China a cerut SUA să nu mai vorbească despre „drepturile omului” în Asia de Sud-Est până când nu își scot bombele neexplodate din regiune

0

China a cerut Statelor Unite să nu mai vorbească despre „protejarea drepturilor omului în țările din Asia de Sud-Est” până când americanii nu își vor scoate toate bombele neexplodate din regiune. Între cele două, „protejarea drepturilor omului”, de care sunt mereu „preocupați” și „îngrijorați” americanii, și bombele neexplodate din Asia de Sud-Est, unde americanii au „luptat” (tot pentru „drepturile omului” și „libertate”, vor spune) există, bineînțeles, o mare legătură, întrucât aceste bombe „privează” anual mii de asiatici de primul dintre drepturi, și anume cel la viață.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a vorbit despre următoarele realități și fapte:

– În timpul războiului din Vietnam, Statele Unite au folosit bombe cu dispersie și arme biochimice comițând crime atroce în țările din Asia de Sud-Est, inclusiv Vietnam, Laos și Cambodgia (și pe atunci pretindeau că nu au o grijă mai mare decât „protejarea drepturilor omului”).

– 15 milioane de tone de bombe, mine și obuze au fost trase în Vietnam, dintre care aproximativ 80 de mii de tone nu au explodat. Aceste muniții neexplodate au ucis ulterior peste 40.000 de oameni și au rănit peste 60.000. Adică 1.000 de oameni mor pe an din cauza bombelor americane. La ritmul actual de eliminare, acești explozibili vor fi dezamorsați în 300 de ani.

– SUA a pulverizat aproximativ două milioane de galoane de agent Orange în Vietnam, care a infectat aproape 5 milioane de vietnamezi și a ucis 400.000 de oameni. Aproximativ două milioane de oameni au contractat cancer sau alte boli.

– În Laos, trupele americane au lansat 270 de milioane de bombe cu o greutate totală de două milioane de tone, ceea ce înseamnă 135 de bombe pentru fiecare persoană din țară. Aproximativ 80 de milioane de bombe nu au explodat. După război, peste 200.000 de oameni au murit din cauza asta.

– 2,7 milioane de tone de muniție au fost aruncate în Cambodgia. Bombele și minele neexplodată au ucis peste 20.000 de oameni și au mutilat 45.000 până în 2021.

Chinezii susțin că țările asiatice au o memorie istorică profundă și pot distinge binele de rău. Așa se face că Asia „nu va permite niciodată ca regiunea să fie folosită ca tablă de șah” pentru conflictele puterilor majore.

Cu toate că tentativa de a le preda americanilor (elitei americane, și nu poporului american, se înțelege) puțină decență nu are nicio șansă de izbândă, doctrina „drepturilor omului”, alături de sloganurile privind așa-zisa „democrație” și „libertate”, pe care le poartă prin lume, fiind cele prin intermediul cărora plutocrația americană bulversează, iar în spatele confuziilor și inversării valorilor create (cu sprijinul unor elite trădătoare), exploatează națiunile supuse, punctul de vedere exprimat de chinezi ne poate ajuta să înțelegem dimensiunea ipocriziei celor care se consideră etalonul civilizației.

 

 

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.