„Mass-media este din ce în ce mai mult controlată de una-două surse, care răspândesc o propagandă pe placul elitei”

1

Sârbul Novak Djokovic, lider al tenisului mondial masculin, a devenit cunoscut și pentru poziția sa fermă împotriva „vaccinării covid”.

Jucătorului de 34 de ani i s-a refuzat intrarea în Australia, unde intenționa să participe la una dintre cele mai importante competiții din tenis, Australian Open. Viza lui Djokovic a fost anulată întrucât jucătorul nu era „vaccinat anticovid”, ceea ce l-a obligat pe să petreacă opt ore în detenția ABF de pe aeroportul din Melbourne, înainte de a fi trimis înapoi acasă.

Novak Djokovic a declarat că discuțiile despre statutul său nu-l mai deranjează precum la începutul psihozei covid, dar că s-a creat o anumită propagandă și este atras în ea pe baza a ceea ce a spus la un moment dat.

„Informația a ajuns în direcția în care nu mai este baza jurnalismului. Este din ce în ce mai puțin jurnalism liber. Din ce în ce mai mult este controlat de una sau două surse, așa că propaganda care îi convine elitei sau unui anume grup de oameni este diseminată. Mă afectează, dar asta nu mă va opri din a fi avocatul aspectelor despre care cred că sunt corecte.

De câțiva ani, nu mai citesc ziarele, nici online, nici pe hârtie. Nu mai privesc știrile la televizor. Totuși, din cauza social media, dau peste informații care provin din presă.

Nu pot spune că nu mă afectează, sunt om, am emoții și bineînțeles că îmi pasă… Pe cât îmi pasă să reprezint valori autentice, să lupt pentru ceea ce este corect și pentru adevăr, pe atât îmi pasă și ce cred oamenii despre mine”, a spus Djokovic, fără să ofere alte detalii.

Mai mult ca sigur, însă, se referă la criticile venite din Occident în contextul vaccinării, despre care sârbul a insistat că este o chestiune personală.

Această atitudine arată un curaj foarte mare, având în vedere că este în răspăr cu tendințele mondiale, în care multe vedete se întrec în a promova vaccinarea.

Dorinţa lui Djokovic s-ar putea însă lovi și în viitor de regulile în vigoare din numeroase ţări, care prevăd o vaccinare obligatorie, după ce jucătorul şi-a reafirmat opoziţia faţă de „vaccinul împotriva Covid-19”.

„Am mintea deschisă şi totul este posibil în viaţă. Vom vedea cum evoluează situaţia, dar în acest moment am decis să nu fac vaccinul. În calitate de profesionist al sportului, eu verific de trei ori ce intră în organismul meu şi efectul. Dacă ceva se schimbă cu un semi-procent, eu simt”, a spus jucătorul sârb.

Novak Djokovic a precizat că are şi Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 în vedere, unde şi-ar dori o medalie de aur, care îi lipseşte din palmares.

 

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Omului acestuia, pe care-l apreciez ENORM, se încearcă să i se frângă rezistența pentru cutezanța de-a fi ajuns numărul 1 mondial deși nu aparține „cremei” occidentale, ci unei lumi balcanice considerate „medievale”, „înapoiate”, „primitive”. Fiindcă are o mentalitate de învingător și-o inimă de luptător, ba, mai mult, este un creștin-ortodox practicant, i se vor pune în spinare – pe mai departe – toate relele pământului și-n față toate obstacolele posibile. De ce? Pentru că NU are „binecuvântarea” Lumii Noi, aceea cu „politically correct behaviour”. Nu presa, care-i un simplu clopoțel în mâna care-l sună, e vinovata de serviciu în cazul sârbului Djokovic, ci păpușarii nemulțumiți că atitudinea și comportamentul acestui om ABSOLUT deosebit ar putea deștepta și pe alții, câtă vreme precedentul a fost creat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.