Capitalul privat autohton a dispărut, Românii nu mai au puterea de a-și decide soarta

1

Capitalul privat autohton a dispărut, Românii nu mai au puterea de a-și decide soarta

Romania baniCine controlează din afară PSD, PNL, USR, PMP, ALDE și UDMR? 90% din activitățile comerciale din România aparține azi străinilor. Iată mai jos cifrele adevărului.

În spatele perdelei groase de fum politic România a devenit Colonie. Iată cine sunt cu adevărat stăpânii noștri (nu, nu sunt americanii…) și ce trebuie să facem pentru a dăinui ca neam.

Suveranitatea României s-a topit în focul care a ars capitalul privat autohton. Imperiul Corporatist trece prin foc și sabie Lumea Veche. Istorie, eroi, legende, culturi și destine, toate se prăbușesc în genunea ciclonului globalist hrănit de zeul BAN. Pentru cei care încă admiră „investitorii străini” care „plătesc bine” am o veste proastă: profiturile nu rămân în țară, iar taxele sunt minime sau neplătite cu anii.

Cei care-mi urmăresc analizele și comentariile știu că mă limitez la date concrete, nu polemizez pe teme generale și nu citesc în globul viitorului politic al României.

Iată cine controlează astăzi imensa majoritate a Produsului Intern Brut al Coloniei România.

TOP 10 AUTO (Producție, Distribuție, Comerț)

 1. Dacia. Capital Francez
 2. Ford. Capital SUA
 3. Continental. Capital Germania
 4. Autoliv. Capital Suedia
 5. Takata. Capital Japonia
 6. Renault. Capital Franța
 7. Porsche. Capital Austria
 8. Hella. Capital Germania
 9. Michelin. Capital Franța
 10. Mercedes. Capital Germania

TOP 10 COMERȚ (Alimentar și Bricolaj)

 1. Kaufland. Capital Germania
 2. Carrefour. Capital Franța
 3. LIDL. Capital Germania
 4. Dedeman. Capital România
 5. Auchan. Capital Franța
 6. Metro. Capital Germania
 7. Mega Image. Capital Olanda/Belgia
 8. Profi Rom. Capital fond de investiții
 9. Selgros. Capital Elveția
 10. Rewe. Capital Germania

TOP 10 ENERGIE (energie, petrol, gaze)

 1. OMV Petrom. Capital Austria
 2. Rompetrol Rafinare. Capital China
 3. E. ON. Capital Germania
 4. MOL. Capital Ungaria
 5. Engie. Capital Franța
 6. Electrica Furnizare. Capital de Stat
 7. Electrica. Capital de Stat
 8. Romgaz. Capital de Stat
 9. Hidroelectrica. Capital de Stat
 10. Transelectrica. Capital de Stat

TOP 10 INDUSTRIE (Metalurgie, Siderurgie, Chimie)

 1. ArcelorMittal. Capital Marea Britanie
 2. ALRO. Capital Rusia
 3. Daewoo-Mangalia. Capital Olanda
 4. Arctic. Capital Turcia
 5. Azomureș. Capital Elveția
 6. Silcotub. Capital Luxemburg
 7. TMK-Artrom. Capital Rusia
 8. Oltchim. Capital majoritar de Stat
 9. De Longhi. Capital Italia
 10. Astra. Capital Germania

TOP 10 INDUSTRIE ALIMENTARĂ ȘI BĂUTURI

 1. Coca-Cola HBC. Capital Grecia
 2. Ursus. Capital Japonia
 3. BUNGE. Capital SUA
 4. Heineken. Capital Olanda
 5. Expur. Capital Franța
 6. Smithfield. Capital China
 7. Agrana. Capital Austria
 8. Nestle. Capital Elveția
 9. Quadrant. Capital SUA
 10. Prutul. Capital-antreprenor

TOP 10 TELECOMUNICAȚII ȘI IT

 1. Orange. Capital Franța
 2. Vodafone. Capital Marea Britanie
 3. RCS & RDS. Capital România
 4. Telekom. Capital Grecia
 5. Oracle. Capital SUA
 6. IBM. Capital SUA
 7. Ericsson. Capital străin
 8. UPC. Capital străin
 9. Bitdefender. Capital România
 10. Endava. Capital străin

TOP 10 BĂNCI

 1. BCR. Capital Austria
 2. Transilvania. Capital România
 3. BRD. Capital Franța
 4. Raiffeisen. Capital Austria
 5. Unicredit. Capital Italia
 6. CEC. Capital de Stat
 7. ING Bank. CAPITAL Olanda
 8. Alpha Bank. Capital Grecia
 9. BancPost. A fuzionat cu Banca Transilvania. Capital România
 10. Garanti Bank. Capital Turcia

Se observă acum clar cum America Republicană a lui Trump sau cea Democrată a lui Clinton nu prea există din punct de vedere al mizei economice de la noi din țară. În schimb există MASIV capitalul German, Francez, Austriac și Olandez.

