fără a mai lua în considerare acțiunile ilegale și subiective care au ca țintă persoane fizice și entități private, exclusiv pe considerentul că sunt din Rusia?

Autor: Dan Tomozei

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.