Au românii în jurul cui să se strângă?

2

Casa Poporului - BatranaÎn vremuri de criză cetățenii unei nații lasă de-o parte ceea ce îi dezbină și se strâng în jurul celor care îi conduc, în scopul depășirii hopului care le stă în cale. Crizele, indiferent de natură, sunt cele care probează unitatea dintre conducători și nația care i-a ales.

Au românii în jurul cui să se strângă? Există un lider politic în care românii să aibă încredere, unul la chemarea căruia să răspundă prezent și gata să-și dea mâna pentru a ieși la liman, mai ales în cazul celei mai acute forme de criză, războiul?

Mai degrabă, românii par a nu avea mari speranțe simțindu-se abandonați și trădați de conducătorii lor. Președintele Iohanis, cel care ar fi trebuit să fie glasul națiunii, este perceput ca fiind preocupat de interesele unor organisme suprastatale și mai puțin, spre deloc, grijuliu cu propria țară. Promovând fără încetate ,,valori eropene” și euroatlantice, ca și când cele tradiționale, românești sunt anacronice, vorbind mai mereu despre UE și evitând să rostească numele României, să vorbească despre identitate și doar conjunctural despre interes național, subsumate în discursul său planurilor UE și ale partenerului strategic, Klaus Iohanis a ajuns să fie perceput de către români ca un cal troian. Iar posibila numire la șefia NATO pare a fi o recompensă pentru atașamentul fără rezerve față de UE și NATO. Simplificat, asta ar însemna, în înțelesul dat de români, abandonarea misiunii de președinte, un compromis pentru a obține un profit pentru sine. Sper să fie doar o aparență, pentru că altfel ar mirosi a trădare, căci trădarea se poate manifesta și prin pasivitate și abandon. Și mai sper să aibă înțelepciunea de a-și duce mandatul de președinte până la capăt și să nu-și dea demisia asemeni unui angajat la o firmă de lustruit bastoane.

Există un lider care să adune românii în jurul său? Eu nu-l văd. Iar cu guvernanți înstrăinați de propriul popor, grijulii să nu supere vre-o multinațională sau un pol de putere european, făcând sluj în fața cui are chef să nea dea șuturi în dos, românii simt că au fost trădați. Sau cel puțin, mințiți și abandonați. Dar cel mai mult îi doare lezarea demnității naționale de către conducătorii obedienți.

Și atunci, în jurul cui să se strângă românii în caz de nevoie?

Îmi amintesc că, la Waterloo, înfrângerea armatei lui Napoleon a început să se prefigureze în momentul în care s-a auzit: ,,Garda se retrage!”, urmat de: ,,Scapă cine poate!”

Asta este situația care se prefigurează în România. Abandonați de conducătorii care ar fi trebuit să fie pavăza națiunii, cu criza va lupta fiecare pe cont propriu. Și va scăpa cine poate.

Și ce ne-am face dacă n-am fi fudui și cu coada sus? Și penibili, pe deasupra, chiar de cascadorii râsului, dacă n-am fi de plâns. Cum altfel să consider ancheta Procuraturii Militare în ceea privește crimele de război din Ucraina? Și dacă n-aș fi convins că justiția noastră independentă a primit un impuls de ,,undeva”, aș zice că ,,țara arde, iar baba se piaptănă!

Autor: Ion Mageanu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Ar fi cea mai mare greșeală ca românii să se strângă, în vremuri de criză, în jurul conducătorilor lor. Au reprezentat aceștia vreodată aleșii acestei națiuni? În acest proces, democrația s-a pierdut demult pe drum, fiindcă niciunul dintre noii ori vechii guvernanți nu a fost ales de popor, la urne. Niciunul nu reprezintă demos-ul. Toți au fost numiți în funcții de către alții tot nealeși din cancelariile occidentale ori din sistemul securistic, dar mai mari și cu putere de decizie apreciabilă. Șmecherii de la butoane au pus de multă vreme la punct un mecanism prin care poporul este scos din joc în numele poporului, iar democrația este abolită. Această „metodă de lucru” constă în eliminarea din cursa electorală, prin dosare și arestări preventive ori definitive, a tuturor persoanelor incomode statului paralel, al celor dispuși să hotărască în cadrul coloniei, ca apoi să permită accesul pe liste a celor agreați, cu o rezervă clară în ecuație: dacă prin „filtrul” aplicat ar reuși să se strecoare și vreun nedorit, atunci posibilitatea unui denunț ori a vreunui dosar „pus la păstrare” își fac imediat efectul scontat. Clasa asta politică de aventurieri nu-i mai leagă de România decât dorința de a sta cât mai departe de ea, de-a o falimenta cât mai curând posibil și de-a o diviza, de-a o fragmenta. N-am fost degeaba (până-n falsa pandemie) terenul unor macro-experimente politice! Mulți sunt de părere că ne îndreptăm spre o nouă formă de guvernământ cu partid unic, cu iz de dictatură, bineînțeles. Și de data această nu-i mai putem învinovăți pe ruși c-ar fi adus ei comunismul bolșevic!!! Și culmea, toate se petrec cu sprijinul campionilor libertății și democrației, în vreme ce DNA n-a intenționat vreodată să se ocupe de eradicarea corupției, ci doar de poliția politică cosmetizată sub forma sloganului numit „combaterea corupției”. Prin urmare, având în vedere cele descrise mai sus și care nu apucă să dezvăluie nici măcar pe jumătate descompunerea morală a întregii clase politice de după ’89 încoace, situația fiind mult mai sumbră, în jurul cărui partid, reprezentant al lui, conducător, guvernator, președinte etc. etc. să se adune laolaltă românii??? Cred că cel mai bine ne-am strânge în jurul Bisericii și-n jurul lui Hristos, Dumnezeul nostru, am ieși mult mai câștigați din tot și din toate!!! „Ajutorului omenesc nu ne încredința pe noi Preasfântă Stăpână, ci primește rugăciunea robilor tăi…” – nu așa spune rugăciunea? Dumnezeu ne-a oferit posibilitatea să decidem singuri, deși sfatul ni l-a pus la dispoziție, așadar, măcar o singură dată în peste 30 de ani de chin și umilință să luăm hotărârea corectă spre prezervarea neamului nostru românesc. Că de „statul de drept” la „statul în poziție de drepți” suntem sătui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.