Concluziile mele:

– Capitalul privat autohton a dispărut, Românii nu mai au puterea de a-și decide soarta, de a se dezvolta independent și de a supraviețui suveran în hotarele istorice.

– „Partenerul nostru strategic” se stinge. Imperiul American apune, Dolarul pierde teren și curând nu va mai avea statutul de „Reserve Currency”, secând astfel perena fântână a bunăstării americane.

Autor: Bogdan Vasile


Citește și:

Investitorii străini îngroapă România

De 30 de ani, toate discuţiile şi discursurile despre economia României (mai bine spus şi mai actual, economia din România) au în centrul lor nimic altceva decât „atragerea investitorilor stăini” şi „deschiderea (cât mai largă a) economiei pentru investitorii străini”.
Investitorii străini sunt văzuţi ca soluţia-cheie pentru rezolvarea tuturor problemelor economice ale României, şi globale, şi particulare. Asta chiar de către venerabilii economişti. De pe prima pagină a ziarelor, până în centrul gândirii economice a marilor strategi politici, investitorii străini sunt zeii, mesia, iar în aceste timpuri, convingerea este că „investiţiile străine rămân salvarea României”. Toate discuţiile despre economie în România încep şi se termină cu „investitorii străini”. Este un adevărat „mit economic” (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

 1. Autorul declară: „În spatele perdelei groase de fum politic România a devenit Colonie. Iată cine sunt cu adevărat stăpânii noștri (nu, nu sunt americanii…) și ce trebuie să facem pentru a dăinui ca neam.” – Din punct de vedere politic, militar și strategic americanii SUNT stăpânii noștri! Toate deciziile importante din Parlamentul României s-au luat după ce Ambasada SUA chema politicienii la așa-zisele consultări. La fel în exploatarea celor peste 87 mld. mc. de gaze din platoul Neptun al Mării Negre. Prin urmare, credibilitatea frazelor scrise a dispărut total, din punctul meu de vedere.
  În altă ordine de idei, a uitat să ne „lumineze” în problema: „ce-ar trebui să facem ca să dăinuim ca neam”, adică nu-i capabil de soluții, dar e apt în a ne face statistici. Slabă minte! Încă un motiv pentru care am ajuns colonie, pe lângă trădătorii de neam și țară din conducerea României sau de la Bruxelles! Faptul că doar constatăm fără să ne implicăm, lipsa unei inteligențe antrenate, vii, experimentate, parcă mă îndeamnă să-mi doresc instalarea mai rapidă în viețile noastre a inteligenței artificiale. Greu la deal cu boii slabi, spune un proverb neaoș! Țara este o ruină, nimic mai adevărat! Dar acestui fapt îi datorăm o cauză de la care pornesc toate efectele: țara este o ruină, fiindcă ruina este în noi, iar noi, la rându-ne, suntem ruine de ortodocși. Oricât ne-am plânge, ajutorul și refacerea vin prin intermediul oamenilor dispuși să pună umărul la reconstrucție, onești și mai ales patrioți, dar mai ales DE LA Dumnezeu și PRIN Dumnezeu. Dacă nu ne vom întoarce la El, să viețuim întru El, nu se va îndrepta nimeni și nimic! Vom continua să fim o statistică amărâtă concepută de un intelect la fel de amărât! Soluții de îndreptare sunt, dar, din nefericire, trădarea aleșilor, lașitatea generațiilor comuniste și postcomuniste, lipsa unirii în acțiuni și-n cuget național, a fricii de Dumnezeu și a discernământului ne însoțesc pretutindeni, au ajuns să facă parte din nucleul personalității noastre. Ar fi corect să reflectăm ceva mai adânc la motivele deposedării de suveranitate, că evidențele, numărătorile, recensământul avuțiilor naționale sunt extrem de ușor de realizat de către oricine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.