Statele occidentale sunt prinse într-o spirală a propriilor calcule criminale pentru cucerirea geopolitică a Rusiei

0

Liderii primelor trei state UE și membri cheie ai blocului militar NATO s-au aflat săptămâna aceasta la Kiev, promițând livrarea de mai mult armament. Cu toate acestea, în mod cinic, ei deplângeau războiul și cereau încetarea ostilităților din Ucraina. Dacă vreodată o călătorie oficială a fost mai plină de simbolism gol, acesta s-a încadrat perfect în peisaj. Numai că acest simbolism gol nu este doar o deficiență pasivă, ci un accelerator activ pentru un război mai mare. UE, împreună cu SUA și NATO, alimentează conflictul cu aprovizionare nesăbuită și excesivă de arme din ce în ce mai letale. Situația amenință să escaladeze într-o conflagrație mondială între puterile nucleare, iar statele occidentale inflamează, fără îndoială, pericolul.

Scholz, Macron și Draghi au călătorit joi, 16 iunie 2022, la Kiev pentru a-și demonstra, zice-se-ar, solidaritatea față de Zelenski. Lor li s-a alăturat și Klaus Johannis, cu scopul de-a demonstra unitatea europeană, comentează tabloidul german «Bild». Am mari dubii că acesta a fost rolul său, știut fiind faptul că România va achiziționa alte 32 de avioane F-16 second-hand din Norvegia, în vreme ce MiG-urilor noastre li s-a găsit nodul în papură: au limitări operaționale și necesită costuri cu întreținerea din ce în ce mai mari.

Moscova și-a exprimat anterior speranța că liderii UE vor influența regimul de la Kiev pentru a reveni la masa negocierilor, în vederea unei soluționări politico-diplomatice a conflictului de patru luni. Dar ceea ce s-a întâmplat, cel puțin în public, au fost angajamente pentru livrarea de mai mult armament și muniție.

Germania s-a obligat să furnizeze Ucrainei mai multe sisteme de lansare de rachete, tancuri și rachete sol-aer, în timp ce Franța are în plan să ofere mai multe obuziere și elemente de artilerie mobilă. În același timp, administrația Biden din SUA a anunțat un alt ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru regimul de la Kiev, ducând sprijinul total pentru armament al Washingtonului la 5,4 miliarde de dolari, de când Rusia și-a lansat intervenția militară în Ucraina, pe 24 februarie 2022.

Armata ucraineană și batalioanele sale naziste au intensificat bombardarea Donețkului și a altor orașe din republicile autodeclarate din estul Donbasului, soldându-se cu și mai mulți morți în rândul civililor. Rușinos, dar guvernele și mass-media occidentale păstrează tăcerea mormântală în legătură cu crimele de război comise de regimul de la Kiev împotriva civililor etnici ruși. Încă un motiv pentru condamnarea complicității SUA, UE și NATO la prelungirea războiului și a suferinței. Acești lideri occidentali, care proclamă că susțin „valorile democratice”, au sânge pe mâini, așa cum a remarcat în această săptămână ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia.

Statele occidentale sunt prinse într-o spirală a propriilor calcule criminale pentru cucerirea geopolitică a Rusiei, dovedind o lașitatea morală fără precedent. „Partenerii” americani și europeni se chinuie să câștige războiul spre a aduce Rusia în genunchi, prin intermediul unui „măcel total” redus la gama de sancțiuni draconice (de fapt, război economic) și la război informațional, demonstrând fără niciun fel de dubiu imaginea de ansamblu a rivalității geopolitice, precum și „marele joc” pornit de Washington și sprijinit de satrapii săi europeni împotriva Rusiei și Chinei în vederea menținerii hegemoniei globale.

Axa imperială occidentală poartă responsabilitatea oneroasă pentru crearea unui conflict în Ucraina încă din anii în care a sponsorizat un regim fascist la Kiev, pe care l-a instalat în 2014, în timp ce a respins, sabotând, toate încercările de rezolvare pașnică (acordurile de la Minsk din 2015). Berlinul și Parisul și-au abdicat responsabilitatea de a susține acordurile de la Minsk, permițând regimului de la Kiev să le încalce după bunul plac și să mărească bilanțul de morți la 14.000 în opt ani. Puterile occidentale au respins, de asemenea, toate eforturile Rusiei de a aborda preocupările strategice de securitate legate de expansionismul NATO către est și în special de posibila includere a Ucrainei în blocul militar.

Serviciile de informații militare ale NATO înțeleg că orice război împotriva Rusiei purtat de către regimul de la Kiev este inutil. Forțele ruse controlează acum aproape o cincime din teritoriul ucrainean și realizează câștiguri constante pentru a asigura independența pe termen lung a republicilor Donbas și Crimeea.

Vizita la Kiev de săptămâna aceasta a mirosit a PR banal, determinat de frica și obediența față de yankei, ca și de exercitarea unei conduceri slabe la vârful UE din toate punctele de vedere. În timp ce se aflau la Kiev, șefii europeni au fost supuși mai multor sirene de raid aerian, când nu s-au produs efectiv raiduri aeriene din partea forțelor ruse. Erau îmbrăcați în costume elegante, în timp ce Zelenski purta haine militare, Mario Draghi declarând cu emfază că „Ucraina apăra valorile europene” într-un război împotriva Rusiei. Cei trei politicieni UE au mai afirmat că vor sprijini statutul de candidat pentru ca Ucraina să adere la bloc, dar că va fi un proces de durată. De fapt, ei încearcă să liniștească șoimii rusofobi ai războiului din SUA, Polonia și statele baltice, fără să se gândească la efecte: inflație, foamete, absența rezervelor energetice pe timpul iernii, anotimp pe care sancțiunile împotriva rușilor, din păcate, nu l-au putut anula. În plus, în 2028 Macron intenționează să conducă UE, iar liderii cu mentalitate federalistă, așa ca el, cred cu tărie că modalitatea pentru ca un proiect eșuat precum UE să câștige mai multă putere nu este prin intermediul urnelor și prin existența unui model impresionant de guvernare. Vai, nici pe departe! Ceea ce consideră ei că este singura modalitate de a deține și mai multă putere în cadrul, în interiorul statelor membre, este să și-o însușească prin forță. Dacă v-ați întrebat care-i rolul armatei unice europene, alt deziderat trâmbițat de Macron, aflați că ăsta este!

În mod ironic, președintele francez aspiră continuu la o conducere europeană grandioasă, fără să realizeze că există un război între Marea Britanie și liderii UE – Germania și Franța – pentru dominația pe bătrânul continent și, atâta vreme cât Kievul rezistă în conflictul cu Moscova, Marea Britanie câștigă indubitabil războiul, adică hegemonia Europei.

Macron nu este apt să lege șireturile pantofilor lui Charles de Gaulle. Viitorii istorici vor deplânge faptul că încă o dată complezența și lașitatea politicienilor europeni pun în pericol criminal soarta populațiilor lor, îndreptându-se prin toate acțiunile lor spre izbucnirea unui război devastator.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.