Cum va consolida China reducerea sărăciei?

0

Ultimele rapoarte complexe economico-sociale arată că China a scos aproape 800 de milioane de oameni din sărăcie în ultimele patru decenii, calcule realizate pe baza pragului global al sărăciei, de 1,9 dolari SUA pe zi, reprezentând aproximativ 75% din reducerea sărăciei globale în cursul perioadei.

După ce a declarat eradicarea sărăciei absolute la începutul anului 2021 și a dat un exemplu pentru restul lumii, China s-a angajat să depună mai multe eforturi pentru consolidarea realizărilor de reducere a sărăciei și prevenirea revenirii în masă la sărăcie.

Ce a făcut China pentru a consolida astfel de realizări? Ce mai trebuie făcut? Iată ce trebuie să știți:

Ce a făcut China după eliminarea sărăciei absolute?

„În 2021, au fost implementate o serie de măsuri pentru a consolida realizările în eradicarea sărăciei. A fost instituit un mecanism dinamic de monitorizare și sprijin pentru prevenirea căderea populației cândva sărace în sărăcie, iar aproape 70% dintre cei monitorizați sunt acum fără riscuri”, declară Liu Huanxin, șeful Administrației Naționale pentru Revitalizarea Rurală.

În 2021, guvernul central a alocat 156,1 miliarde de yuani (24,5 miliarde de dolari) în subvenții pentru a promova vitalizarea rurală, o creștere cu 10 miliarde de yuani față de anul precedent.

Venitul net pe cap de locuitor al celor care au fost scoși din sărăcie a ajuns la 12.550 de yuani, în creștere cu 16,9% față de 2020.

Ce va face China pentru a ajuta în continuare oamenii care au fost scoși din sărăcie?

„În prezent, nivelul veniturilor oamenilor din unele zone este încă relativ scăzut, iar dezastrele naturale, bolile și accidentele pot face ca oamenii să cadă înapoi în sărăcie”, declara ministrul Agriculturii și Afacerilor Rurale, Tang Renjian.

„Mecanismul de monitorizare și sprijin pentru grupurile cheie ar trebui optimizat”, a spus Tang, menționând că gospodăriile rurale expuse riscului de a reveni la sărăcie ar trebui monitorizate cu atenție, în timp ce serviciile de asistență socială și de îngrijire a sănătății ar trebui furnizate cât mai curând posibil.

„Vor fi luate măsuri pentru a consolida legăturile slabe pentru industriile rurale susținute în ceea ce privește tehnologia, facilitățile și marketingul și pentru a crea mai multe oportunități de angajare pentru oamenii care au fost scoși din sărăcie”, a spus Tang.

„Personalul tehnic, educațional și medical va asista cu proiecte de dezvoltare relevante în județele cheie susținute în revitalizarea rurală, în timp ce infrastructura și serviciile publice ale comunităților de relocare vor fi îmbunătățite”, a spus ministrul.

Xi le spune cadrelor de partid să facă toate eforturile posibile pentru a asigura viețile fericite ale oamenilor

Xi Jinping, secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, a chemat cadrele de partid să depună „toate eforturile posibile” pentru a se asigura că oamenii pot trăi vieți fericite.

„Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez îi pasă cum să se asigure că viețile chinezilor din toate grupurile etnice devin mai bune în fiecare zi”, a spus Xi în timp ce vizita Maona, un sat din Wuzhishan.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.