Să nu mai scrie „România”, ci „Anexă a continentului. Sursă de spălători competenți de vase, podele”

3

Nu vreți voi să închidem școala de tot?

Îl lăsăm pe Ghiță birtașul să îi învețe pe copii să socotească.

Zoițica, ospătărița, îi va învăța alfabetul, cât să scrie o comandă.

De doctori nu avem nevoie, că ne tratăm cu toții cu bicarbonat de sodiu și rostopască.

De stomatolog nu poate fi vorba, oricum nu ne spălăm pe dinți, așa că vor cădea de la sine.

Dascălii, dă-i încolo.

Ce nevoie să ai de un prăpădit care cară după el o geantă jerpelită, plină de cărți?

Măcar așa, dacă închidem școlile, nu mai cade niciun un prunc în latrină.

Nu mai consumăm curent și gaz, o fi mulțumită Coana Ioropa de noi.

Totuși, zic să păstrăm o școală doctorală.

Lângă Fratelli sau Bamboo, poate vor fetele cochetele și cefele late să pună de o mică diplomă, pe care să o coloreze frumos și să o înrămeze.

Nu cred că există în lumea asta ură mai mare față de carte și educație, față de dascăli și rolul lor, ca pe meleagurile mioritice, în unele sfere…

Nu cred că mai există în lumea asta o țară în care ideea de cultură să provoace o atât de mare aversiune.

Peste zece ani, un prezentator TV țâfnos va anunța că 10% din populația țării este ÎNCĂ alfabetizată, astfel încât sunt necesare măsuri urgente ca această stare să înceteze.

Cei ce citesc vor fi decretați dușmani ai poporului, piedici în calea luminoasă a progresismului elitist.

Și uite așa, în câțiva ani, vom putea scoate indicatorul de la intrarea în țară, precum își doresc, cu ardoare, unii.

Să nu mai scrie „România”, ci „Anexă a continentului. Sursă de spălători competenți de vase/podele”

Autor: Adriana Stoicescu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

  1. Progresiștii fac eforturi să schimbe istoria și să-nchidă școlile! Dar, oricât de ciudat le-ar părea unora, astăzi nu poți să fii deștept în spațiul public (și nu numai acolo) fără cultură, fără cunoaștere, fără învățătură. Nu știm cum va fi viitorul, dar trecutul românilor s-a construit în mare parte prin tăria credinței, prin forța Bisericii și prin accesul la învățământ și cultură. Am mai scris-o: vremurile sunt altele și cerințele sunt la fel. După generațiile semianalfabete, sau cu un nivel de școlarizare/culturalizare formal, după un vârf nemaiîntâlnit al tehnologiei, se va ajunge de unde s-a plecat. Chiar dacă astăzi ne se mai respectă principii, valori și nici virtuți. Și, evident, nu mai avem vreo stimă aparte nici pentru trecut și nici pentru profesioniștii trecutului. E o mișcare de emancipare negativă, s-o numesc astfel, dar nu fără speranță de îndreptare. Dovadă că încă mai există tineri premianți, olimpici de frunte, oameni de toată isprava. Chiar dacă se vor forma prin universitățile lumii și nu în acelea românești, fibra românească va continua să pâlpâie. Dacă se va studia Supplex Libellus Valachorum, mulți vor realiza că lucrurile nu-s atât de negre (la nivel de genă românească) pe cât se crede și se remarcă la prima vedere. Exagerările în spațiul public abundă, doar că nu toată lumea e idioată și se lasă manipulată. Ne place să ne turnăm cenușă-n cap, dar, de fapt, ceea ce emitem NU are nicio legătură cu realitatea. Dacă putem (sau, câteodată, avem doar iluzia că putem) modifica prezentul, dacă putem transforma sau măcar pregăti într-un anumit fel viitorul, trecutul rămâne mereu exact așa cum a fost. Mai lasă-ne cu palavrele de muiere războinică, care are impresia că ar avea în stăpânire adevărul absolut! Câteodată, chiar n-ai dreptate! Și asta, pentru că nu citești, nu ai cultură și nu acoperi multe domenii, ci doar deții niște cunoștințe juridice. Bine ar fi, să rămâi doar la acestea din urmă!

  2. Nu numai apalatori de vase si podele.Spalatorese de mosi si babe in Austria si Germania pe 3000 de euro.Asta vor sa faca romancele.Nu vrea nimeni sa se faca dascal pe 3000 lei.O tara de prosti.Asta vom fi peste 20 de ani cand cei de 50-60 ani vor disparea.Mana de lucru ieftina pentru vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.