Prăbușirea este inevitabilă și vine

0

Kim Dotcom, rebelul om de afaceri pentru a cărui arestare SUA a cheltuit o avere, a avut zilele trecute o serie fulminantă de postări pe Twitter. În mare subiectele au fost atinse pe blogul meu, dar voi da în continuare traducerea tweet-urilor lui Kim Dotcom deoarece sintetizează foarte bine paradigma economică a prezentului, furnizând o imagine cât se poate de clară din care veţi putea înţelege de ce avem parte de tensiunile actuale. Tweet-urile sunt atât de clare încât nu mai e nevoie de niciun comentariu. Citiţi-le integral mai jos!

„Acesta este probabil cel mai important thread pe care l-am creat vreodată. Chestii de ansamblu despre colapsul global major care urmează. Voi încerca să vă ajut să înțelegeți de ce viitorul nu este ceea ce sperăm. Este mai rău decât își pot imagina majoritatea. Liderii noștri știu. Dar ce plănuiesc ei?

Statele Unite nu au avut un excedent sau un buget echilibrat din 2001. În ultimii 50 de ani SUA au avut doar 4 ani de excedent bugetar. De fapt, tot profitul avut de SUA nu ar fi suficient pentru a plăti nici măcar şase luni din deficitul anual curent. Deci, cum au plăteşte SUA ceea ce consumă?

Cheltuielile și datoria SUA au scăpat de sub control, iar Guvernul poate strânge banii de care are nevoie doar prin imprimarea acestora. Asta provoacă inflație. Este ca și cum te-ai impozita suplimentar pentru că plătești mai mult pentru lucrurile de care ai nevoie și toate activele tale scad în valoare. Iată frenezia tipăririi banilor din SUA:

Motivul pentru care SUA funcţionează în acest fel fără a fi penalizată este cauzat de faptul că dolarul american (USD) este moneda de rezervă a lumii. Națiunile de pretutindeni dețin USD ca activ sigur. Așa că, de fiecare dată când guvernul SUA tipăreşte trilioane de dolari, de fapt jefuiește americanii și întreaga lume. Este cel mai mare furt din istorie.

Problema este că situaţia durează de zeci de ani și acum nu există nicio modalitate de remediere a sa. Realitatea este că SUA se află în faliment de ceva timp și ceea ce urmează este un coșmar: sărăcia în masă și un nou sistem de control. Permiteți-mi să vă explic de ce aceasta nu este doar o vorbă în vânt.

Datoria totală a SUA este de 90 de trilioane de dolari. Obligaţiile acumulate (unfunded liabilities, n.t.) ale SUA se ridică la 169 de trilioane de dolari. În total, înseamnă 778.000 USD per cetățean american sau 2.067.000 USD per plătitor de impozite din SUA

Valoarea totală a TUTUROR companiilor listate la bursa americană este de 53 de trilioane de dolari. Valoarea reală este mult mai mică, deoarece SUA au imprimat trilioane oferite băncilor de investiții sub formă de împrumuturi fără dobândă pentru a stimula piața valorilor mobiliare. Este o înșelătorie! Majoritatea celor 53 de trilioane de dolari sunt aer.

Valoarea tuturor activelor americane combinate – tot pământul, toate imobilele, toate economiile, toate companiile, tot ceea ce dețin toți cetățenii, întreprinderile, entitățile și statul – valorează 193 de trilioane de dolari. Numărul acesta este, de asemenea, umflat, la fel ca și piața de valori din SUA.

Să trecem acum la calculule: datoriei totale a SUA de 90 de trilioane de dolari îi adăugăm obligaţiile acumulate de 169 trilioane de dolari, rezultând un total de 259 trilioane de dolari. Scăzând toate activele SUA de 193 trilioane de dolari rezultă un minus de 66 trilioane de dolari

Sunt 66 de trilioane de dolari reprezentând datorii și pasive după ce fiecare activ din SUA a fost vândut. Inţelegeţi?

Așadar, chiar dacă SUA ar putea vinde toate activele la valoarea actuală, ceea ce este imposibil, tot ar fi falită. În realitate SUA este dincolo de faliment. Acest pacient este deja mort, fiind acum un zombie. Probabil vă întrebaţi de ce mai merg lucrurile? De ce nu s-a prăbușit încă totul?

Totul este percepție, negare și dependență. Percepția este că SUA are cea mai mare economie și cea mai puternică armată din lume. Dar, în realitate, SUA e defectă, neputându-şi permite armata pe care o are. Negarea este cauzată de credinţa că toate națiunile depind de un dolar puternic şi că altfel s-ar ajunge la colapsul piețelor globale.

Motivul pentru care fantoma americană continuă este dat de faptul că sfârșitul SUA reprezintă sfârşitul prosperității occidentale și o recunoaștere că sistemul actual a eșuat ca model al lumii. Asta nu schimbă realitatea. Prăbușirea este inevitabilă și vine. Ce planifică liderii noștri?

Poate ați auzit despre „marea resetare” sau „noua ordine mondială”. Este o demolare controlată a piețelor globale, a economiilor și a lumii așa cum le cunoaștem? O schimbare către un nou viitor distopic în care elitele sunt stăpânii sclavilor, fără a se mai ascunde în spatele democrației cosmetizate?

Fără o demolare controlată, lumea se va prăbuși pentru toți, inclusiv pentru elite. Lumea s-a schimbat atât de mult și nimic nu pare să mai aibă sens. Corupția flagrantă iese la iveală, propaganda din media e din ce în ce mai evidentă, drepturile noastre se erodează. Care este sfârşitul jocului?

Preluare: Trenduri Economice / Autor: Dan Diaconu

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.