Cum își sporește profitul complexul militar-industrial american

0

Bani! Există o mulțime de oameni foarte bogați care obțin o mulțime de lucruri din conflictul ucrainean. Surpriză mare, nu? Putem afla ce se întâmplă cu adevărat urmărind tranzacțiile financiare de pe Wall Street. Să luam de exemplu, sistemul de rachete mobile HIMARS pe care președintele SUA l-a trimis la Kiev. Cică, prin intermediul său, pe câmpul de luptă, balanța va înclina altfel, adică în favoarea forțelor armate ale Ucrainei. Numai că jocul nu se schimbă pe teren, ci la bursă. HIMARS, care este versiunea americană a 9A52-4 Tornado din Rusia, este produs de Lockheed Martin. Așadar, pentru a afla adevărul despre victoria sau înfrângerea iminentă a Rusiei în Ucraina, tot ceea ce trebuie să facem este să ne uităm la prețurile acțiunilor Lockheed cu câteva zile înainte ca rușii să se mute în estul Ucrainei: acțiunile companiei se ridicau la 386,46 USD în 18 februarie 2022. A doua zi după ce unitățile militare ruse au trecut granița, respectiv în 25 februarie 2022, prețul unei acțiuni era de 409,49 USD, ca apoi, la începutul lunii martie, să urce la 458,15 USD.

Pe primul loc în rândul din spatele trăgătoarelor de sfori Biden sau Ursula von der Leyen sunt elitele care conduc ziarele. Nu-i așa că mulți preferă o poveste, spusă undeva pe la miezul nopții, înainte de deschiderea pieței de tranzacționare, despre un sistem de arme îndreptat către o zonă de război?

Nu trebuie să fii un om cu o inteligență mult peste medie pentru a-ți imagina clubul de prieteni care conduce Occidentul. HIMARS? Douăsprezece sau douăzeci de sisteme de rachete mobile destinate mașinăriei de război și aflate în circulație! Ei, și? Majoritatea oamenilor nu realizează că rușii au o armă similară mult mai bună, 9A52-4 Tornado, care este cel mai nou lansator de rachete multiple de 300 mm din Rusia: https://military-today.com/artillery/9a52_4.htm. Are o rază de acțiune mult mai mare, trage de două ori mai multe rachete ghidate, iar rușii au sute de asemenea sisteme. Numai că ceea ce nu au rușii sunt Wall Street Journal, Bloomberg, New York Times, pe secretarul american al Apărării și pe președintele american care fac publicitate pentru Lockheed Martin. Practic, chiar dacă există RT, RIA Novosti, Sputnik ori Russia-1, rușii sunt excluși din jocul informațional cu totul, deși niciun american dintr-un milion nu știe cu adevărat care-i realitatea de la vest de Donbass, aceea că nicio duzină de arme americane, chiar și cele nucleare, nu pot împinge Rusia cu un centimetru înapoi. Campania de publicitate HIMARS este bună pentru prețurile acțiunilor și relațiile publice. Asta e! Take it or leave it! – după cum spun „partenerii” noștri americani!

Iată cum cred că funcționează jocul. Elitele care conduc Complexul Militar-Industrial din Washington sunt în interdependență cu președintele lor. Cineva aflat în cadrul Departamentului de Stat îl contactează pe liderul de la Kiev. Între timp, un proiect de lege sau un memorandum încep să-și facă simțită prezența la Casa Albă sau în Congres. Zelenski emite o cerere, rățoindu-se pe ecranele uriașe ale congresmenilor americani, pentru diverse sisteme de arme specifice, cum ar fi HIMARS. Gândiți-vă la saltul din luna aprilie al acțiunilor Lockheed pe Wall Street, care au ajuns la 467,66 USD. Tot în aceeași zi s-a raportat ajutorul de 800 de milioane de dolari al lui Joe Biden, care includea inclusiv solicitarea lui Zelenski. Fox News a relatat toate acestea cu o zi înainte ca ele să intre-n vigoare. Iată modalitatea în care elitele au putut să câștige o grămadă de bani: fiind informate anticipat!

Criza din estul Europei este un adevărat generator de bani. Putin ar trebui să fie un erou pentru toți lucrătorii americani din industria apărării, dacă s-ar dori ca adevărul să se facă cunoscut. Pentagonul și Lockheed Martin tocmai au încheiat un acord pentru a construi 375 de avioane multirol F-35 în următorii trei ani, zice presa din SUA. Vorbim aici despre siguranța locului de muncă. Pentru cei curioși, aceste avioane vin cu un preț de puțin sub 100 de milioane de dolari pe bucată. Dar, dacă te uiți la volumul activității companiei Lockheed și la tendințele prețurilor, este clar că au avut loc multe tranzacții speculative în momente cheie. Prin urmare, devin din ce în ce mai clare mijloacele, motivul și oportunitatea acestei mari crime împotriva umanității din noul secol. Nu pare acesta momentul potrivit pentru a obține profituri uriașe din toată suferința pe care o traversăm în momentul de față? După o falsă pandemie care a generat profituri uriașe pentru Big Pharma, acum e rândul industriilor de armament să se înavuțească. Inclusiv din vânzările de pe piața neagră. De remarcat aspectul că în urma recesiunii economice din 2008 a câștigat sistemul bancar. Pe de altă parte, ar fi de reținut că numai în statul Texas Lockheed Martin are 55.000 de angajați. Nu mai pun la socoteală și celelalte filiale. Vorbim în expunerea de față despre o rețea care aduce moarte și distrugere, care aduce profituri imense și durere pe măsură. Într-adevăr, pragmatismul american e real: yankeii știu să facă afaceri și știu să înmulțească banul. Dar care ar putea fi avantajul Federației Ruse în toată această schemă? Hmm… Imaginația n-are limite!


Citește și:

„Cei de la conducerea Pentagonului vor să poarte războaie pentru ca acele companii minunate care fac bombe să fie în continuare fericite”

E poate cea mai importantă declarație a unui președinte american de după discursul de rămas bun al președintelui Eisenhower, din 1961, în care vorbea despre „complexul militar-industrial”, care amenința pe atunci să acapareze „puterea publică”. La 40 de ani de atunci, președinte Donald Trump acuză șefii armatei americane că vor războaie ca să profite firmele de armament. El îi critică pe şefii Armatei şi Pentagonului pentru că poartă războaie spre a creşte profiturile companiilor care lucrează în sectorul apărării (Citește mai departe…)

 

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.