Când ai ca deviză: „Totul pentru stăpâni, nimic pentru români!” la ce să te aștepți?

0

Revolta socială din Sri Lanka are mulți admiratori pe aici. Motivul? Ura față de politicieni, frustrări generate de felul în care este ”condusă” țara. Văd că nimeni nu-și pune problema ce se va întâmpla după ce se calmează furia. Schimbarea guvernului și a președintelui NU rezolvă nimic! Pentru că NU rezolvă nimic din ceea ce a dus la explozia socială! Sunt lucruri care s-au acumulat în timp, și nu se pot rezolva decât în timp. Economia din Sri Lanka nu devine eficientă peste noapte. Inepțiile FMI, care încadrează decizia economică , rămân aceleași, și lasă prea puțină libertate de mișcare guvernului, oricine l-ar forma. În plus, americanii, care folosesc Sri Lanka pe post de sperietoare pentru țările din zonă, vor avea grijă să fie rău, ca parte a războiului lor cu China și cu Rusia. Acum se vede natura inumană a politicii americane!

Credeți că dacă repetăm scenariul din Sri Lanka ne va fi mai bine? Când NU avem nicio libertate de decizie, când suntem condiționați de Bruxelles, de Washington, de Berlin și de Paris, de alte acronime. Ce aparat productiv mai are România, care să poată fi folosit pentru relansarea economică? Ce-i mai aparține? Pe cine se mai poate sprijini? Suntem captivi. Iar o explozie socială nu va fi urmată de nicio schimbare.

Ce putem face? Păi, destule, cu condiția să ne pese de viitorul nostru. Se pot schimba politici economice și sociale, folosindu-ne de regulile organizațiilor ale căror membri suntem. Putem aplica politici voluntariste, ca peste tot în Europa, aflată la ananghie. Dar la ce să speri, când alții redeschid mine și termocentrale, iar noi le închidem, pentru a face „piață” pentru alții, cei care domină acum piața internă a României. Când ai ca deviză „Totul pentru stăpâni, nimic pentru români!” la ce să te aștepți?

Una peste alta, nu când e cu furci, topoare și coase se vede soliditatea unei națiuni. Se vede când lucrează pentru binele tuturor, fără să lase pe nimeni în urmă, și fără să urmeze falși profeți. Dar nu avem în ADN asta. Deci vom rămâne doar cu antrenul. Și foamea pe noi, grămadă!

Autor: Constantin Gheorghe

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.