Azotul ca o crimă

1

Mark Rutte, acest Justin Trudeau al Țărilor de Jos, vrea să reducă emisiile de azot produse de agricultura țării. Pentru asta preconizează să elimine 30% din văcuțele olandeze. Așa se întâmplă când ți se bălăbăne în cap doar ideologia fascismului ecologic altoit multicolor. Lui, Ursulei și celorlalți adepți trotinetarieni.

Niște fanatici mânați de multă ură și ranchiună.

Un pic de atenție. Atmosfera pământului cântărește 5.171.000.000.000.000 de tone! Doar atât!

Conținutul de azot (nitrogen) molecular diatomic (N2) al atmosferei este în proporție de aproape 4/5 (78,2 %). Adică 4.043.722.000.000.000 tone. Cifra asta ar vrea să o ajusteze apucatul ăsta olandez și gașca bruxelleză.

Cică văcuțele-s de vină!

Pentru informare corectă, restul atmosferei terestre mai conține oxigen molecular diatomic ((O2) (20,5 %), ceva argon (Ar) (0,92 %), ceva dioxid de carbon (CO2) (0,03 %), apoi ozon sau oxigen triatomic (O3), oxigen monoatomic, azot monoatomic și alte gaze, praf, fum, alte particule în suspensie, aerosoli, bla bla bla.

Poate n-ați fost atenți, dar cică schimbările climatice aka încălzirea globală, sunt produse și de ăia 0,03 % dioxid de carbon (CO2). Ăia cică ar fi beleaua. Greta o spune. Să nu îndrăzniți să o contraziceți! Din care dioxid de carbon la rândul său 80 % este produs de către plactonul oceanic. Fără de care nu ar prea exista veități marine.

După văcuțe ne ocupăm cumva și de plancton?

Ieri poliția a tras la Amsterdam în fermierii olandezi (nu-i așa, niște medievali deplorabili!) care, nedorind să renunțe la creșterea văcuțelor în favoarea creșterii de larve, gândăcei, greieri și viermișori plini de proteine, au blocat drumurile. Cu tractoarele lor cu tot.

Așa că pretorienii au tras.

Tot ceea ce se întâmplă acum s-a mai întâmplat. O ideologie, pentru a impune nonsensul, vrea să calce totul în picioare. Nu s-a împlinit încă suta de ani de când unor țări întregi (de pe patru continente) le-a fost distrusă agricultura de dragul cooperativizării. Inclusiv României. Totul de dragul ideologiei comuniste propovăduite de Marx. Egalitatea cu orice preț. Metoda holodomorului a fost la loc de cinste. Rezultatul a fost măsurat în zeci de milioane de morți, foamete, mizerie, teroare, sânge și lagăre.

Niciun alt rezultat. Ură și ranchiună marxistă. Și populații schilodite.

Acum este la fel. Numai că nu mai este pe roșu, este pe verde.

Nu s-a învățat nimic.

Autor: Emanuel – Bogdan Bobic

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Ai de capul meu. Un articol gresit cap coada. In primul rand, vacile emit metan, nu azot. In al doilea rand, planctonul absoarbe co2, nu emite. In al 3-lea rand, un gaz de sera absoarbe caldura reflectata de pamant in spatiu si retrimite o parte din ea inapoi pe pamant, deci cu cate e mai mult co2 in atmosfera, cu atat mai mult se incalzeste clima; cat e el relativ la volumul atmosferei este irelevant. Daca aveti greseli de informare si greseli de logica, evident ca nu intelegeti cat de grava e problema climatica si de acolo si interpretarea superficiala pe care o dati situatiei. Pentru cine doreste educatie climatica de calitate, recomand https://medium.com/urgentaclimatica/dac%C4%83-cite%C8%99ti-un-singur-articol-despre-clim%C4%83-cite%C8%99te-l-pe-acesta-ce240996317c

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.